Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


     Όσο κι αν διαφωνούμε με την χρήση ξενόγλωσσων τιτλοφορήσεων σε Ελληνικούς ιστιοτόπους, μάλιστα, εθνικού περιεχομένου, δεν παύουμε να εκτιμούμε την, κατ΄ ουσίαν, "εκφορά" εθνικο- πατριωτικού "λόγου" πολλών εξ αυτών που, σήμερα, εμφανίζονται στο ελληνόγλωσσο διαδίκτυο, όπως το Ιστολόγιο "Hellenic Front" τους συντάκτες του οποίου αγνοούμε, αλλά εκτιμούμε και συμμεριζόμαστε ένα μεγάλο μέρος των "σκέψεών" τους.  Ένα εύστοχο κείμενο από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του Ιστολογίου αυτού αναφερόμενο στο ρωμαϊκό τέμενος της Σοφιάς που το διεκδικούν οι Τούρκοι (δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα...) αναδημοσιεύουμε εν συνεχεία:  



     Ξεσπάθωσαν για ακόμα μια φορά οι χριστιανοί και οι εν Ελλάδι Ρωμιοί στο άκουσμα της μετατροπής της «Αγίας Σοφίας» σε τζαμί. Είναι αδιανόητο, λένε, το σύμβολο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού(!) να γίνεται τζαμί και να προσκυνάνε οι μουσουλμάνοι(άραγε τους έχει πει κανείς ότι έχουν τον ίδιο Θεό;). Προφητείες για ανακατάληψη της πόλης και κάθοδο του «ξανθού γένους» δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες είτε από ακροδεξιούς χριστιανοταλιμπάν είτε απλώς από χριστιανούς ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης. Με λίγα λόγια όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε θρησκευτικό αναβρασμό.

     Με την άλωση της Πόλης το 1453, οι Τούρκοι ακολουθώντας την τακτική των χριστιανών να καταστρέφουν και να μετατρέπουν τους ελληνικούς ναούς σε δικούς τους, θα μετατρέψουν την «Αγία Σοφία» σε τζαμί ενώ θα δημιουργηθεί και θρησκευτική σχολή πλησίον της. Επί Μουράτ του τρίτου θα προστεθεί και το σύνολο των μιναρέδων αποκτώντας την σημερινή της μορφή. Από το 1453 έως και το 1934 λειτουργεί σαν τζαμί, όταν ο μασόνος Μουσταφά Κεμάλ θα την μετατρέψει σε μουσείο.

     Μέχρι και σήμερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξυμνεί τον κατ’ τα άλλα μεταρρυθμιστή και σφαγέα Κεμάλ. Η αντίδραση του για την κίνηση του Ερντογάν δεν έγκειται στην εξυπηρέτηση του Εθνικού συμφέροντος ή στο μίσος κατά της Τουρκίας αλλά στην αδυναμία του Ερντογάν να συνεχίσει το πρόγραμμα του Κεμάλ.

     Ανδρέας.

«HELLENICFRONT» 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020





Παρατήρηση του παρόντος Ιστολογίου:

Δεν πρόκειται για "αδυναμία του Ερντογάν" αλλά για συνειδητή επιλογή του να εξελίξει την συντηρητική "κοσμική" πολιτική του Κεμάλ σε σαρωτική επιθετική τακτική η οποία, για την καθεύδουσα δημοκρατική Δύση, κατάλαβε ότι μπορεί να αποδώσει τεράστια κέρδη στην Πατρίδα του. Και, δυστυχώς για την Ευρώπη, έχει απόλυτο δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.