Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ PUTSCHISTEN..



     Θελω να διαψευσω τον Μαρξ.Δεν ειναι οι θρησκειες το παυσιπονο οπιον των λαων,αλλα τα παραμυθια. Aν και συχνακις οι θρησκειες ειναι τα συναρπαστικοτερα μυθευματα.Φιλοδοξω να εισελθω αφιλοκερδως στον κλειστο κυκλο των μεμυημενων μελλοντολογων,επιχειρωντας να ανακαλυψω ψηγματα του περιβοητου κληρονομικου χαρισματος,απο τις ανοιχτες φλεβες ενος περιπετειωδους παρελθοντος..Επιθυμω να ανατρεψω  το ξεθωριασμενο συνθημα των  ρομαντικων αιθεροεραστων..η φαντασια στην εξουσια...με το ακρως παρεξηγηθεν μηνυμα της.. εξουσιας της φαντασιας..των αυστηρων προφητων.
.
     Λατρευω τα παραμυθια.Ειναι αυτα,που μας μεγαλωσαν και μας γαλουχησαν σε εναν μυθικο κοσμο,και ειναι αυτα,στα  οποια παντα καταφευγαμε για να αντεξουμε την θεμιτη βαναυσοτητα του πραγματικου,οταν οδευει μοιραιως στην επεισοδιακη αντικατασταση του.Το παιδι,που κλεινουμε μεσα μας,ειναι ενα οξυγονο σωτηριου  φαιδροτητος αλλα και πηγαιας εμπνευσεως,εν μεσω αποπνικτικων αναθυμιασεων των ..ωριμων,δηλαδη των σαπισμενων..
.
     Ο Βουδας ελεγε..μια υλικη αγαθοεργια μπορει να βοηθησει εναν εμπεριστατο για επτα ημερες,ενας καλος Λογος για επτα χρονια..Παντα οι επταετιες ειναι ενδιαφερουσες,κυοφορουσες και χρυσες.Διοτι τα αγαθα συναισθηματα ακτινοβολουν αγαπη,θαλπωρη,καλοσυνη.Επιδρουν στον ευεπιφορο χαρακτηρα του αποδεκτη τους,και τον εξοπλιζουν με την ισχυροτερη φαρετρα με βελη,τα οποια διαπερνουν ακομα και τους πιο αλεξιβελεμνους στοχους..
.
     Τα παραμυθια ειναι αληθινοτερα απο την εκαστοτε τελματωδη ,θνησκουσα πραγματικοτητα.Παντα επωαζουν στα ζεστα,αχνιστα σπλαχνα τους,σαν υπομενετικες μητερες,τον σπορο ενος νεου κοσμου.Οχι καλλιτερου απο τον παλιο,αλλα τουλαχιστον εξελικτικως διαφορετικου.Ειναι η νομοτελεια της βουλιμιας της Φυσεως,να ακολουθει τον αεναο κυκλιο βιο της.Να καταβροχθιζει τα γεννηματα της,και απο το λιπασμα τους,να πλαθει καινουργια,τα οποια και αυτα ,θα αναλωθουν στην πανσοφη,αδιστακτη σαρκομηχανη της..
.
     Η Ιστορια  των λαων ειναι ενα διαρκες,αδηφαγο μακελειο.Μια σφαγη.Ευγενικοτερα ..ενας ανταγωνισμος,ενας πολυπτυχος πολεμος.Και στις ανθρωπινες αγελες,σε αυτες τις δυστυχες συνοδοντωσεις του ζωικου βασιλειου,τα μελη τους χωριζονται,κατα φρικτην φυσικην εντολην,σε δυο ομαδες.Σε αυτην που κυριαρχει..και σε αυτην που καθυποτασσεται..Ενδιαμεση και επαμφοτεριζουσα ειναι μια ακατατακτη ομας..
.
     Η πρωτη ειναι εσαει ολιγομελης,η δευτερη πολυπληθης.Αναμεσα σε αυτες ειναι και η αδιευκρινιστη.. ψηφος της Εκπληξεως.Εδω και χιλιαδες χρονια,αν και αλλαζουν τα τεχνικα εργαλεια και οι επιφανειακες χρησεις τους,τα ανθρωπινα ζωα παραμενουν τα αιμοβορα,ορμεφυτοκινητρα αγριμια των σκοτεινων δασων..με δομημενη οργανωση και ιεραρχια.Και με εναν σιδερενιο Νομο.Οσα εχουν γερα δοντια δαγκωνουν και επιβιωνουν.Τα υπολοιπα ,ξεδοντιασμενα συνθλιβονται.
.
