Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ

 

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ



     Αναφορικώς προς το πρόσφατο περιστατικό της κακοποιήσεως σταθμάρχη από δύο ανηλίκους σε αποβάθρα σταθμού του μετρό, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί υποδυόμενοι ρόλο «Κάτωνος τιμητή» τόσο σε αυτήν όσο και  σε ανάλογες, άλλες, περιπτώσεις διότι:


     1. Δεν γνωρίζουμε την «διάδραση» του σταθμάρχη με τους δύο ανηλίκους μέσα στο τρένο και συγκεκριμένα:

     α. ΠΩΣ συμπεριφέρθηκαν οι δύο ανήλικοι και,

     β. ΠΩΣ τους συμπεριφέρθηκε ο σταθμάρχης.


     2. Εάν, όντως, η συμπεριφορά των ανηλίκων μέσα στο τρένο ήταν παραβατική δεν γνωρίζουμε μέχρι ΠΟΙΟΥ σημείου δεν ήταν παραβατική και η συμπεριφορά του σταθμάρχη και, συγκεκριμένα, εάν η συμπεριφορά του σταθμάρχη δεν υπήρξε καταχρηστική ή και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ θίγοντας τους ανηλίκους με ανεπίτρεπτη πράξη/φράση ή και πράξεις/φράσεις, όπως οι ανήλικοι επικαλούνται.


     3. Η καταφανής ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ της επιθετικότητος των δύο ανηλίκων κατά του σταθμάρχη στην αποβάθρα κατατείνει στην συναγωγή του συμπεράσματος ότι οι δύο ανήλικοι τελούσαν υπό το κράτος ΑΚΡΑΙΑΣ ΟΡΓΗΣ η οποία δεν δικαιολογείται ως αποτέλεσμα μιας ευγενούς, τυπικής, παρατηρήσεως από πλευράς του σταθμάρχη, άρα η συμπεριφορά του σταθμάρχη τίθεται υπό το «μικροσκόπιο» μιας προσεκτικότερης εκτιμήσεως του ενδεχομένου της υπερβάσεως την οποία αναδεικνύει, μάλλον, ως δεδομένη η ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ των κτυπημάτων που δέχθηκε το θύμα.


     4. Αυτή ταύτη η ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ των κτυπημάτων του θύματος από τους δύο ανηλίκους, κατά την γνώμη μου, αποτελεί όχι μόνον το «κλειδί» των προηγηθέντων, αλλά και το ελαφρυντικό τους κατά την επιμέτρηση της ποινής η οποία, ασφαλώς και πρέπει να επιβληθεί στους δράστες.


     5. Εν η περιπτώσει, καταγνωσθεί στο θύμα η προκλητική συμπεριφορά (η οποία αναδύεται ως δεδομένη, βάσει του ανωτ. 3) παραλλήλως προς την κατάγνωση ποινής προς τους δύο ανηλίκους δράστες, θα πρέπει να τους απονεμηθεί και ΕΥΣΗΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ διότι, έστω και καθ΄ υπέρβαση ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ την οποία, προφανώς, έθιξε ο σταθμάρχης κατά την παρατήρησή του μέσα στο τρένο. Εν τοιαύτη περιπτώσει, οι δύο ανήλικοι επιδεικνύουν, έστω και υπερβάλλουσαν, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε μία κοινωνία αναξιοπρεπεή ως «ραγιαδικώς» συμπεριφερόμενη και μας υποδεικνύουν, ναι αυτοί οι ανήλικοι, την ΑΝΟΡΘΣΗ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ από τον ευτελισμένο και αναξιοπρεπώς χαμερπή «βίο»!


  

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

τ. 6977764737



ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


Απάντηση Αριστ. Ηρ. Καλέντζη:

    Φίλτατε και εξαίρετε Συναγωνιστή,

      Συμφωνώ με το επίκεντρο του σκεπτικού σου περί "μετανοίας" (όχι κατά το σκέλος της αποκρύψεως που πολύ καλά έκαναν! όπως καλά κάνει και ο Παππάς παρά το ότι ούτε οι Ordinovisti ούτε κι εγώ επιλέξαμε αυτή τη τακτική) αλλά η διατύπωση μετανοίας έχει φάσμα αποχρώσεων και αποτελεί μεγάλη κουβέντα. Κατά τα υπόλοιπα:

