Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020


ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΗΜΑΔΙ 
ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ»


     Το Υπουργείο «Πολιτισμού» της κ. Λίνας Μενδώνη οργάνωσε στο αμφιθέατρο του κτηρίου του, την 27η Ιανουαρίου 2020, …πανηγυρική σύναξη των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων που ενδιαφέρονται για να επιχορηγηθούν για τις δραστηριότητές τους από ένα «αθέατο» κονδύλι του οποίου το ύψος αρνήθηκε να προσδιορίσει το Υπουργείο με απροσδιόριστες επιχορηγήσεις τις οποίες απέφυγε να καθορίσει ο εκπρόσωπός του κ. Κωστάκης παρά τις επίμονες ερωτήσεις των παρόντων εκπροσώπων των ενδιαφερομένων.

     Μέσα σε αυτή την, επί της ουσίας, αερολογία ενός πολυάνθρωπου υπηρεσιακού πάνελ όπου κυριάρχησε ένας άνευ προηγουμένου δημοσιοϋπαλληλικός βερμπαλισμός έως και ανοησία (η εκπρόσωπος του τμήματος …Γραμμάτων ομολόγησε από μικροφώνου ότι θα πει … «χαζομαρίτσα»!) απεκαλύφθησαν ότι:

     Το Υπουργείο «Πολιτισμού» της κ. Λίνας Μενδώνη, συνεχίζοντας την προηγούμενη καθεστωτική τακτική  των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ουδόλως ενδιαφέρεται για την προαγωγή του Πολιτισμού αλλά για τον έλεγχό του και την χειραγώγησή του προς τις κατευθύνσεις που σχεδιάζουν οι ξένοι εντολοδότες και της παρούσας «κυβερνήσεως».

 Με δόλωμα το «τυράκι» μιας απροσδιόριστης «επιχορηγήσεως» το Υπουργείο «Πολιτισμού» επιχειρεί τον εξαναγκασμό όσων είναι σε θέση να παραγάγουν πολιτιστικές δραστηριότητες να εγγραφούν σε ειδικό ΜΗΤΡΩΟ (κρατικό ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ) καθιστάμενοι υποχείρια και της φορολογικής δαγκάνας μιας εντελώς αναξιόπιστης οικονομικής πολιτικής ενός κράτους που έχει ως πάγιο στόχο του την καταλήστευση των πολιτών του.

     Αλλά και τι ακόμη χειρότερο για τον Πολιτισμό απεκαλύφθη στην εν λόγω σύναξη όπου –υποτίθεται- γίνεται μια … «βουταρία» απροσδιόριστων χρημάτων από απροσδιόριστο «κεφάλαιο» σε απροσδιόριστα «ποσά»;

     Κατά την διάρκεια της συνάξεως ο εκπρόσωπος οργανισμού Θεάτρου Σκιών δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον λαϊκό Πολιτισμό της Ελλάδος και ρώτησε εάν εντάσσεται στους φορείς που μπορεί να επιχορηγηθούν. Στο ερώτημά του ο κ. Κωστάκης απάντησε «ΟΧΙ!» διότι, όπως διευκρίνισε «Το πρόγραμμα επιχορηγήσεως απευθύνεται σε φορείς ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και όχι λαϊκού Πολιτισμού» κι όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει! Ο κ. Κωστάκης όχι μόνον δεν δικαιολόγησε τις διαστάσεις του «συγχρόνου Πολιτισμού» όπως τις εννοεί το Υπουργείο του αλλά μας άφησε και την απορία μήπως το ανελλήνιστο, σημερινό, Υπουργείο «Πολιτισμού» νομίζει ότι ο Καραγκιόζης υπήρξε συμπολεμιστής του …Αχιλλέως στη Τροία!

     Η εκπρόσωπος κινηματογράφου του Υπουργείου διευκρίνισε ότι δεν προβλέπονται επιχορηγήσεις για …παραγωγές! Δηλαδή, δεν προβλέπονται επιχορηγήσεις για να στηριχθεί η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ παραγωγή της 7ης Τέχνης. Όμως, απεκαλύφθη ότι προβλέπεται επιχορήγηση σε όποιον υπό το πρόσχημα της προαγωγής του κινηματογράφου προσλάβει …ταξιθέτρια πακιστανή κατά προτίμηση και …έγκυο κατά μεγαλύτερη δε προτίμηση μια ντουζίνα πακιστανών ταξιθετριών όλων εγκύων! Και ακόμη αν κάποιος δεν κατάλαβε πως εννοεί την προαγωγή του Πολιτισμού το Υπουργείο της κ. Λίνας Μενδώνη, καιρός είναι να καταλάβει γιατί θα βλέπουμε στην οθόνη τα ξερατά του κάθε Κώστα Γαβρά και του κάθε οργανωμένου κακότεχνου αριστερού που, αβανταρισμένους από το κόμμα του Περισσού πλασάρεται ως «καλλιτέχνης»!

     Στη μεταπολιτευτική ή και μεταποΛΗΣΤΕΥΤΙΚΗ Ελλάδα, το ίδιο το κράτος κρατά ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ έναν λαό για τον οποίο, προσφάτως, ακόμη και η Κομισιόν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει το οικτρό επίπεδο αγραμματοσύνης του!


     Η αντιφασιστική δημοκρατία απευθύνεται σε ηλιθίους με γλώσσα τον «Πολιτισμό» της ο οποίος αφήνει πίσω του νεκρούς κι ερείπια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.