Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ 
ΠΡΟΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΕΥΡΗ



      Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της «μακεδονικής» γλώσσας. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4 αναφέρεται «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».Ανάμεσα στις μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες για τους υποψηφίους είναι και η «μακεδονική» (νοτιοσλαβική) γλώσσα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Αφορά τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών - Διερμηνέων – Ακροατών.

      Γνωρίζοντας λοιπόν τις λαμπρές υπηρεσίες του δικηγόρου Αθηνών Κώστα Πλεύρη στον εν λόγω κρατικό οργανισμό και την ανεκτίμητη προσφορά του εκεί μέσα, θέλουμε να του απευθύνουμε μία δημόσια έκκληση.


      Αξιότιμε κύριε Πλεύρη, δάσκαλε ιστορίας και πατριωτισμού στον τέως συνοδό κυριών, δήμαρχο Αθηνών, υπουργό υγείας και νυν Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, νομίζουμε ότι τελευταία δεν κάνετε με τόσο ζήλο την δουλειά σας, ως δάσκαλος φυσικά όχι την άλλη, όσο παλαιότερα. Οι συνάδελφοί σας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό μας, έσπευσαν πρώτοι απ’ όλους να ονοματίσουν την γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική». Και αναρωτιόμαστε αν δεν έχει υποπέσει αυτό το ατόπημα ακόμα στην οξυδερκή σας αντίληψη, εκεί μέσα στο κτήριο της οδού Κανελλοπούλου όπου και μπαινοβγαίνετε, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες.


      Κατανοούμε ότι είστε εκεί μέσα ένας απλός υπάλληλος με πολλούς ανωτέρους. Όμως είμαστε σίγουροι ότι χαίρετε του σεβασμού της πλειοψηφίας αυτών και ενδεχομένως ότι κατά καιρούς τους έχετε παραδώσει μαθήματα ώστε να τους μεταφέρετε τις λαμπρές σας γνώσεις και τα ιδεολογικά σας φώτα.

      Στον βαθμό λοιπόν που ο λόγος σας μετράει εκεί μέσα, επικαλούμαστε το αγωνιστικό σας  πατριωτικό αίσθημα ώστε να πάψει αυτή η αμαύρωση της ιστορίας και οι ανώτεροί σας να ανακαλέσουν την απόφασή τους να ονομάζουν την σκοπιανή γλώσσα «μακεδονική». Παρακαλούμε κάντε ό,τι μπορείτε ώστε να συνετιστούνε. Γνωρίζουμε φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε με την δική σας συναίνεση και σας βρίσκει αντίθετο. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της υπηρεσίας λαμβάνουν και ευθύνονται για τέτοιες αποφάσεις. Παρόλα αυτά είμαστε σίγουροι ότι και θέλετε και μπορείτε να ενεργήσετε καταλλήλως  ώστε να βρεθεί μια άλλη «φόρμουλα» ως προς την επίσημη αναφορά στην γλώσσα των γειτόνων μας. Αν μη τι άλλο οι συνάδελφοί σας στα ανώτερα κλιμάκια θα προβληματιστούν από μια πιθανή διαμαρτυρία σας λόγω της αρχαιότητάς σας και του κύρους σας εκεί μέσα.

      Αναμένουμε λοιπόν την έστω σιωπηλή, αλλά καταλυτική παρέμβασή σας.

Μετά τιμής,

  Τάνδαλος.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.