Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ 
'ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ' 
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"


     Μπορεί η ντόπια και ξένη Δεξιά να είναι από τραγική έως εγκληματική, εν τούτοις κάποιες περιπτώσεις όπως ο Χρήστος Ρήγας θα πρέπει να κρίνονται με την επιείκεια της ειλικρινούς ...μεταμελείας.

Χρήστος Ρήγας

     Ο Χρήστος Ρήγας μετά από έναν μακρύ ζυγό στο "κάρο" της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, είδε όσα δεν περιγράφονται και όσα θα μπορούσαν να περιγραφούν, μέρος των οποίων καταθέτει σήμερα σε μία καταπελτική συνέντευξή του στην "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" επικεντρούμενος στον ηγεμονικό ρόλο του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσα στο κπμματικό παραμάγαζό του και τη προσωπική ευθύνη που φέρει για τη κατεδάφιση του ελληνικού εθνικισμού τον οποίο κατάντησε ιστορικό ανάθεμα.


     Για πολλά θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τον Χρήστο Ρήγα, όχι όμως και για την μη επιτέλεση του στοιχειώδους καθήκοντος να προστατεύσει μελλοντικά θύματα τα οποία θα μπορούσαν να εμπλακούν στη παγίδα ενός κόμματος που χαρακτηρίζεται από ιδεολογική ομίχλη και αδιευκρίνιστες αρχηγικές προθέσεις πλην εκείνες της οικονομικής αποκατάστασης εαυτού και της οικογένειάς του. 


     Αν και συχνά από το παρόν Ιστολόγιο ο Χρήστος Ρήγας έχει επικριθεί για πράξεις και παραλείψεις του, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να του αναγνωρίσουμε το θάρρος του λόγου και την επιτέλεση ενός χρέους απέναντι στους Συναγωνιστές του και στην αλήθεια κάτι που άλλοι δε τόλμησαν ή δεν ..."πρόλαβαν" θανόντες ..."αδοκήτως" [Λ. Σταθόπουλος]. 

Λεωνίδας Σταθόπουλος

     Διότι, ως γνωστόν, αμέτρητοι οι δραπέτες της στρούγκας της Χρυσής Αυγής αλλά ελάχιστοι όσοι τόλμησαν να ενημερώσουν επερχόμενα θύματα για την τραγική εμπειρία τους, προστατεύοντάς τα.


ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης, 13/12/2016, 22:17 μ.μ. 

Αν και συμφωνώ απολύτως με το πνεύμα και το γράμμα της κυρίως αναρτήσεως (ακόμη και ως εκ της ιδιότητός μου, ως Μέλους της Σ.Ο.) και παρά τη καθυστέρηση η οποία χρεώνεται στον ατομικό μου φόρτο υποχρεώσεων, θα ήθελα να προσθέσω το μύχιο ερώτημά μου επί της "αφετηρίας" των καταγγελιών του Χρήστου Ρήγα. Τι θα περίμενε ο αρχηγός της Λ.Ε.Π.ΕΝ., θα ήθελε, π.χ., ο ομόλογός του αρχηγός της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" να μην εκτελείται στο κόμμα του αυτό που ο ίδιος θέλει και να εκτελείται κάτι άλλο που, πιθανώς, υπαγορεύει κάποιος ...άλλος; Άραγε, στη Λ.Ε.Π.ΕΝ. γίνεται κάτι τέτοιο, δηλαδή, δίνει κάποιος άλλος εντολές πλην του αρχηγού της Χρήστου Ρήγα; Είναι δεδομένο ότι σε όλα τα κόμματα, αποκόμματα και κΕνοβουλευτικά παραμάγαζα γίνεται αυτό που ο κάθε αρχηγός εντέλλεται στους στρουγγαρισμένους του. Απλώς έτσι, για να λέμε και το αυτονόητο.

________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.