Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018


ΚΑΙ ΠΑΛΙ
 Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ 
ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

     Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν,το Παλαιστινιακό,αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που γνωρίζει εξάρσεις και υφέσεις. Ωστόσο,για εμάς,η διαρκής στήριξη ενός τόσο αξιοσέβαστου και αξιοπρεπούς αγώνα,αποτελεί βασικό μας μέλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να βρεθούμε στην οικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

     Η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών,δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ,ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

     Μια τέτοια κίνηση,δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα,να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του.

     Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους, με όποιον τρόπο μπορούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ, δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ


     Όταν εκείνοι που θα έπρεπε να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαών αρκούνται σε ψηφοθηρίες και ευρωζητουλιές, οι αντίπαλοί τους επιτελούν το ιστορικό τους καθήκον και διακηρύσσουν το αυτονόητο: "Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ, δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους." Ακόμη ένα ΕΥΓΕ σε όσους αγωνίζονται. Kαι κάπως έτσι η ντόπια ακροδεξιά έμεινε χωρίς "σημαία" που της την άρπαξαν από τα χέρια αυτοί που δεν τους ...περίμενε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.