Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

EΞΥΓΙΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ 
Ο  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


     Πάρα πολύ σωστά ο (οιοσδήποτε και εάν είναι αυτός) υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ανήγγειλε ότι το μέχρι τώρα προσηλυτιστικό «μάθημα» των μονοπλεύρων «θρησκευτικών» στα σχολεία παύει να είναι «ομολογητικό-κατηχητικό» και μετατρέπεται σε θρησκειογνωστικό, όπως θα πρέπει να διδάσκονται όλες οι θρησκείες σε ελεύθερους ανθρώπους και δη σε παιδιά μη διαθέτοντα ολοκληρωμένη θρησκευτική συνείδηση!

     Το «Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα» επικροτεί τη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και την θεωρεί απαρχή αποενοχοποιήσεως της συνειδήσεως των κατοίκων της χώρας από ψευδαισθήσεις περί, δήθεν, «κρατούσης» θρησκείας όταν κάτι τέτοιο προέρχεται από έναν συστηματικό δογματικό νηπιοβιασμό του πληθυσμού της χώρας ο οποίος, μέχρι τώρα, οδηγείτο ως 'σφάγιον' στα σχολικά κατηχητικά (δηλαδή, πλυντήρια εγκεφάλων) υπό την επίφαση ενός ακόμη «μαθήματος».

     Η πλήρης τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει ως εξής:


     «Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων.»

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.