Τρίτη 8 Μαΐου 2018


ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ 
ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΥΤΗΣ


     Ουδέποτε η Ελλάδα υπήρξε «ουδέτερη» και ορθότατα οι Ιταλοί βύθισαν το «Έλλη»  και της επετέθησαν γι αυτό τον λόγο, ακόμη δε ορθότερα οι Γερμανοί της επετέθησαν και την κατέλαβαν, όπως ήταν και αναμενόμενο. 

     Όπως τεκμηριώνεται εν συνεχεία, η "μαριονέτα" των Βρεταννών, Γεώργιος Β’ από την ενθρόνισή του είχε θέσει την Ελλάδα στην υπηρεσία των Βρεταννών, ενώ ο άβουλος διορισμένος «πρωθυπουργός» του Ιωάννης Μεταξάς, εν γνώσει των κινδύνων για την χώρα, εκτελούσε στο ακέραιο τις προδοτικές εντολές του βασιλικού ολετήρα, αδύναμος να αντιτάξει το συμφέρον της χώρας για ουδετερότητα.

     Ολόκληρο το καθεστώς της εθνοπροδοτικής "4ης Αυγούστου" τελούσε υπό την αιγίδα όχι μόνον των εξωτερικών σιωνιστών πατρώνων του Λονδίνου αλλά και υπό την πλήρη υποστήριξη της τοπικής εβραϊκής κοινότητος, όπως αποδεικνύει ένα έντυπο ιστορικό τεκμήριο το οποίο δημοσιοποίησε η ίδια η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά  αποτελεί εγκύκλιο της "Ισραηλιτικής Κοινοτητας  Αθηνών", η οποία (με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 1940) απευθύνεται στα μέλη της αποκαλώντας "Μεγάλο Αρχηγό..." και "Θεόπεμπτο Κυβερνήτη..." τον Ιωάννη Μεταξά!


     Αδιάψευστο τεκμήριο της πλήρους υποτελείας της Ελλάδος στο βρεταννικό «άρμα» υπήρξε η περίπτωση της εκχωρήσεως πολύ προ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από την κυβέρνηση Μεταξά προς τους Βρεταννούς, της μεγαλύτερης ανακαλύψεως του 20ού αιώνος που έκρινε και την έκβαση του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, του ραντάρ, που υπήρξε έργο του Έλληνος καθηγητή της Φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Παύλου Σαντορίνη [1893-1986].


     Ο καθηγητής Παύλος Σαντορίνης είχε ξεκινήσει την έρευνα για το ραντάρ  ήδη από το 1934 και προχωρώντας την ανακάλυψή του υπό την στενή παρακολούθηση των ελλαδικών μυστικών υπηρεσιών, στις  7 Ιουλίου 1940, πολύ πριν την βύθιση της «Έλλης» και περισσότερο πριν την επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα από τις δυνάμεις του Άξονος, ο καθηγητής Παύλος Σαντορίνης υποχρεώθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά να επιδείξει επίσημα την ανακάλυψή του  σε επιτροπή Άγγλων στρατιωτικών ειδικών με επικεφαλής  τον ταγματάρχη Heywood  της Αγγλικής Πρεσβείας Αθηνών.

     Κατά την διάρκεια αυτής της επιδείξεως έγινε ανίχνευση βρεταννικού αεροσκάφους το οποίο πετούσε σε ελληνικό εναέριο χώρο [θαυμάστε … «ουδετερότητα»…], στο ύψος της Μήλου,  έχοντας απογειωθεί από την Κρήτη [όπου μιλούμε για …"αόπλους" κρητικούς που δέχθηκαν …απρόκλητη επίθεση από "επεκτατιστές" Ναζί…] κατευθυνόμενο προς Αθήνα.

     Αμέσως μετά από αυτή την επιτυχή επίδειξη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ταγματάρχης Heywood απαίτησε να του παραδοθούν τα σχέδια του ραντάρ προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αγγλία και ο Ιωάννης Μεταξάς τα παρέδωσε αμέσως.

     Κατόπιν οι Βρεταννοί πατρονάρησαν την ανακάλυψη ως δική τους [κατασκευή του Εθνικού Εργαστηρίου Φυσικής της Βρεταννίας και του Watt] και άρχισαν να το χρησιμοποιούν από το Φθινόπωρο του 1942 εξασφαλίζοντας την πολεμική υπεροχή στα πεδία των μαχών με την ανακάλυψη του Έλληνος καθηγητή Παύλου Σαντορίνη.