     Ακομα και η τερπνοτερη ,γλυκυτατη φαντασια των παραμυθιων,σταζει αφθονο,παφλαστο αιμα.Δηλαδη γεννηση,ζωη και θανατο.Αποτελουν σε πρωτη φαση ,τα αβατα ασυλα προπλασματων ,τα οποια καποια στιγμη θα περασουν στο αναγκαιο σταδιο της ωμης αισθητικης τους εκφρασεως.Στην πεζη καθημερινοτητα.Θα φθαρουν ,θα σαπισουν,θα συντριβουν.Τοτε ερχεται η ωρα της βιαιας αντικαταστασεως τους.Και παλι απο την αρχη.Χωρις τελος .Χωρις διεξοδο λυτρωσως.Διχως ελπιδα αλλαγης σεναριου.
.
.     Και οι Μυθοι ,αυτα τα γνησια συμβολιστικα σπαραγματα της μοναδικης πηγης των μεγαλων ανθρωπινων πραξεων,του απροσπελαστου συλλογικου υποσυνειδητου,εχουν την ικανοτητα,να ξεμπερδευουν τις ατακτως αραδιασμενες σειρες των ενστικτων, των αισθηματων,των φλογερων παθων..Να τις μεταφερουν στην οργανωμενη συνειδηση  των λαων,και να τις αφηνουν να ξεσπουν ανελεητα ,σαν την καταπιεσμενη λαβα ενος ηφαιστειου,το οποιο εκοιματο μακαριως,αλλα λειτουργουσε υποκωφα..
.
     Αυτη η απομυθοποιητικη διεργασια μεταλαμπαδευσεως των αγριων πυρσων των ζωτικων,απωθημενων ενστικτων υγειους επιθετικοτητος μιας ανθρωπινης ,ζωικης αγελης  απο τους απυθμενους κολπους της αποκεκρυμμενης ριζας της,στην επιφανεια της,καλειται πολιτικη Επαναστασις.Και συχνα,αυτο το εκρηκτικο φαινομενο συνοδευεται απο την πρωταρχικη αφυπνιση του σε πρωτολειο μυθικο σταδιο,,σε μελη της,τα οποια διαθετουν ευαισθητους ανταπτορες,απελευθερωμενους απο ψευδαισθησεις..
.
     Συντονισμενες πρεπει να ειναι οι κεραιες στην αγια φρικη των υψηλων συχνοτητων της μητρος Φυσεως και της ιστορικης της εκδιπλωσεως.Αυτα τα πλασματα ειναι οι Ταγοι.Ειναι τα ολιγα πτηνα ,τα οποια καθοδηγουν το σμηνος,το προειδοποιουν για τους κινδυνους,εφελκυουν την προσοχη του εχθρου,θυσιαζομενα για το σμηνος.Και αν αυτο,δεν μπορει να παραξει νεους ταγους,ειναι καταδικασμενο να αφανιστει.Και οι λαοι ειναι σμηνοι ..ερπετων πτηνων..
.
     ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ...
.
     Σε μια μυθικη αποικια της μεγαλης αστεροεσσας αυτοκρατοριας,καπου στην μακρινη Ανατολη. Στους κεντρικους δρομους της πρωτευουσης της, το αγαθο σκοταδι της νυχτας καλυπτε στοργικως,την ασχημια και την μιζερια της.Πολλοι κατοικοι της,δεν ηθελαν να ξυπνησουν.Διοτι δεν ειχαν αλλη επιλογη,απο το να κοιμηθουν παλι.Αυτη την φορα ορθιοι.Η μονη παρηγορια τους ηταν και ειναι ,να καταναλωνουν τηλεκατευθυνομενους λωτους.Η μοναδικη επιδιωξη τους ειναι, να ζητιανευουν λιγα ψιχουλα επιβιωσεως απο τα πλουσια τραπεζια των αρχοντων τους..
.
     Οι κυβερνητες ανθυπατοι της αποικιας ειναι ευφυεστατοι.Κανουν χρηση της  υψηλης τεχνολογιας της εποχης τους.Με το πατημα ενος κομβιου,διδουν εντολες,αγοραζουν ,κερδοσκοπουν,,ξεπουλουν.Κυριως ελεγχουν την συμπεριφορα του, υπο μανδραγορα καθευδοντος πληθυσμου τους,παρουσιαζοντας το καθημερινο μαρτυριο του αλλα και τον αποκλειστικο λογο χθαμαλης υπαρξεως του,σαν το προπατορικο αμαρτημα αποπληρωμης δανειων και τοκοχρεωλυσιων για πολλες γενιες..
.
