Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


     Την ίδια στιγμή που οι εξαθλιωμένοι γραικύλοι διαδηλώνουν υπέρ του μακεδονικού, όπως το εκλαμβάνουν, "οικοπέδου τους" επί του οποίου οραματίζονται να στήσουν αυθαίρετη καντίνα για να πουλάνε σουβλάκια τις τσικνοπέμπτες, το αντιφασιστικό-δημοκρατικό καθεστώς που ανέδειξαν οδηγεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και τα παιδιά τους, στον έσχατο ευτελισμό και στην πλήρη ταπείνωση.


     Στην "ουρά" στήνονται οι μαθητές στα κυλικεία των σχολειών τους για να πάρουν ΒΕΡΕΣΕ ένα κουλούρι, ενώ οι γονείς τους διαδηλώνουν στους δρόμους και κυλιούνται στα σκαλιά των εκκλησιών για να τους σώσει ο ..."μεγαλοδύναμός" τους ο οποίος, όμως, τους βυθίζει ολοένα και βαθύτερα στον αφανισμό.


     Ας δούμε την είδηση όπως εμφανίζεται στα αντιφασιστικά-δημοκρατικά Μ.Μ.Ε. τα οποία δεν κρύβουν την παταγώδη αποτυχία της αντιφασιστικής δημοκρατίας χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον όχλο των ηλιθίων που συνεχίζουν να ψηφίζουν αντιφασιστικότατα και δημοκρατικότατα κάνοντας και τιον...σταυρό τους:

Το να βλέπει κανείς έναν ενήλικα να αγοράζει με πίστωση από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, να ψάχνει στα σκουπίδια όταν το σκοτάδι πέφτει για να βρει κάτι να φάει, να τρέφεται με τα απολύτως απαραίτητα, αποτελεί μία εικόνα πραγματικά δυσάρεστη στις μέρες μας, που άλλοτε θα θύμιζε σκηνή από κάποια δραματική ταινία.

Το να βλέπεις όμως ένα παιδί να στερείται το κολατσιό του και να μην έχει χρήματα ούτε για ένα κουλούρι, αλλά αναγκάζεται να το ζητήσει από το κυλικείο του σχολείου του, γιατί πεινάει, τότε η εικόνα αυτή είναι αποκαρδιωτική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, για το πού πορευόμαστε και τι πρέπει να γίνει για να «αποδράσουμε» από τη φυλακή της ανέχειας.

Εκείνοι που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν τέτοιου είδους περιπτώσεις παιδιών είναι οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων, που όντας κι εκείνοι άνθρωποι και γονείς, δε στέκονται στη δραματική μείωση, που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στα έσοδα τους και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Χωρίς χαρτζιλίκι στο σχολείο

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου Σταύρος Οικονομάκης, απεικονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Στο σχολείο που διατηρώ το κυλικείο από τα 500 παιδιά που φοιτούν , μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι. Για να φτάσει ένας γονιός να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του, φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια. Είναι πραγματικό τραγικό!» τονίζει ο ίδιος.

Μαθητές Δημοτικού αγοράζουν «βερεσέ»

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, αρκετά παιδιά σε σχολεία της πόλης, κυρίως μαθητές δημοτικού δεν έχουν χρήματα και αγοράζουν βερεσέ από το κυλικείο.

«Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, κυρίως στα δημοτικά σχολεία, δεν κρατούν χρήματα και αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο. Ζητούν να πάρουν κάτι και λένε στους συναδέλφους μου να τα γράψουν και θα τα πληρώσουν άλλη μέρα. Τις περισσότερες φορές όμως τα χρήματα δεν τα φέρνουν, γιατί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι που λειτουργούμε κυλικεία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις» προσθέτει ο Πρόεδρος των Μισθωτών Κυλικείων.

Πτώση στο τζίρο της τάξεως του 40%

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονομάκης, παράλληλα ο τζίρος των κυλικείων έχει μειωθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


«Η μείωση στους τζίρους των κυλικείων φτάνει περίπου στο 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάνω έξι χρόνια αυτή τη δουλειά και τις καλές εποχές που άκουγα από τους παλαιότερους, δεν τις έχω ζήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος. Από όλη τη σχολική χρονιά μόνο τις 180 ημέρες κάνουν μάθημα οι μαθητές, εξαιτίας εκδρομών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων που γίνονται, οι οποίες όμως δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα» επισημαίνει ο ίδιος.

Πηγή: 
http://www.zougla.gr/greece/article/apokardiotikes-ikones-se-sxolia-tou-irakliou---ma8ites-agorazoun-verese-apo-to-kilikio


     H γραικία την οποία οι ανελλήνιστοι ή και ανθέλληνες γραικόγυφτοι αποκαλούν, ψευδώς, "Ελλάδα" θρησκευτικώς αλλοτριωμένη από τον εβραιοχριστιανισμό και εθνικώς από την αντιφασιστική-δημοκρατική υστερία, διέρχεται τις τελευταίες στιγμές της και, όπως δήλωσε ο βαθύτατος γνώστης των ελλαδικών "πραγμάτων" Γιγίτ Μπουλούτ και σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογκάν "Η Ελλάδα δεν θα υπάρχει το 2020".  


     Μέχρι τότε, αντί οι απομένοντες πατριώτες αυτού του τόπου, ο οποίος από πολλών δεκαετιών έχει πάψει να αποτελεί κυρίαρχη χώρα, να σπεύσουν να ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αναλώνονται σε άγονες διαδηλώσεις επί ήδη ΧΑΜΕΝΩΝ εθνικών ζητημάτων, βγάζοντας αυτάρεσκες ...selfies και ακούγοντας λογύδρια του δεκάρικου στις πλατείες, από τους ίδιους τους ενόχους του καταντήματος.     Η αντιφασιστική δημοκρατία και ο εβραιοχριστιανισμός δίνουν την χαριστική βολή στους ηλιθίους και όσοι νουνεχείς το απολαμβάνουμε. Τουλάχιστον, η φυσική επιλογή αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, σοφή επ΄ αγαθώ μιας καθάρσεως ζωτικής για την ανέλιξη του ανθρώπινου Πολιτισμού.
Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.