Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

 

EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ 

ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

 


     Το παρόν κείμενο γράφτηκε με βάση τα γεγονότα που εξελίχθηκαν σήμερα στην Βαρσοβία.

     Στο κράτος των γραικύλων εν έτει 2021 αν κατέβεις σε κάποια πορεία για το οποιοδήποτε εθνικό ή κοινωνικό θέμα θα δεις ένα μεγάλο χάλι.. Θα δεις κόσμο να έχει πάει ντυμένος σαν να πρόκειται για επίδειξη σε γκαλά άλλους να κρατάνε μια Ελληνική σημαία και να την παρατούν όπου γουστάρουμε , μερικούς γύφτους να έχουν ανοίξει έναν πάγκο για να πουλήσουν μια σημαία μην χάσουν και εκείνη την ευκαιρία, τους κλασικούς παπάδες (πάτερ Κλεομένης) και όλο τα σούργελα μαζεμένα κουβαλώντας φυσικά και από πενήντα εικόνες τις Παναγίας μαζί του ο καθένας λες και με αυτές τις εικόνες θα πάρουμε την Βουλή ή θα αλλάξει το οτιδήποτε. Έπειτα θα δεις και τους κομματάρχες που έχουν βγει να μαζέψουν ψηφοφόρους και έπειτα να ισχυριστούν ότι εκείνη εκπροσωπούν όποιον κατέβηκε εκείνη την ημέρα. Ενώ επίσης θα δεις και μέλη της κάθε πατριωτικής οργάνωσης με ουσιαστικά ανύπαρκτη παρουσία ή έργο που θα προσπαθήσουν όπως και οι κομματάρχες να ψάξουν για υποψήφια μέλη.

     Όμως υπάρχει κάτι που δεν θα δεις. Δεν θα δεις νέους με ομοιόμορφο ντύσιμο και πειθαρχία στο στυλ της ένδοξης S.A πράγματα που πιστεύω και ότι θα ενθάρρυναν τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά και αυτοί πολύ περισσότερο από ότι κάτι παπάδες σαν τον Κλεομένη και το λοιπό σινάφι του.

     Σήμερα όμως αυτό το θέαμα που ελπίζω να δω στην Ελλάδα το είδα στην Πολωνία στην διάρκεια της παρέλασης της ημέρας ανεξαρτησίας . Ένα θέαμα που δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει ποτέ ελπίδα να το δούμε στην Ελλάδα.

     Παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες για να γίνει σύγκριση μεταξύ επιπέδου Ελλάδας και Πολωνίας.

     ΥΓ.: Χίλια μπράβο στους Πολωνούς

Λύσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.