     Οπως επισης και το ξεκληρισμα του.Την υποθηκευση της γης του.Το φονικο ξεπαστρεμα της φυτρας του.Οι λωτοφαγοι ιθαγενεις ειχαν και εχουν παρδαλες.. συνειδησεις ,φτιαγμενες απο τα χρησιμοποιημενα χαρτια υγειας των αφενταδων τους.Και αυτα ειναι πολλα.Απο τα σημαδεμενα ψηφοδελτια ,,τα χαρτονομισματα, τα πιστοποιητικα συμμετοχης στα συσιτια μεχρι τις πλαστικες ψευδεπιγραφες ταυτοτητες της οιωνει εθνικοτητος..Ολα ειναι συσκευασμενα.Με μαζικη παραγωγη και αθροα καταναλωση.Ομως ολα αυτα φερουν την αδιαψευστη σφραγιδα του  κοπρου των  επιβητορων του,ο οποιος τους ναρκωνει ,αλλα και τους καταπνιγει.....

     Ο ..ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ASKARI..
.
     H Aποικια εχει και Στρατο..Μην φαντασθειτε ενοπλες δυναμεις ενος ανεξαρτητου Κρατους.Ειναι βοηθητικα ενοπλα,τοπικα σωματα των αχρειων, διεθνων αφενταδων.Απο το στησιμο αυτου του προτεκτορατου  χρησιμοποιηθηκαν σαν ευτελη υπομοχλια για τους γενικοτερους πολεμους των αποικιοκρατων τους,στην ιδια λογικη,που επιστρατευθηκαν οι Μαορι της Νεας Ζηλανδιας σε μακρινες εκστρατειες των επικυριαρχων τους..
.
 Αυτοι οι ενοπλοι βραχιονες,αλλαζαν διεθνεις χειριστες,οταν οι Προστατες του κρατιδιου,αναδιαμορφωναν τα υποτακτικα τους πιονια στο γεωπολιτικο ζατρικιον.Και εξακολουθουν να υφιστατανται ,οχι βεβαια για να προσταευουν τον λαο,αλλα για να τον αστυνομευουν,να τον εποπτευουν.Για να επιτηρουν τα συμφεροντα της αστεροεσσας,για να ελθουμε στο σημερα, στην περιοχη.Οπως καποτε οι Γερμανοι στις αφρικανικες αποικιες τους,ειχαν τους Askari..
.
     Τα διαβοητα ενοπλα σωματα των ιθαγενων αραπαδων ηταν στην υπηρεσια τους.Τα εξοπλιζαν,τα εντυναν ..στρατιωτικα,τα προικιζαν με φανταχτερες στολες και παρασημα..και κυριως τους προσεφεραν αφειδως ,περα απο γλισχρους μισθους,και το αμιμητο παρασημο της ανοιχτης παλαμης των πεντε διαστελλομενων δακτυλων,μετα τις θυσιες τους αλλα και τα κατορθωματα τους.
.
     Αλλα  και οι περισσοτεροι.. αξιωματικοι του βοηθητικου στρατου των εξουσιαστων της μυθικης μας χωρας ,της θρυλικης Γραικυλιας,φερουν και αυτοι, στολες,πηλικια και γαλονια.Στον τοπο αυτο υπαρχει και μια υπεροχη παραδοσιακη εκδηλωση..Το Καρναβαλι.Και αυτη η θεσπεσια τελετη ηταν και ειναι ιδανικη ,για να κανουν..επι τελους.. επιδειξη των μασκαραδιστικων αμφιεσεων τους.Να παιξουν πολεμο με τα νεροπιστολα τους ,να κανουν ακροβατικα,να εκφωνουν διαπρυσιους πατριωτικους λογους...να παρελαυνουν με εορταστικα,ξυλοποδαρα αρματα...
.
     Η χρηση των πραγματικων τους οπλων,εξαρταται αμεσα απο τις επιθυμιες και τα συμφεροντα των κατακτητων τους..οπου και οταν αυτοι, τα χρειαζονται..Υπηρξαν βεβαιως και οι εξαιρεσεις,οι οποιες εκολασθησαν παραδειγματικως.Οι ενοπλοι μισθοφοροι τους,περα απο την θυραθεν  εξειδικευση,πρεπει να διαθετουν και την απαραιτητη..νομιμοφροσυνη.Να αισθανονται εναν στυγνο επαγγελματισμο και να διακρινονται απο το..ηθος της γαλλικης λεγεωνος των Ξενων..
.
