Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


     Ο θάνατος (1981) του μεγάλου καθηγητή Ιωάννη Ν. Θεοδωρακόπουλου σήμανε την διακοπή της ελεύθερης σχολής Φιλοσοφίας «Ο Πλήθων» την οποία ο ίδιος ανίδρυσε στο χωρίο Μαγούλα, κοντά στον Μυστρά, το 1975 και την, εν συνεχεία, μετατροπή των εγκαταστάσέων της σε …τουριστικά καταλύματα. Η σχολή αυτή απέβλεπε στην συνέχιση των παραδόσεων του Δεσποτάτου του Μυστρά για την διάσωση της πνευματικής και, κυρίως, ηθικής ταυτότητος του Ελληνισμού αρδεύοντας τις πολιτιστικές του ρίζες!

     Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια «υπνώσεως» της ελεύθερης σχολής φιλοσοφίας «Ο Πλήθων», χρέος μας ως Ελλήνων είναι η αναζωογόνηση και επαναλειτουργία της με την απόδοσή της στις ανάγκες της, πνευματικώς, χειμαζομένης κοινωνίας μας.   

     Με την παρούσα πρόσκληση καλούμε κάθε ρέκτη Συνέλληνα με επίγνωση της μεγάλης σημασίας του Πλατωνισμού για τον ανθρώπινο πολιτισμό, να πλαισιώσει έναν πρώτο πυρήνα ο οποίος θα επιχειρήσει την συγκρότηση φορέως για την επανεκκίνηση της Σχολής «Ο Πλήθων» όπως ο εκλιπών καθηγητής Ιωάννης Ν. Θεοδωρακόπουλος την οραματίσθηκε.

     Ευπρόσδεκτος κάθε επιστήμων των ανθρωπιστικών επιστημών αλλά και κάθε Έλληνας, ανεξαρτήτως ιδιότητος και σπουδών, ο οποίος θα ήθελε να συνεισφέρει με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέξει στην κοινή προσπάθεια.

     Η απουσία του μεγάλου φιλοσόφου Ιωάννη Ν. Θεοδωρακόπουλου μας καθιστά ακόμη πιο προσεκτικούς ώστε σε τούτη την προσπάθεια να μην επιτρέψουμε ούτε οργανωτικούς παραγοντισμούς, ούτε εμφιλοχωρήσεις μικροτήτων οι οποίες καταλήγουν σε υποδιαιρέσεις των, ήδη, …διαιρέσεων. Όλοι σε «στρογγυλό τραπέζι» δεν έχουμε παρά να συσκεφθούμε και να συμπράξουμε, προς τούτο δε η απροσωπία και η αιδήμων σιγή οι επιβεβλημένες ατραποί της, εφεξής, πορείας μας







.

Επικοινωνία:  plethongemistosf @ gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.