Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

   Διαβάζοντας κανείς τις πολιτικές θέσεις της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας του μεσοπολέμου και ειδικότερα τις αναφορές του Kautsky για την επερχόμενη περίοδο της "γενικής κρίσης του καπιταλισμού", δε θα μπορούσε επ΄ ουδενί να μεταφέρει νοητικά το θεωρητικό περιεχόμενο τους στην ελληνική πραγματικότητα που βιώνουμε.

     Το να μιλάς για κρίση υπερσυσσώρευσης, για το πρόβλημα της υποκατανάλωσης, τις βίαιες κοινωνικές αναδιαρθρώσεις που χαρακτηρίζουν το φαινόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης (στην ανώτερη ειδικά φάση της ανάπτυξής του) καταλήγοντας ΠΑΝΤΑ στη προσπάθεια ανάλυσης της  συμπυκνωμένης τους έκφρασης (δηλ. την "πολιτική" ως συμπυκνωμένη έκφραση της οικονομίας) καταντάει πλέον προβληματικό όταν αναφερόμαστε στην ελληνική συγκυρία!

     Ναι, είναι γεγονός ότι η οικονομία μας έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια σε περίοδο έντονης ύφεσης χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης εντός ευρωζώνης (λόγω της τεχνητής κυρίως απαξίας του επενδεδυμένου οργανικού κεφαλαίου), ναι, είναι γεγονός ότι συντελείται με απίστευτα ταχείς και βίαιους ρυθμούς η "λουμπενοποίηση" πλατιών λαϊκών στρωμάτων όπως και το γεγονός της αδυναμίας να συνεχιστεί η "απόσπαση λαϊκής συναίνεσης" μέσω πελατειακών σχέσεων (εκδήλωση του φαινομένου η εκλογική αποχή), αλλά το σημερινό καραγκιοζιλίκι Γεωργιάδη ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες Εθνικοσοσιαλιστικές προβλέψεις!

     Από σήμερα γίνεται φανερό ότι κάτι αλλάζει στη καρδιά του συστήματος, δηλ. σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Δε μιλάμε πλέον απλά για την ανυπαρξία "μαζικών κομμάτων" αλλά για την ιδεολογική απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού  προσωπικού. Δεν είναι μόνο ο Γεωργιάδης - το γνωστό σε όλους μας νούμερο - που κατέδειξε την ποιότητα του κΥνοβουλίου αλλά κυρίως τα ΜΜΕ, οι ιδεολογικοί δηλαδή μηχανισμοί υποβάσταξής του!

     Ο τρόπος διαχείρισης του δήθεν επεισοδίου της υποψηφιότητας αντανακλά το μέγεθος της πραγματικής πολιτικής κρίσης.

     Το μέγεθος της γελοιότητας καταδεικνύει το βάθος του πολιτικού σαπίσματος που είναι μεγαλύτερο απ΄ αυτό της οικονομίας. Βαρουφάκηδες, Μιχαλολιακαίοι, Ζωίτσες, Λεβέντηδες, Γεωργιάδηδες κτλ δεν είναι τυχαία φαινόμενα αλλά η μπόχα που αναδύει το αστικό κουφάρι και εκπέμπει καθημερινά ο εσμός των ΜΜΕ. Έχουν τελειώσει και απλά περιμένουν το σκουπιδιάρικο που θα τους μαζέψει.

     Οι "από κάτω" έχουν αρχίσει να μη θέλουν, οι "από πάνω" δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν.

     Βρισκόμαστε σε συνθήκες "επαναστατικής κρίσης" η οποία δεν έχει ακόμα αναβαθμιστεί σε "επαναστατική κατάσταση" λόγω της απουσίας και μόνο, ενός πολιτικού φορέα ικανού να εμπνεύσει, να οργανώσει και να καθοδηγήσει τους εξαθλιωμένους! Η απουσία ενός πλατύ Εθνικοσοσιαλιστικού μετώπου που θα συσπείρωνε κάθε τίμιο πατριώτη, κάθε άνεργο, κάθε αδικημένο από τα κομματόσκυλα εργαζόμενο, κάθε απελπισμένο νέο που θα υποχρεωθεί σε μια ιδιότυπη προσφυγιά, είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ. Αν όχι τώρα, πότε; Θα μείνουμε καθηλωμένοι σε καρέκλες να βαράμε πληκτρολόγια κρυμμένοι στην ανωνυμία; Αυτό μας αξίζει, αυτό μας δίδαξαν οι ιδεολογικοί μας πρόγονοι; Συσπείρωση ΤΩΡΑ για να πάρουμε τη λαϊκή εντολή όχι στις κάλπες αλλά εκεί που την αποσπά κάθε πραγματικός επαναστάτης: στο δρόμο, στη δουλειά, στο αγωνιστικό αντάμωμα με κάθε τίμιο Συνέλληνα!

     Ας αναλογιστούν ΑΠΑΝΤΕΣ οι αυτοπροσδιοριζόμενοι (και ειδικά όσοι παλαιότερα μάτωσαν μόνοι τους χωρίς τη παραμικρή αλληλεγγύη από τους φερόμενους ως "συναγωνιστές") Εθνικοσοσιαλιστές το σημερινό πολιτικό τους καθήκον και ας κάνουν το πρώτο βήμα. Ας ξαναδώσουν το χέρι τους, σε όσους μπορούν και θέλουν να σωθούν από τον αστικό βόθρο που πλέον ξεχείλισε ξεβράζοντας λύματα πιο σιχαμερά και από το Πλεύρη. Γιατί και για ποιους να ματώσουν; Για την Ιδέα, για να ξανανεμίσουν τα μαυροκόκκινα λάβαρα, για να μη πετάξουν τους αγώνες τους στα σκουπίδια, γιατί τους βλέπουν οι άμαχοι της Δρέσδης και οι τελευταίοι υπερασπιστές του Βερολίνου που τους φωνάζουν και θα τους φωνάζουν όσο ζούν:

ΑΠΑΞ  ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ
  

  Γιώργος Γιαννακόπουλος



Ακολουθούν σχόλια που λάβαμε στο e-mail μας:

4/10/2015, 16:12

Συγκλονιστικη και αφοπλιστικη σε αντιθετα επιχειρηματα η αποψη του  Συναγωνιστη Γ. Γιαννακοπουλου. Εκει οδηγουν τα πραγματα απο το αθλιο παρηκμασμενο πολιτικο μας συστημα.Πρεπει να υπαρξει αφυπνιση πριν ειναι πολυ αργα.
Εργα και οχι λογια...
Γρηγορειτε λοιπον!

ΗΛΙΑΣ Ν. ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.