     Να διακεδαζουν εαυτους και αλληλους..Εφοσον η φρουρησις των τρυπιων συνορων της αποικιας,ασφαλως και δεν ειναι πλεον αρμοδιοτητα τους..Αλλα για να δικαιολογησουν την αργομισθια τους,με κατι επρεπε και πρεπει να ασχολουνται..προς τερψιν των ψευδαισθησεων του φιλοθεαμονος,ζαλισμενου κοινου. Τα..στρατοπεδα τους απεκτησαν και παιδικες χαρες,αιθουσες ορχηστρικης κοιλιακης ψυχαγωγιας και καλλινυχιας,κοπτοραπτικης ,χωρους ανατολικου διαλογισμου και χαρτοπαικτικες λεσχες...Ομως ,οπως θα δουμε στην συνεχεια του παραμυθιου,υπηρχαν και καποιοι κρυπτοανυποτακτοι...ανεξελεγκτες  νομιμοφανεις,αλλα οχι και..νομοταγεις κινουμενες βομβες..Διοτι η Φυσις δεν αναγνωριζει ποτε το εκτρωματικο κενο.
.
     Παντως η γενικη καταστασις των στρατοπεδων ειχε λαβει κωμικοτραγικη διασταση.Αναφυονταν και μικρα κοινοβουλια συζητησεως και διαβουλευσεως των διαταγων των ..στρατηγων τους,οι οποιες δεν ηταν τιποτα αλλο,απο φιλοτιμες μεταφραστικες αποπειρες απο την ακατανοητη γλωσσα των..βαρβαρων αποικιοκρατων.Και ενω η ζωη,η μαλλον,ο ατιμωτικος αργος θανατος συνεχιζονταν με τοκογλυφικες δοσεις.....Και ολα τα εσκιαζε η φοβερα και τα πλακωνε η σκλαβια..
.
     Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ.
.
     Στην ομορφη αποικια μας ,κατα τους θερινους μηνες ,ο πυρικαυστος ηλιος χτυπαει κατακουτελα..Ιδιως τον Αυγουστο..Οι ιθαγενεις ετοιμαζονταν να εορτασουν,τον επομενο χρονο, τα διακοσια χρονια απο την αποτιναξη του προηγηθεντος δυναστου τους...Ηταν το σωτηριον ετος 2020..Ενας λαος βυθισμενος στα χρεη,κυριολεκτικως για τα πανηγυρια,προευτρεπιζε και εραβε τα παραδοσιακα φουστανοκουρελια του,και τις παλαιες ενδυμασιες του,για να θυμηθει πικρα, καποιους μακρινους, εν μερει, προγονους,οι οποιοι την Ελευθερια ,την Τιμη,και την Αξιοπρεπεια του Εθνους  τους,τις ελαμβαναν ως σοβαρες υποθεσεις,και οχι ως αφορμες για..καραγκιοζιλικια.

     Περασαν τρεις αιωνες,οταν ξεκινησαν την Επανασταση οι καταραμενοι απο την Εκκλησια τους,μαχητες και ερασιθανατοι πολεμιστες.Οραματιζομενοι μια μεγαλη αυτοκρατορια.Ομως ακομα και σημερα το παρακρατικο εξαμβλωμα,το οποιο εκμαιευσαν δολιως απο κρουνους αιματος, οι προστατιδες δυναμεις,οι τοκογλυφοι και οι πολιτικαντηδες παραμενει ενα σκλαβωμενο ,φορου και τοκου, υποτελες, ακρωτηριασμενο προτεκτορατο..
.
     Εκεινον τον Αυγουστο ,καποιοι θερμοκεφαλοι.. αξιωματικοι,ερωτοτροπωντας με την ιδεα,οτι ηταν η συνεχεια των μεγαλων μορφων της Επαναστασεως της κατεχομενης φυλης τους,η ολοκληρωσις του Ποθου και του Ιδανικου της,μεθυσμενοι απο το κρασι του ιδεαλισμου,εξαγριωμενοι απο την εξαθλιωση και τον εξευτελισμο του  συνοικου λαου τους,τολμησαν να εξεγερθουν κατα των διεφθαρμενων φυλαρχων της αποικιας ...
.
     Μια ευρεια,τελεια συνωμοσια,η οποια αξιοποιωντας την πληρη αποσαθρωση του ..κρατικου μηχανισμου,δεν συναντησε πολλα εμποδια στην εκτελεση της..Το χαρτινο κατασκευασμα ηθελε μονο ενα φυσημα  για να σκορπισθει.Και αυτο εγινε..Δεν θυμαμαι λεπτομερειες,εχουν περασει και πολλα χρονια απο τοτε.Το μονον που μπορω να φερω στην μνημη μου,ηταν η παραμυθενια νυχτα της αρχης του τελους...
