Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΥΟLΟ"


     Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος του συνδυασμού του Δημήτρη Παξινού όταν ξαφνικά «πούλησε» και τον Παξινό και τον συνδυασμό του για να διεκδικήσει ο ίδιος, για πάρτη του, την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ήθος, αρετή, ευγένεια, όλα σε «κοινή συσκευασία» Αλλά, σήμερα, ο Δημήτρης Παξινός διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για να μας πείσει για την λύπη του μετά την εκτέλεση του «αποστάτη» του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ειλικρίνεια, καθαρότητα, αληθοφάνεια, όλα και πάλι, σε … «κοινή συσκευασία».Στην Ελλάδα, περισσότερη αλήθεια ψωνίζεις στα ράφια του Βερόπουλου, παρά στο «Θέμιδος Μέλαθρον».


     Χρειάστηκε να πέσουν μπιστολιές στην οδό Ασκληπιού για να ξαναθυμηθούμε ότι η «δικαιοσύνη» στην Ελλάδα είναι οικογενειακή υπόθεση την οποία πισωστηρίζει το σύστημα, από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι την τελευταία τρύπα του ζουρνά, τον όποιον έσχατο και απλήρωτο δημοσιογραφίσκο που προσδοκά την, εν τέλει, πρόσληψή του από το «Μέσο» στο οποίο δουλεύει επί χρόνια ως είλωτας, βάσει της νομοθεσίας που φρόντισε η  «δικαιοσύνη» ως οικογενειακή υπόθεση να επιβάλει.


     Γι αυτό και δεν μπορούμε να καταλήξουμε αν η καθιέρωση της λέξεως «εκτέλεση» αντί της «δολοφονίας» αποτελεί λάθος εν τη ρύμη γραφής ή επιμελής ακριβολογία.


     Άλλωστε και η περίπτωση του εκτελεσθέντος «μοσχοβολάει» …χρήμα. Όλως … «συμπτωματικώς» και ο συγκεκριμένος, ως κατεστημένος μεγαλοδικηγόρος, είχε ασχοληθεί, όχι με το δίκιο κάποιου φτωχού που αδικήθηκε από το κράτος αλλά με υποθέσεις εμπορίας …όπλων και λοιπών μεγαλοαντικειμένων πίσω από τις οποίες όζει ο παράς παρά την περί του αντιθέτου άποψη του Βεσπασιανού.


     Ακριβέστερα, ο Ζαφειρόπουλος ησχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο». Είχε ασχοληθεί με τα ...δομημένα ομόλογα, την Proton Bank και είχε εκπροσωπήσει δημοσιογράφους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική αντιδικία που είχαν με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.


     Σε κάθε περίπτωση, το πτώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απεκάλυψε ότι η εκτέλεση ενός εγγονού δικαστή, γιου μεγαλοδικηγόρου (την υστεροφημία του οποίου δεν ‘σημαιοστολίζουν’ πάμπολλοι φυλακισμένοι ) κλπ κλπ, κατάφερε εν ριπή οφθαλμού να θέσει σε συναγερμό το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, τα γραφεία των προέδρων όλων των κοινοβουλευτικών (και μη… ) κομμάτων…αποδεικνύοντας ότι στο σκόπευτρο του πιστολιού βρίσκονταν καίριος συστημικός στόχος για τον οποίο, σίγουρα, δεν θα σπεύσουμε να φορέσουμε ‘μπλερέζα’, ασχέτως εάν η πράξη δείχνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών υποκόσμου.


     Α! Και ως φωτογραφία τίτλου επιλέξαμε εκείνη που ο ίδιος επέλεξε και ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook με την ίδια ακριβώς λεζάντα. YOLO! Τι σημαίνει αυτό το trendy επιφώνημα με το οποίο «υπέγραψε» το πέρασμά του ο μεγαλοδικηγόρος; «Ζεις μονάχα μια φορά» Αλλά όταν είσαι φραγκάτος και χλιδάτος και κουνάς και «νήματα» που σου τα δώσανε οικογενειακό «προικιό», ε, έχε και το νου σου μη λάχει και αυτή η μόνη φορά κρατήσει και λίγο… Γιατί δεν είναι μόνον οι αντιεξουσιαστές που αρέσκονται να ρίχνουν άμμο στα γρανάζια του συστήματος… Ως φαίνεται υπάρχουν κι άλλοι που το κάνουν εξίσου αποτελεσματικά.

ΥΓ: πάμε στοίχημα ότι στη κηδεία θα παραστεί ΚΑΙ ο Aλέξανδρος Λυκουρέζος;



ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Panos, 13/10/2017, 21:21 μ.μ.

στέλνω 2 σκέψεις του Frank Herbert απο το έργο του Dune.
Αφορμή ήταν η ανάγνωση της τελευταίας σας ανάρτησης για τον Ζαφειρόπουλο.

«Η αστυνομία φροντίζει πάντα να ευημερούν οι εγκληματίες. Θα πρέπει να είναι πολύ κουτός ένας αστυνομικός για να μην καταλάβει ότι η θέση εξουσίας είναι η πιο ευημερούσα εγκληματική θέση που υπάρχει.»

«Οι φυλακές είναι αναγκαίες μόνο για να παρέχουν την ψευδαίσθηση ότι τα δικαστήρια και η αστυνομία είναι αποτελεσματικά. Αποτελούν ένα είδος επαγγελματικής ασφάλισης.»

______________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.