Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ 
AYTONOMO ΣΥΝΘΕΤΗ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


     Το πατριωτικό ιστολόγιο "ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ" παρουσιάζει μια πολύ σημαντική συνέντευξη του Συνθέτη Κωνσταντίνου Στυλιανού, απόσπασμα της οποίας παρατίθεται εν συνεχεία: 

Ερ.:
Μετά το 2004 και την άρνηση των Ελλήνων στην Κύπρο να υποταχθούν στο σχέδιο Ανάν, όταν όλοι αναγνώρισαν την μεγάλη συμβολή του Τάσου Παπαδόπουλου, ποιες Πολιτικές δυνάμεις σήμερα μπορούν να αντισταθούν πλέον σε νέα ανάλογα και ανθελληνικά εγχειρήματα στην Κύπρο;


Aπ.:
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί δυστυχώς επικράτησε μια λανθασμένη άποψη για τα γεγονότα του 2004 αναφορικά με το σχέδιο Ανάν. Ο Τάσος Παπαδόπουλος μπορεί να κάλεσε με δάκρυα στα μάτια τους Έλληνες της Κύπρου να αρνηθούν το σχέδιο Ανάν αλλά διέπραξε ολέθρια σφάλματα και ανήκει και αυτός στο προδοτικό πάνθεο των πολιτικών που κυβέρνησαν τον λαό μας. Υπήρξε ο Τάσος Παπαδόπουλος ως νεαρός αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. στον αντιαποικιακό αγώνα αλλά υπήρξε και υπουργός της Ζυριχικής κυβέρνησης του Μακαρίου. Ήταν ένας από τους άμεσα υπευθύνους που προωθούσαν την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αλλά ήταν και ο άμεσα υπεύθυνος αφού πρότεινε και δέχτηκε το διπλό δημοψήφισμα το 2004 δίνοντας έτσι δικαίωμα ψήφου στους έποικους που διαμένουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Βεβαίως η ευθύνη αφορά τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης που ως γνωστός επιτελούν ένα καθεστωτικό ρόλο.

Πολιτικές δυνάμεις που θα μπορέσουν να αντισταθούν στην λαίλαπα της εφαρμογής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν υπάρχουν. Όχι μόνον σήμερα αλλά ποτέ δεν υπήρξαν. Οι ηγεσίες μας, τόσο της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και της Κυπριακής υπήρξαν προδοτικές μηδενός εξαιρουμένου. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προτάσεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης λύσης για το Κυπριακό είναι αποδεκτές από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Εδώ ακριβώς θα τοποθετούσα την δική μας ευθύνη. Μπορούμε να σταθούμε τροχοπέδη μέσα από τις Αυτόνομες Κοινότητες μας στα σχέδια αυτά μέσα από την ενημέρωση αλλά κυρίως μέσα από την Πίστη ότι θα αντισταθούμε μέχρι τέλους υπερασπιζόμενοι την Ιδέα μας.


Oλόκληρη η συνέντευξη του αυτόνομου Καλλιτέχνη, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.