Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΑΛΛΟΤΕ, ΓΕΝΝΑΙΟΙ - ΕΥΦΥΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙ
ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ, ΗΛΙΘΙΩΝ - ΔΕΙΛΩΝ




     Η γενναιότητα της Ε.Ο.Κ.Α. σε πλήρη συναγωνισμό με την ευφυία της, όπως ακριβώς πρέπει να χαρακτηρίζεται κάθε πολιτικός στρατιώτης ο οποίος μάχεται υπέρ Ιδανικών και όπως φαίνεται να απουσιάζει τραγικά σήμερα από εκείνους που, αυτάρεσκα, δηλώνουν "αγωνιστές" μη όντες ούτε γενναίοι, ούτε ευφυείς...

     Το 1958 η Ε.Ο.Κ.Α. αιφνιδιάζει και πάλι τους Βρεταννούς κατακτητές της Κύπρου με μία ευφυέστατη χειρονομία πολλαπλής "αντανάκλασης": Η Ηγεσία της στέλνει έναν φάκελλο σε ένα τοπικό έντυπο μέσα στον οποίο εσωκλείει έναν άλλο σφραγισμένο φάκελλο με το ποσόν τον 110 λιρών ζητώντας να σταλεί στο Διευθυντή του ...Βρεταννικού Ερυθρού Σταυρού προς κάλυψη των αναγκών ...Ούγγρων προσφύγων που βρίσκονταν σε ...βρεταννικό έδαφος λόγω των πολιτικών καταδιώξεών τους από το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας τους!

     Πράξη γενναία αλλά και ευφυέστατη, "χαστούκι" κατά των Βρεταννών μέσα στο ίδιο τους το "σπίτι" ως έκφραση αλληλεγγύης προς έναν άλλο λαό διωκόμενο από τον κομμουνισμό!

     Η καταδιωκόμενη Ε.Ο.Κ.Α., με τα στελέχη και τους άνδρες της αποδεκατιζόμενους από τους "χασάπηδες" Βρεταννούς, δε δίστασε να υπερβεί εαυτόν κατά τις ζωτικές ανάγκες και να νοιαστεί για άλλους εμπερίστατους χρησιμοποιώντας ως βατήρα της αλληλεγγύης της τους Βρεταννούς δολοφόνους της.

     Αντιθέτως σήμερα, οι "δήθεν" ..."αγωνιστές" περιχαρακώνονται στο "εγώ" τους αφήνοντας τη δειλία της ψυχής τους να αμιλλάται με την ηλιθιότητα της ανύπαρκτης σκέψης τους, αυτοξοδευόμενοι σε μία ρουτίνα κενού βερμπαλισμού και ανυπαρξίας οραμάτων! Σήμερα, θα διαπραγματεύονταν με τους τοκογλύφους Βρεταννούς, θα τους ζητούσαν δανεικές ακόμα ...110 λίρες και θα κυνήγαγαν στα στενά της πλατείας Αττικής τους Ούγγρους πρόσφυγες δημαγωγώντας για λίγα ψηφαλάκια, δείχνοντας ότι δεν είναι Έλληνες αλλά δημοκρατικά, αντιφασιστικά σκουλήκια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.