Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

     Ο αποφώλιος λόγος όλων των κομμάτων σήμερα στην Βουλή για την διαφθορά και την Δικαιοσύνη αποδεικνύει την αβελτηρία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.
     Τα κνώδαλα της μυσαρής συγκυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον θλιβερό πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Αλέξη, προσπάθησαν και προσπαθούν να ελέγξουν τις ύπατες θέσεις της Δικαιοσύνης, αφού κατ’ άρθρο 90 παρ.5 του Συντάγματος οι προαγωγές στις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των ανωτάτων Δικαστηρίων ενεργείται ακόμη με προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου! Η εκτελεστική εξουσία λοιπόν ποδηγετεί και ελέγχει την Δικαστική ,θλιβερό κατάλοιπο Ραγιαδισμού! Έτσι πάει περίπατο η διάκριση των εξουσιών, αφού καμμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι τώρα να προβεί στην απαιτούμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Όμως και όλη η υπόλοιπη μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση αρκέσθηκε σε φληναφήματα και πομφόλυγες. Ξεχνούν τα κυν-οβουλευτικά κνώδαλα το αυτονόητο. Πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να επιλέγεται μόνο από τα σπλάχνα της, δηλαδή από τα αρμόδια δικαστικά Συμβούλια και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση ,που την θέλει υποχείριό της. O πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος στο βιβλίο του "Η αναθεώρηση του Συντάγματος : Συνολικό σχέδιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα" στην σελίδα 148 επ, εκδόσεις Σάκκουλα 1998, αναφέρει χαρακτηριστικά : Το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να επιλέγει μεταξύ των ήδη επιλεγμένων Αρεοπαγιτών ή Συμβούλων Επικρατείας ή Συμβούλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αυτή είναι η μόνη παρέμβαση που ασκείται με όποιες παρενέργειες μπορεί να έχει αυτή και έχει παρενέργειες. Έχει παρενέργειες πολύ ισχυρές, γιατί ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του κάθε ανωτάτου δικαστηρίου έχει αυξημένες και κρίσιμες αρμοδιότητες. Όχι εκ του Συντάγματος , αλλά επειδή το κοινό δικονομικό δίκαιο αναθέτει πολύ σημαντικές αρμοδιότητες στον προεδρεύοντα κάθε δικαστικού σχηματισμού. Και ενώ τα διαπιστώνει όλα αυτά από το 1998 που είναι γραμμένο το βιβλίο του, αργότερα ως υπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως συνκυβερνών στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο θλιβερός συνταγματολόγος δεν κάνει απολύτως τίποτα!
     Μόνο λοιπόν έξω από το υπάρχον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, μακριά από τους ουτιδανούς πολιτικάντηδες και κοινοβουλευτικούς ασπάλακες μπορεί να υπάρξουν ζείδωρες λύσεις. Όσο υπάρχουν μόνο βαρύγδουποι και κατ επίφαση διαπρύσιοι λόγοι από τα κοινοβουλευτικά αθύρματα ,που παρήλασαν όλα ανεξαιρέτως σήμερα από μπροστά μας, για δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και έλεγχο της διαφθοράς, το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς. Θα εγκιβωτιζόμαστε στην απόλυτη σήψη καθώς και σε μιά αθέμιστη δικαιοσύνη.
     Αλήθεια θέλουν να μας πείσουν όλοι αυτοί οι κυν-οβουλευτικοί καραγκιόζηδες, πως θα πολεμήσουν την διαφθορά, όταν είναι βουτηγμένοι όλοι μέσα σ αυτήν; Ξέχασαν τα σκάνδαλα της Siemens, των υποβρυχίων και τόσα άλλα ή μήπως ο ευτραφής και υποκριτικός πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν ήταν τότε που γίνονταν τα σκάνδαλα μέλος της Νουδούλας; Ή μήπως οι θλιβεροί Συριζαίοι μπολσεβίκικης κοπής είναι αμέτοχοι σκανδάλων; Όλως τυχαίως ξεχνούν υπουργοί τους να δηλώσουν το"πόθεν έσχες", έχουν κρυφούς λογαριασμούς εκατομμυρίων στο εξωτερικό και πάει λέγοντας.. Γιατί δεν λένε την αλήθεια, ότι η διαφθορά άρχισε σιγά σιγά να εξαπλώνεται από την μεταπολίτευση και μετά ως λερναία Ύδρα σε όλα τα επίπεδα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Διαφθορά λοιπόν όχι μόνο στα ανώτατα κλιμάκια του κράτους αλλά και στις περιφέρειες ,στους δήμους με τα εκάστοτε δημόσια και δημοτικά έργα όπου οι βδέλλες εργολάβοι είχαν στήσει χορό εκατομμυρίων. Διαφθορά από τότε που ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του σημερινού Γιωργάκη είχε πεί το αηδιαστικό, πως επιτρέπεται οι πολιτικοί να κάνουν δώρο στον εαυτόν τους έως και πενήντα εκ.δρχ αλλά να αποφύγουν τα παραπάνω. Θαυμάστε Σοσιαλιστικό ήθος! Πάει λοιπόν μακριά η βαλίτσα Συνέλληνες!
     Άφησαν έτσι οι χαμερπείς πολιτικοί το Μεταναστευτικό, τις δουλικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εγκατέστησαν το Νάτο στο Αιγαίο, τούρκους αξιωματούχους στα νησιά μας τις πόρτες της χώρας ανοιχτές για να μπαίνουν λαθρομετανάστες να λιάζονται και σκέφθηκαν μεσούντος του χειμώνος να πολεμήσουν Διαφθορά και να προασπίσουν την βαλλόμενη από αυτούς Δικαιοσύνη! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και άλλα κρύβονται πίσω από την αθέατη πλευρά του λόφου όπως λέγει και ο φιλόσοφος Πλάτωνας!
     Άλλες πρέπει να είναι οι λύσεις λοιπόν για την δύσμοιρη αυτή χώρα, θανάσιμα εναγκαλισμένη από την διαφυλική και παραπαίουσα Ευρώπη!
Μόνο γνήσιοι Έλληνες πατριώτες με λαγαρή ψυχή, κοινωνώντας της Αρχαίας Πλατωνικής φιλοσοφίας, ρέκτες της πολιτείας των Αρίστων, μέσα σε ένα διαφορετικό και πνευματικά αριστοκρατικό πολιτικό σύστημα μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην πάταξη της διαφθοράς και στην πολυπόθητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.