     Εκτός, όμως, από την εκχώρηση του ελληνικού ραντάρ στους "Συμμάχους" από μία προπολεμική Ελλάδα η οποία ήταν πάντα υποτελής τους λόγω του βασιλομεταξικού προδοτικού καθεστώτος κι έτσι, ουδέποτε "ουδέτερη" όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι παραχαράκτες της Ιστορίας, το ίδιο προ της κηρύξεως του Β' παγκοσμίου Πολέμου είχε συμβεί και με μία ακόμη κορυφαία ανακάλυψη του καθηγητή Παύλου Σαντορίνη.

     Ο Παύλος Σαντορίνης, την ίδια περίοδο που ερευνούσε το ραντάρ, είχε ανακαλύψει ακόμη ένα κορυφαίο όπλο τον ραδιοπυροσωλήνα, βασισμένο στην ίδια "αρχή" με το ραντάρ. Το συγκεκριμένο όπλο χαρακτηρίσθηκε ως το δεύτερο κατά σειρά κορυφαίο όπλο των Αμερικανών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και με την εφαρμογή του πυροδοτήθηκε η δολοφονική ατομική βόμβα με την οποία οι Αμερικανοί προκάλεσαν εκατομμύρια θυμάτων για τα οποία ουδέποτε τιμωρήθηκαν. Σημειωτέον, ότι οι Αμερικανοί τελικώς χρησιμοποίησαν την ατομική βόμβα την οποία πρώτη η Ναζιστική Γερμανία είχε ανακαλύψει και για την αποτροπή της χρήσεως της οποίας, ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εκδώσει απαγορευτική διαταγή, θεωρώντας το απάνθρωπο όπλο. Επ΄ αυτού του όπλου δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της εκχωρήσεώς του από το βασιλομεταξικό καθεστώς στις Η.Π.Α. αλλά η παράδοση αυτή προκύπτει γνωστού όντος ότι  ο Έλληνας εφευρέτης Παύλος Σαντορίνης είχε συντάξει δύο χρονολογημένα υπομνήματα-ανακοινώσεις, από 11ης Ιουνίου 1936 προς την Ανώτερη Διοίκηση Αντιαεροπορικής Αμύνης και από 28ης Ιουλίου 1936 προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στο Εργαστήριο Αντιαεροπορικής Αμύνης, ενώ το 1937 κατασκευάστηκε και εργαστηριακό υπόδειγμα της "Αρχής του ραδιοπυροσωλήνος". Δοθέντος ότι η Ελλάδα ήταν ήδη υπό την κυριαρχία και τον έλεγχο των αγγλοαμερικανών από την ενθρόνιση του Γεωργίου Β΄και την άνοδο στην πρωθυπουργία του Ιωάννη Μεταξά, όπως επίσης επιβεβαιώνεται και από το ιστορικό της εκχωρήσεως του ραντάρ στους Βρεταννούς, δεν απομένει ουδεμία αμφιβολία ότι και ο ραδιοπυροσωλήνας του καθηγητή Παύλου Σαντορίνη, πολύ προ της κηρύξεως του Β' παγξκοσμίου Πολέμου είχε προσφερθεί στους Αμερικανούς και επ΄ αυτού υπάρχει και το, εν κατακλείδι, τεκμήριο: Η αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. προς τον καθηγητή Παύλο Σαντορίνη.



     Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά παραλειπόμενα ως δευτερεύοντα τεκμηριώνουν την αυτοπροσάρτηαη της Ελλάδος στο "άρμα" των Βρεταννο-Αμερικανών πολύ προ της κηρύξεως του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δικαιώνοντας απολύτως τις δυνάμεις του Άξονος να την θεωρούν, όχι απλώς μη ουδέτερη αλλά και εχθρική χώρα. Έτσι, ουδείς μπορεί να επικαλείται το γνωστό παραμύθι περί της δήθεν "ουδετερότητος" της Ελλάδος κατά την στιγμή της ενάρξεως του Β' Παγκοσμίου Πολέμου [1η Σεπτεμβρίου1939], την οποία δήθεν "ουδετερότητα" επικαλούνται οι ανόητοι κατόπιν της φαλκιδεύσεως που έχουν καταφέρει στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι συστηματικοί πλαστογράφοι υπό τον συντονισμό του διεθνούς σιωνισμού. Είναι όμως η βασιλομεταξική Ελλάδα μόνον γι αυτό, την απεμπόληση της ουδετερότητός της, ένοχη; Δυστυχώς όχι.

     Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε σχέδιο εκπονημένο από τις κυβερνήσεις της Βρεταννίας και της Πολωνίας με την παρώθηση της δεύτερης από την πρώτη να ξεκινήσει απροκλήτως την γενοκτόνο σφαγή της Γερμανικής μειονότητος της Γερμανικής περιοχής του Ντάντσιγκ ώστε να παρασυρθεί η Ναζιστική κυβέρνηση προς αυτεπάγγελτη προστασία των ομοφύλων της και εκλαμβανομένης αυτής της αυτεπαγγέλτου επεμβάσεως ως "εισβολής" προκειμένου οι Βρεταννοί με τους συμμάχους τους να επιπέσουν στην απαρέσκουσα Ναζιστική Γερμανία και να την συντρίψουν υπείκοντες στα σχέδια του διεθνούς σιωνισμού.

     Πράγματι η πολωνική πλευρά άρχισε την εγκληματική γενοκτονία κατά των Γερμανών μειονοτικών της περιοχής του Ντάντσιγκ προκαλώνρτας την αυτεπάγγελτο επέμβαση της Ναζιστικής Γερμανίας υποχρεούμενης προς τούτο ένεκεν των αυτονοήτων υποχρεώσεών της προς προστασία των ομοφύλων της, Γερμανών σφαγιαζομένων, έτσι δε οι εγκληματίες "σύμμαχοι" ενέπλεξαν τον κόσμο σε έναν τραγικό πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς τα οποία, λυσσαλέα, προσπαθούν να "χρεώσουν" στην Ναζιστική Γερμανία. Το ερώτημα, όμως, είναι ποια η ευθύνη συνενοχής της Ελλάδος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;   

     Οι "σύμμαχοι" ουδέποτε θα αποτολμούσαν την υλοποίηση του σχεδίου προκλήσεως του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπως τελικά κατάφεραν για την συντριβή της Ναζιστικής Γερμανίας εάν δεν ήσαν σίγουροι για την υπεροπλία τους και αυτή την υπεροπλία τους της εγγυάτο [α] το ραντάρ και [β] ο ραδιοπυροσωλήνας, τα οποία τους εξασφάλισε το ελλαδικό βασιλομεταξικό καθεστώς. Η διασφάλιση, λοιπόν, από την Ελλάδα, της συντριπτικής οπλικής υπεροχής των "συμμάχων" με τα δύο κορυφαία όπλα του πολέμου, όπως αναγνωρίσθηκαν, σηματοδοτεί και την ευθύνη της για τις συνέπειες του Β' παγκοσμίου Πολέμου και δη για τις εκατόμβες των αμάχων νεκρών της Ιαπωνίας για τους οποίους μαζύ με τους Αμερικανούς θα πρέπει να δικασθεί και η βασιλομεταξική Ελλάδα. 

     Εξ΄ όλων των ανωτέρω, τεκμηριώνεται ότι:

     A. H EΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ DE FACTO ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΠΟΛΥ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕΩΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΡΑ ΔΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

     Β' ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΥΘΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ "ΕΛΛΗ"  ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΕΦΥΓΕ ΜΙΑΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


     Γ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ.


     Δ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΝΤΟΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


     Ε. ΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΝΤΟΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΕΣ, ΛΟΓΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΕΛΑΒΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.


     Τα υπόλοιπα τα οποία ανοήτως ισχυρίζονται για δημοκοπικούς λόγους οι ιθαγενείς γραικύλοι περί, δήθεν, άδικης επιθέσεως σε μία, δήθεν, "ουδέτερη χώρα" αποτελούν ανόητα αναμασήματα ηλιθίων μουζίκων, όπως επίσης και τα περί "Ναζιστικών εγκλημάτων" αναφερόμενοι στην αναμενόμενη εφαρμογή του συνυπογραφέντος κατά την παράδοση από τους εκπροσώπους των Ελλήνων, Νόμου περί Αντιποίνων.


https://youtu.be/XEf3FG2YMzs

Οι Έλληνες υποδέχονται με άνθη τους Ναζί
ως απελευθερωτές από το βασιλομεταξικό καθεστώς.



Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737


__________________

"Ο καθηγητής Παύλος Σαντορίνης και το Ελληνικό ραντάρ" Θ. Γ. Βουδικλάρη, π. μηχανικού

https://www.e-archimedes.gr/faq/item/6422-





ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


Γεώργιος Κυρίμης, 9/5/2018, 00:09 π.μ.

     Συναγωνιστή συγχαρητήρια, θερμά συγχαρητήρια.
________________________________________________

Μ.Σ.Λ., 9/5/2018, 00:29 π.μ.

     Απίστευτη πληροφόρηση. Τίποτε άλλο.
________________________________________________

Π. Σκλαβούνος, 9/5/2018, 08:42 π.μ.

