Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ

 


     Η ελευθερία έννοια ξεχασμένη, είτε επειδή υπάρχει υπερβολική ελευθερία που έχει οδηγήσει στην ασυδοσία, ή λόγω της καταπίεσης του συστήματος και εν συνεχεία της κοινωνίας που αποδοκιμάζει ό,τι της έχουν μάθει να θεωρεί κακό .

      Όμως πως μπορεί να υπάρξει πραγματική ελευθερία;

      Αρκετοί θα πουν δυστυχώς ότι στην υλιστική κοινωνία που ζούμε ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να είσαι ελεύθερος είναι μέσω του χρήματος. Πως όμως με το να γίνεσαι σκλάβος του χρήματος και εν συνεχεία του συστήματος μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είσαι πραγματικά ελεύθερος;

        Από την άλλη όμως υπάρχει και η υπερβολική ελευθερία που οδηγεί στην ασυδοσία , στην μανία να ξεπερνάς τα όρια συνέχεια να μην έχεις ούτε έναν ηθικό φραγμό , να ξεχνάς μέσα σε αυτήν την μανία ακόμα και ποιος είσαι. Έτσι μπορεί να φαίνεται ότι είσαι ελεύθερος αλλά στην πραγματικότητα καταντάς σκλάβος της ελευθερίας.

      Προκειμένου κάποιος να υπάρξει πραγματικά ελεύθερος πρέπει να μάθει πρώτα να σκέφτεται ελεύθερα , να πράττει και να ζει ως ένας να μην αφήνει την κοινωνία ή το σύστημα να του αλλάξουν την ψυχή. Όμως πρέπει να πιστεύει πραγματικά τους λόγους που είναι ελεύθερος και όχι να το κάνει προκειμένου να προβληθεί.

     Έτσι μόνο επιτυγχάνεται η πραγματική ελευθερία μέσω της σκέψης και τέλος της πράξης που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την πρώτη.

     Υ.Σ Σκέψου σαν να πρόκειται η σκέψη σου να ζήσει για πάντα.

    Λύσανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.