.
     Μια τηλαυγης νυχτα,γεματη ενοπλη λυρικη ποιηση,δονουμενη ερωτικα απο την μεθυστικη ηδονη της θειας μελωδιας των ερπυστριων,οι οποιες γλυκοφιλουσαν τους διψασμενους για αιμα προδοτων,δρομους.Μια ηλιολουστη νυχτα,,.στολισμενη απο εκρηξεις και απο τις ευκλεεις,μυρωδατες δαφνες των αλλεπαλληλων πυροβολισμων..Ο πλανητης ολοκληρος παρακολουθουσε μετα δεους ενα απιστευτο θαυμα.Ενα ζωντανο συγκλονιστικο παραμυθι..Την αναπαντεχη νεκρανασταση ενος Εθνους..Το Κοινοβουλιο ,το αποικιακο μεγαρο της ..Δημοκρατιας,τα κυβερνητικα κτιρια,ειχαν χτυπηθει ανηλεως απο  εμπρηστικες βομβες επιθετικων ελικοπτερων..
.
     Η  ψευδοπολιτικη ηγεσια ειχε συλληφθει,πολλα μελη της ειχαν ανασυρθει απο τα ερειπια ..Ο εξαλλος λαος[[,που και πως εκρυβε ..να παρει ο διαλος..εναν τετοιο ιερο, βαναυσο δυναμισμο;;]] πανηγυριζε και ερανε με ανθη τους τεθωρακισμενους εκπροσωπους του..εφορμωντας  ακαθεκτος..,τραγουδωντας χαρουμενα ασματιδια,στα συντριμμια της φωλιας των τυραννων του..Η Βαστιλλη της Γραικυλιας επεσε..Αυτην την φωτοτραφη νυχτα δεν θα την ξεχασει κανεις.Ουτε και οι ηρωικοι μαρτυρες της.Θα προτιμουν παντα,να ζουνε λιγες σταλαγματιες δροσιας αθανασιας απο αυτην την πυρινη νυχτα,παρα την αιωνιοτητα των ηλυσιων πεδιων των μακαρων...
.
     Οι υπερατλαντικοι Βεζυρηδες παρακολουθουσαν περιδεεις τα πρωτα δραματικα στιγμιοτυπα του ξεσπασματος του στρατου,του λαου, του εν επαναστασει ευρισκομενου, προτεκτορατου τους..Αρχικως αιφνιδιαστηκαν.Καλεσαν εκτακτως τα αρμοδια επιτελεια τους προς συσκεψιν...Πως προεκυψε αυτο το αδοκητο φαινομενο της εξεγερσεως.;;.Αυτης της ..κολασμενης Υβρεως για το Imperium ...Ποια ειναι τα ενδεδειγμενα μετρα εξελεγξεως του ιου,ο οποιος ξεφυγε απο τα πειραματικα τους εργαστηρια,εξοπλισμενα με την λεπτοφυεστερη τεχνολογια και την ορθολογιστικοτερη στρατηγικη...
.
     Καπου εδω διακοπτεται αποτομα το νημα του παραμυθιου.Δυστυχως.Διοτι η συνεχεια του, καταγραφεται επι της αδιορατου οθονης της θολης .. λογικης των υποκωφων ηφαιστειων.Ειναι  αυτα,τα οποια ξεσπουν απροσδοκητα.Αλλα μερικες φορες ξερνανε με λυσσα και σφοδροτητα ενα πυρινο ποταμι καυτης λαβας..Λαοι ,οι οποιοι δεν αντεχουν να κολυμβησουν στις υπερφρενικες υψηλες θερμοκρασιες τους,δεν εχουν το δικαιωμα της επιβιωσεως.Γινονται σταχτη..και σκουπιδια της Φυσεως,η οποια βαζει την ανεξαλειπτη υπογραφη της βιαιης καταδικης σε αγελες πλασματων, τα οποια ,δεν τολμουν να απολαυσουν το τραγικο και ηρωικο παραμυθι της...
.
     Και μονον σαν παραμυθενιο μεθυσι θα πρεπει να μοιαζει  μια αληθινη Επαναστασις.Διαφορετικα, θα ειναι ενας ζωντανος βρυκολακας,βγαλμενος απο την ταφοπλακα ,για να αρπαξει υπουλως στα ταρταρα ,και την στερνη σπορα μιας ρατσας,που εμαθε να ερωτευεται τον πολεμο και να γλενταει ανεμελα, αγκαλια με τον Θανατο..Ο νοων νοειτω...


                                                                         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.