Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019


ΓΡΑΙΚΥΛΕ, 
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!


     Παρακολουθούμε συχνά τους διάφορους ανόητους «ελληνοκεντρικούς» γραικυλο-μπλόκερς να θριαμβολογούν με την δήθεν …υπεροχή νεαρών ελλαδιτών μαθητών στα …Μαθηματικά!

     Συνεχής βομβαρδισμός με φωτογραφίες ονοματεπώνυμα κλπ νεαρών βλαστών της σημερινής ελλαδικής, αντιφασιστικώς αγράμματης, κοινωνίας των καταλήψεων, εμφανίζεται συχνά στις διαδικτυακές μας περιηγήσεις για να μας τονίσει το ανήθικον …ηθικό με την διανοητική κυριαρχία αυτών που, προσφάτως, η Κομισιόν χαρακτήρισε ως …αναλφαβήτους.

     Βεβαίως, αυτοί οι επικίνδυνα παραμυθολόγοι μπλόκερς δεν άκουσαν το σολωμικό «ΕΘΝΙΚΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ» και εξακολουθούν να τροφοδοτούν με ψεύδη τους ομοειδώς αστοιχειώτους.

     Ποια είναι η αλήθεια όμως επί της επιστήμης των Μαθηματικών και την παγκόσμια κατάσταση αξιολογήσεως των επιδόσεων σε αυτή;

     Θεσμικός «βαθμολογητής» των επιδόσεων στην επιστήμη των Μαθηματικών αποτελεί η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ι.Μ.Ο.), φορέας ο οποίος λειτουργεί από το 1959 και βαθμολογεί τις επιδόσεις χωρών σε αυτή την επιστήμη.

     Για το έτος 2019, λοιπόν, το εγκυρότατο πόρταλ Daily News Hungaryαναρτά τον επίσημο πίνακα επιδόσεων στα Μαθηματικά κατά χώρα της Ι.Μ.Ο. και μας δίνει την τελική κατάταξη 20 χωρών στις οποίες η Ελλάδα είναι …Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Η!  

     Στον πίνακα αυτόν οι χώρες κατατάσσονται βάσει των χρυσών μεταλλίων που έχουν κατακτήσει στην επιστήμη των Μαθηματικών από το 1959  και, όπως είναι ποσοστιαία αναμενόμενο οι τρεις πρώτες χώρες είναι οι διαθέτουσες μεγάλο πληθυσμό, δηλαδή, η Κίνα (157 μετάλλια), οι Η.Π.Α (130 μετάλλια). και η Ρωσία (99 μετάλλια)!

     Ουσιαστικά η κορυφαία χώρα με κριτήριο τον μικρό πληθυσμό της εν σχέσει με τα χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει είναι η τέταρτη κατά σειρά στην γενική κατάταξη, η Ουγγαρία με 82 χρυσά μετάλλια! Και έπονται χώρες με τελευταία την πολυφυλετική Γαλλία (24 μετάλλια).

     Όταν, λοιπόν, συγκρουσθείτε και πάλι με παρόμοιο «παραμύθιασμα» περί υπεροχής των ελλαδιτών στα Μαθηματικά  μην επιχειρήσετε να θυμίσετε στους γραικύλους το ρηθέν υπό του Σολωμού αλλά πείτε τους «γραικύλε, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, ούτε καν Ούγγρος!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.