Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΛΙΓΔΟΜΥΣΤΑΚΟΦΟΡΩΝ


ΠΕΡΙ ΛΙΓΔΟΜΥΣΤΑΚΟΦΟΡΩΝ

 


     Oι σημερινοί ανελλήνιστοι λιγδομυστακοφόροι γραικυλορωμιοί, πιθηκίζουν ομαδικώς αναμασώντας τον υστερικόν αντιγερμανισμό τους προσάπτοντας στους Γερμανούς την δική τους αναξιότητα να υπάρχουν, έστω, ως υποβαλκάνιος εσμός! Όμως, αυτοί οι ανιστόρητοι εμμονικοί αγνοούν ότι το σύγχρονο Ελληνικό κράτος με όλους τους θεσμούς του (Παιδεία, Δίκαιο, Υγεία, Στρατός, Άθληση κλπ) είναι προσωπικό δημιούργημα του Βασιλέως της Βαυαρίας  Λουδοβίκου Α’ Wittelsbach και του υιού του Όθωνος Α’ Wittelsbach.

     Νοείται, δε, οίκοθεν ότι, εν μέσω όλων των κρατικών θεσμών και στην περίπτωση του ελληνικού αθλητισμού η έξαρση του, κατά το πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνος και εντεύθεν κατά το υπόλοιπον του ιδίου αιώνος, υπήρξε το ευτυχές αποτέλεσμα της ισχυρής θεμελιώσεώς του από τους, επίσης, Γερμανούς ειδικούς Γυμναστές τους οποίους έφερε μαζύ του ο Βασιλέας της Ελλάδος (και όχι «των Ελλήνων», όπως εν συνεχεία)  Όθων Α’.

     Είναι δε χαρακτηριστική η πρόοδος των αθλητικών αντιλήψεων οι οποίες προέκυψαν από εκείνο το «θεμέλιο», εκπλησσόμενοι σήμερα, από το «προκεχωρημένο» τους, όπως τεκμηριώνεται στις σελίδες του συγγράμματος του Ιωάννου Ε. Χρυσάφη «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ» (1896) στο «Περί Αθλητικής Διατροφής» κεφάλαιο του οποίου, διαβάζουμε περί της αντενδείξεως καταναλώσεως …coca cola και λοιπών κοκαϊνούχων παρασκευασμάτων, από αθλητές!

     Δυστυχώς, στην σύγχρονη γραικία η coca ακόμη και σε χημική μορφή είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιγερμανίζουσας και, πάντως, αντιφασιστικής δημοκρατικής αγέλης, ενώ οι παραδοσιακοί λιγδομυστακοφόροι της δεν διστάζουν να την προσθέτουν και στη βαρβαρόγευστη …ρετσίνα τους «Μαλαματίνα», προκειμένου να χωνεύουν τα κακοχώνευτα βρόματά τους, προερχόμενα από νόθες μιμήσεις της μακρινής πατρογονικής τους, τουρκικής  κουζίνας!


Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

τ. 6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.