Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

 Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 

ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ



     Τετάρτη, 8η Νοεμβρίου 2023 ώρα 11:45 π.μ. και άδειο το εργοτάξιο της ντροπής, αυτό που τσιμεντάρησε τον ζωτικότερο αρχαιολογικό χώρο του κέντρου των Αθηνών, καταθάπτοντας κάτω από τόνους τσιμέντου την αρχαιολογική ζώνη της Λ. Βασιλίσσης Όλγας που ενώνει τους στύλους του Ολυμπίου Διός με την Ρωμαϊκή Βίλα του Ζαππείου, κατά το κατστροφικό σχέδιο του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη!

     Ημέρα και ώρα εργασίας αλλά κανένας εργάτης στο εργοτάξιο και ακινητοποιημένα (από καιρό, απ΄ ό,τι δείχνουν) τα βαρέα μηχανήματα, ενώ οι δημότες πληρώνουν κανονικά ένα ακόμη έργο καταστροφής του Κώστα Μπακογιάννη!

     Μετέωρη η Λ. Βασιλίσσης Όλγας με ένα χαίνον εργοτάξιο που "κατάπιε" τόνους τσιμέντου και σιδήρου, με αργοσχολάζοντα τον Δήμο Αθηναίων, ακόμη επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, μετά το πολυδάπανο και καταστροφικό εργοτάξιο του "Μεγάλου Περιπάτου" ("Περίδρομο" τον αποκαλούν οι Αθηναίοι...) χρεώνεται σ΄αυτή την περίπτωση και με δεύτερη περιβαλλοντική κακουργία.

     Έρημη γη, το κυρίως αρχαιολογικό εργοτάξιο για το οποίο έγινε πολύς λόγος κι έπεσε πολύ χρήμα! Αν και η ημέρα και η ώρα εργάσιμη, κανείς δεν φαίνεται πουθενά να εργάζεται εδώ και η μέχρι στιγμής ανασκαφή δείχνει "ορφανή" κι εγκαταλελειμμένη.

     Ανέμπνευστος μιμητής της διαμορφώσεως της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο εδώ σχεδιαστής, επαναλαμβάνει τα καμπύλα τσιμενταρίσματα τα οποία όχι μόνον δεν ενθαρρύνουν ένα ανέμελο περίπατο δημιουργώντας ενοχλητικές υποχρεωτικότητες πορείας αλλά...

      Αλλά, σαν να μην έφτανε αυτός ο σχεδιαστικός σαδισμός, ενώ μέχρι τώρα τα υπέροχα φαρδιά πεζοδρόμια της Λ. Βασιλίσσης Όλγας προσέφεραν περίπατο επί ενιαίας οριζόντιας επιφάνειας, τώρα υποχρεώνουν τον περιπατητή να ανεβοκατεβαίνει ...σκαλοπάτια τα οποία, ιδιαιτέρως τη νύκτα, είναι και επικίνδυνα! 

     Τα ιστορικά κιγκλιδώματα που μέχρι τώρα διεχώριζαν την πλευρά του Ζαππείου από το πεζοδρόμιο με τους καταπράσινους θάμνους υπέστησαν την πλέον κακουργηματική μεταχείριση!   

     Αυτά τα εμβληματικά κιγκλιδώματα τα οποία αριθμούν ζωή δύο, σχεδόν, αιώνων ξεριζώθηκαν κατά τον πλέον βάρβαρο τρόπο από τις θέσεις τους και ο τρόπος της διαχειρίσεώς τους δείχνει ότι εξ αρχής το συγκεκριμένο έργο ήταν όχι απλώς πρόχειρο αλλά και απολύτως ευκαιριακό!

     Και η προχειρότητα και ευκαιριακότητα αυτού του έργου ντροπής του Κώστα Μπακογιάννη επιβεβαιώνεται και από το ότι πολλά από αυτά τα ιστορικά κιγκλιδώματα πετάχτηκαν τήδε κακείσαι ακόμη και μέσα στα παρτέρια παραμένοντας εκεί να σκουριάζουν μέσα στην υγρασία της χλωρίδος του Ζαππείου!

     Και με θράσος χιλίων πιθήκων, ο ολέθριος Κώστας Μπακογιάννης κατέστρεψε και τον περιβάλλοντα χώρο του αγάλματος του Βύρωνος, ένα ιστορικό δάπεδο πολλών δεκαετιών ιδανικό για τους επισκέπτες του για να ρίξει τσιμέντο και ...σίδερα εντελώς κακαίσθητα! Μία παρέμβαση άχρηστη, επιεικώς ανόητη, έως προκλητική και πάντως πολύ επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες η εταιρεία αφήνει αφύλακτο το εργοτάξιο!  

     Πόνος ψυχής για πανάκριβη υποδομή που ξηλώθηκε και πετάχτηκε στα σκουπίδια για το συγκεκριμένο έργο ντροπής το οποίο όχι μόνο δεν βελτίωσε τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και τον κατέστρεψε καταθάπτοντας και αρχαιότητες που θα έπρεπε να αναδειχθούν! Κι αυτή η υποδομή που χρυσοπληρώθηκε από τους Αθηνάιους οδηγείται στη χωματερή...

     Και μπορεί σήμερα, ημέρα εργάσιμη και εργάσιμη ώρα, κανένας εργάτης να μην ήταν μέσα στο εργοτάξιο αλλά μέσα στο γραφείο του εργοταξίου ήταν δύο άτομα που έπιναν καφεδάκι κι απ΄ έξω το όχημα της εταιρείας! Α, κανένας δεν μας ενόχλησε τραβώντας τις φωτογραφίες μας μέσα από το εργοτάξιο το οποίο αποτελεί κίνδυνο για κάθε εισερχόμενο με τα χαίνοντα κι εγκαταλελειμμένα σκάμματά του κι αυτό δείχνει και την υπευθυνότητα της εταιρείας απέναντι στα καθήκοντά της! 

     Παρόμοια και η "εικόνα" του χώρου των κηπουρών του Ζαππείου όπου άλλοι δυο αργοσχολάζοντες υπάλληλοι συζητούσαν χαλαρά χωρίς κανείς κηπουρός ή κηποτέχνης να εργάζεται στους χώρους που "περιηγηθήκαμε" και των οποίων η αφροντισιά βαθμολογεί και την "συνέπεια" των "εργαζομένων"! 

     Αφήνοντας πίσω του συντρίμμια απέρχεται ο καταψηφισμένος γόνος του καταστροφικού μητσοτακέϊκου το οποίο η Ελλάδα πληρώνει με μία ολική καταστροφή και μόνο ευνοημένο το "Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο" (Κ.Ι.Σ.) το οποίο ως κράτος εν κράτει (μάλλον, εν εβραϊκώ προτεκτοράτω) φαίνεται ότι ασκεί έναν ρόλο καθοριστικό σε ό,τι συμβαίνει σε τούτο τον εξω-κυβέρνητο τόπο!

     Κι ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να μάζεψε αρκετά ώστε να έχει εξασφαλισμένους τους μελλοντικούς προεκλογικούς αγώνες του απομένει να δούμε αν ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας θα ενημερώσει τους δημότες του για το όργιο του απερχομένου προκατόχου του ή κι αυτός θα κάνει ..."γαργάρα" τα χρυσοπληρωμένα καταστρεπτικά "πεπραγμένα" του, προετοιμαζόμενος κι ο ίδιος για τα ...ίδια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.