     Κανένα συγχωροχάρτι "ηλικίας" δεν νοείται, αντιθέτως: ένας γέρος είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται ΩΡΙΜΟΤΕΡΑ από έναν νέο και εάν παραβιάσει αυτό (βλ. "Πολιτεία") ως νουνεχέστερος, άρα, πλέον υπεύθυνος των πράξεών του, υπόκειται σε αυστηρότερη μεταχείριση από έναν νεώτερο που διαπράττει το ίδιο λάθος! Ας πρόσεχε ο γέρος διότι όχι μόνον εκτίθεται σε αυστηρότερη του νεωτέρου τιμωρία αλλά και θεωρείται ηθικός αυτουργός ακόμη και του δικαιολογημένου θανάτου του (γαμώ τη γεροντοκρατία ο 70άρης). Και ο συγκεκριμένος αποδεικνύεται ότι ήθελε δημόσια καρατόμηση διότι, μέσα στο τρένο, κατέφερε γροθιά στο πρόσωπο του "εγγονού" του και του έσπασε και τα ορθοδοντικά σιδεράκια, όπως επικαλείται η υπεράσπιση των νεαρών. Άσε με Αδελφέ μη ξεράσω κατά των "γερόντων" (σκατά στους τάφους μας) που καταντήσαμε την ελλαδική κοινωνία ούτω πως! 

     Η περίπτωση Μπουτάρη ήταν εντελώς διαφορετική ως απρόκλητη διότι ο Μπουτάρης δεν προκάλεσε με συμπεριφορές του εκείνους που του επετέθησαν.


     Επιπλέον, εκ των υστέρων και προ ολίγον ωρών, είδαμε το τελικό βίντεο του περιστατικού στην αποβάθρα, το οποίο δεν είχα δει όταν συνέγραφα το παραπάνω κείμενο και το οποίο με επιβεβαιώνει!



     Στο βίντεο αυτό ο σταθμάρχης εξερχόμενος του συρμού ενώ αρχικώς κινείται προς την έξοδο απεμπλεκόμενος (0.27)  από τους νεαρούς εκ των οποίων ο πρώτος κινείται προς την αντίθετη του σταθμάρχη κατεύθυνση με τον αδελφό του να οπισθοφυλάττει τον πρώτο, άρα, είναι εμφανές ότι τα δύο αδέλφια θεωρούσαν  ε π ι κ ί ν δ υ ν ο  τον σταθμάρχη, ο τελευταίος  σ τ ρ έ φ ε τ α ι   α ν τ ι θ έ τ ω ς  (0.28) προς τον οπισθοφυλάττοντα νεαρό όπως  δ ε ν  θα έπρεπε και είναι προφανές ότι κάτι του λέει, με αποτέλεσμα ο οπισθοφυλάττων νεαρός να του εκσφενδονίσει αντικείμενο (0.36) ενδεχομένως ως αποτέλεσμα οργής από νέα πρόκληση του σταθμάρχη και ενώ ο τελευταίος με μία επιτυχή κίνηση αποφυγής που δείχνει  κ α λ ο γ υ μ ν α σ μ έ ν ο  άτομο (μπορούμε να εικάσουμε, έτσι, την εντός του συρμού συμπεριφορά του) αντί να δώσει τόπο στην οργή αυτός ο θυματοποιημένος σταθμάρχης   στρέφεται  (0.38)  α π ε ι λ η τ ι κ ά  και  π ά λ ι  προς τους νεαρούς, φουσκώνει  τ σ α μ π ο υ κ α λ ί δ ι κ α  τον κορμό του και, ως  ε υ σ ω μ ό τ ε ρ ο ς  επισκιάζει τον νεαρό ο οποίος, σε αυτό το σημείο είχε κάθε λόγο να  α π ο σ ε ί σ ε ι  την α π ε ι λ ή  του σταθμάρχη ο οποίος τον είχε "υποχειριάσει" και  α μ υ ν τ ι κ ό τ α τ α  ο απειλούμενος από τον σταθμάρχη νεαρός κατέφερε (0.42) επιτυχέστατη γροθιά στο πρόσωπο του  α π ε ι λ ο ύ ν τ ο ς  σταθμάρχη, όπως άλλωστε θα έπραττε καθένας μας στη,  μ ε ι ο ν ε κ τ ι κ ή, θέση του νεαρού! Τα επακολουθήσαντα αποτελούν, λοιπόν, συνέπειες των επιχείρων του κατά τεκμήριον  π ρ ο κ λ η τ ι κ ο ύ  σταθμάρχη και δίδαγμα για κάθε ανόητο γέροντα που νομίζει ότι η ηλικία και τα μούσκουλα τον κάνουν κυρίαρχο αδυνάμων! Και, συ ειδικώς, φίλτατε και εξαίρετε Συναγωνιστή, ως νεώτατος και πολιτικός επιστήμων, είμαι βέβαιος ότι μπορείς να κατανοήσεις θεμελιώδεις αξιακές παραμέτρους μιας εν υπελίξει κοινωνίας για το κατάντημα της οποίας ευθυνόμενθα ημείς οι παρερχόμενοι "γέροντες" (σκατά στο τάφο μας!).

Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.