Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΨΗΦΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΟΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 ΨΗΦΙΔΑ ΑΠΟ 

ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΟΣ" 

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 

ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ



     Η σελίδα «Στρατιωτική Ιστορία VSΑναθεωρημένη Στρατιωτική Ιστορία» αποτελεί μια έγκυρη ιστορική πηγή μέσα στα αμέτρητα εβραιοσιωνιστικά φερέφωνα του διαδικτύου! Τα άρθρα της πρωτότυπα και τεκμηριωμένα καταδεικνύουν πτυχές της Ιστορίας με αναθεωρητικό θάρρος αλλά και πληρότητα. Χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, αναδημοσιεύουμε σειρά αναρτήσεών της προτρέποντας την συστηματική παρακολούθησή της από όσους ενδιαφέρονται να έχουν ολοκληρωμένη γνώση μιας Ιστορίας επί της οποίας έχει επιχειρηθεί παραχάραξη και λογοκρισία πολλών δεκαετιών από τους σιωνιστές. Αξίζει!



Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΚΤ-ΝΟΕ 1939

 


     Τον Οκτώβριο του 1939 η Ελλάδα αποτέλεσε την κύρια οδό διαφυγής του Πολωνικού στρατού προ την Γαλλία και την Αγγλία  ώστε να αναλάβει και πάλι δράση εναντίων των Γερμανών. Οι Πολωνοί στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν δραπετεύσει απο την Πολωνία και βρισκόταν σε περιορισμό στο Ρουμανικό και Ουγγρικό  έδαφος, σε μικρές ομάδες και με την βοήθεια των Ελληνικών προξενικών αρχών που τους παρείχε πλαστά έγγραφα έφταναν στην Αθήνα και απο εκεί με Ελληνικά και Πολωνικά πλοία ναυλωμένα απο την Πολωνική Διπλωματική αποστολή που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθώς η Πολωνία συνθηκολόγησε αλλά και απο τους Αγγλογάλλους μεταφερόταν συνήθως στην Μασσαλία της Γαλλίας .

     Η δραστηριότητα αυτή δεν έμεινε κρυφή απο τους Γερμανούς οι οποίοι με έντονα διαβήματα  διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα απαιτούσαν να εμποδιστούν αυτές οι μεταφορές καθώς παραβαίνουν την  Ουδετερότητα  που διακήρυττέ η Ελλάδα . Οι Γερμανοί απαιτούσαν επίσης να τους παραδοθούν τα πρώην Πολωνικά πλοία καθώς μετά την συνθηκολόγηση της Πολωνίας αυτά ανήκουν σε Γερμανικές εταιρείες.

     Η Ελληνική κυβέρνηση  κάτω απο τις οδηγίες των Αγγλογάλλων φυσικά δεν έκανε τίποτα απο αυτά και συνέχισε την μεταφορά χιλιάδων Πολωνών στρατιωτικών προς την Γαλλία κάτι που αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της Ουδετερότητας έναντι των Γερμανών, αν και αυτή η παραβίαση ήταν απλώς ένα πταίσμα μπροστά σε άλλες ενέργειες τις Ελληνικής κυβέρνησης και οι Γερμανοί δεν ασχολήθηκαν και πολύ με αυτό, αποτελούσε όμως για αυτούς την πρώτη ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαφυλάξει την ουδετερότητα της  σε αυτόν τον πόλεμο και δεν ήταν διατεθειμένη να φέρει καμία αντίσταση στις απαιτήσεις των Αγγλογάλλων.

    Αργότερα  τον Ιούνιο του 1940 και την συνθηκολόγηση  της Γαλλίας στα χέρια των Γερμανών θα πέσουν τα τηλεγραφήματα και οι λίστες με τα ονόματα των πλοίων και τους Αριθμούς των Πολωνών στρατιωτικών που μεταφέρθηκαν μέσω Αθηνών. Στο συγκεκριμένο τηλεγράφημα του Γάλλου ναυτικού ακολούθου στην Αθήνα προς τον αρχηγό των Γαλλικών Ναυτικών δυνάμεων αναφέρεται πως στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 618 Πολωνοί «Πρόσφυγες» απο τους οποίους οι 150 είναι αξιωματικοί και στρατιώτες του Πολωνικού στρατού 134 είναι πιλότοι και τεχνικοί της Πολεμικής αεροπορίας  και 389  είναι τεχνικοί της πολιτικής αεροπορίας της Πολωνίας. 

     Όλοι αυτοί θα ταξιδέψουν με το ναυλωμένο απο την Πολωνική Πρεσβεία πλοίο «Αθηνά» στις 25 Οκτωβρίου για Μασσαλία. Ενώ 160 απο τους παραπάνω θα παραλάβει το πλοίο «Ιωνία» στο οποίο έχουν ναυλώσει 100 θέσεις οι Βρετανοί. Το πλοίο «Theophile Gautie» θα βρίσκεται στις 10 Νοεμβρίου επίσης στον Πειραιά να παραλάβει Πολωνούς που περιμένουν.

https://www.facebook.com/photo?fbid=185510761260580&set=pcb.185511294593860

 


Oι πρωταγωνιστές της εθνικής μας μειοδοσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.