     Πάντα αναρωτιόμουν για το πως βρέθηκαν οι Εγγλέζοι στη κρήτη και μάλιστα τόση δύναμη όταν πέφτανε αλεξιπτωτιστές. Τώρα καταλαβαίνω για όλη την εμπλοκή της Ελλάδας μας και σας ευχαριστώ για αυτή την ιστορική πληροφόρηση.
________________________________________________

Β.Χ.Χ.,9/5/2018, 08:56 π.μ.

     Μόλις καταλαβαίνω πως στα στρατιωτικά περιοδικά που διαβάζω βλέπω μπούρδες και το σημαντικό μας το κρύβουν. Ευχαριστώ κ. Αριστοτέλη για τις συγκλονιστικές πληροφορίες.
________________________________________________

Ελίνα NS9/5/2018, 09:17 π.μ.

     Φοβερό συναγωνιστή μπράβο αυτά πρέπει να γίνονται γνωστά.
________________________________________________

Μ. Γερονικολάου9/5/2018, 09:38 π.μ.

     Συγχαρητήρια κ. Καλέτζη για την συνεισφορά σας στην ιστορική γνώση και στην υπεράσπιση της μνήμης όσων συκοφαντούνται από τον διεθνή σιωνισμό που κατέστρεψε την Ευρώπη.
________________________________________________

Μ. Δρακόπουλος, 9/5/2018, 11:02 π.μ.

     Ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω γιατί οι Ιταλοί "στα καλά καθούμενα" βύθισαν την Έλλη γιατί οι Ιταλοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα γιατί οι Γερμανοί μας κατελαβαν. Αυτό το 'στα καλά καθούμενα" ποτέ δε το χώνεψα. Ευχαριστώ για το κείμενο.
________________________________________________

Λίζα Ψαρουδάκη, 9/5/2018, 14:07 μ.μ.

     Εντάξει όλα αλλά έπρεπε να κάψουν τα Καλάβρυτα, τη Κρήτη, το Πειραιά, την Αθήνα να αφήσουν τόσους νεκρούς πίσω τους;

Απάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

     Αγαπητή κυρία, την Αθήνα την έκαψαν οι συμμορίες των αγγλόδουλων και σοβιετόδουλων στο γνωστό συμμοριτοπόλεμο, μετά την αποχώρηση των Ναζί και τον Πειραιά τον βομβάρδισαν οι Βρεταννοί. Για τα υπόλοιπα, παρακαλώ ξαναπιάστε το κυρίως κείμενο από την αρχή κι ελπίζω να αντιληφθείτε ότι οι Ναζί ...και λίγα έκαναν.
________________________________________________

Στ. Λιναρδάκης, 9/5/2018, 21:43 μ.μ.

     Κύριε Καλτέζη όντως το σύστημα είναι ηλίθιο αφήνοντας άτομα σαν και σας ανεξέλεγκτα. Τα συγχαρητήρια μου.


Απάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη [και όχι "Καλτέζη"]:

     Αγαπητέ κ. Στ. Λιναρδάκη, σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια και όντως το "σύστημα" είναι ηλίθιο όχι διότι διότι με άφησε ανεξέλεγκτο αλλά διότι, αν και το προσπάθεια με περίσσεια εγκληματικής διαθέσεως, δεν τα κατάφερε.
________________________________________________

Λίζα Ψαρουδάκη, 10/5/2018, 13:38 μ.μ.

     Δηλαδή κ. Καλέντζη γράφοντας μας κατά πρόσωπο "και λίγα έκαναν" αν κατάλαβα καλά υποστηρίζετε τους εγκληματίες γίνεστε δοσίλογος και Κουίσλιγκ. Έτσι;


Απάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:

     Αγαπητή κυρία, καθόλου καλά δεν καταλάβατε διότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, τοποθετούμενος κατά των πραγματικών εγκληματιών οι οποίοι για εθνοπροδοτικά συμφέροντα με εγκληματικές πράξεις προκάλεσαν την εκ μέρους των Γερμανών εφαρμογή του Νόμου περί Αντιποίνων με θύματα Έλληνες εκτελεσμένους. Και, όπως θα πρέπει  ε π ι τ έ λ ο υ ς  να αντιληφθείτε οι δωσίλογοι είναι οι προκαλέσαντες τους Γερμανούς να εφαρμόσουν Νόμο συνυπογεγραμμένο από τα θύματα της εφαρμογής του κατά την παράδοσή τους άνευ όρων, ενώ θα πρέπει  και να μάθετε ποιος ήταν ο Κουίσλιγκ, πριν χρησιμοποιείτε το όνομά του δίκην πρωτοσέλιδου της "Espresso" από την οποία αντλείτε ιστορική ..."γνώση".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.