Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

     Την Θράκη την θυμούνται μόνο ,όταν γίνονται εκλογές ή όταν οι πλημμύρες ,οι ζωονόσοι με τα κουνούπια διαλύουν την γεωργία την κτηνοτροφία και ρημάζουν τα σπίτια των φτωχών ακριτών, καλή ώρα στο πολύπαθο Ορμένιο. Με την ευκαιρία κάνουν και κάποιες φιέστες. για το θεαθήναι και αυτό ήταν όλο .Το Αθηνοκεντρικό κράτος συνεχίζει να ζεί στην αποχαύνωση του μέσα στα στενά όρια του κλινού Άστεως δίχως ενδιαφέρον, δίχως προοπτική για την συνεχώς φθίνουσα Θράκη. Θυμίζει η Θράκη μια σύγχρονη χαριτόβρυτη αλλά μελαγχολική Ευρυδίκη ,που οδηγείται στα σκοτάδια του Άδη, γιατί ο Ορφέας της ποτέ δεν νοιάστηκε πραγματικά γι αυτήν. Παρά τους θρήνους και τις οιμωγές της αξιοθρήνητης Ελληνικής πολιτείας, η Θράκη αργοπεθαίνει. Γιατί ούτε το Σύνταγμα στις πιο βασικές του διατάξεις δεν τηρεί το Αθηνοκεντρικό κράτος, άλλα επιτάσσει το άρθρο 106 παρ 1 του Σ κι άλλα κάνουν. Ούτε προγραμματίζουν, ούτε συντονίζουν την οικονομική δραστηριότητα στην Θράκη , ούτε επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την οικονομική ανάπτυξη των τομέων της Εθνικής Οικονομίας που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Θράκης. Γι' αυτό και η προκλητικά απούσα πολιτεία δεν λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του Εθνικού πλούτου από τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα , ούτε προάγει την οικονομία της παραμεθόριας αυτής περιοχής , ερχόμενη σε ευθεία αντίθεση με την πιο πάνω θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος. Αλλά ούτε καν νοιάζεται για την κατοχύρωση της Εθνικής υπόστασης της Θράκης.

     Αν πραγματικά νοιάζονταν εκεί κάτω όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα πολιτικά τους κνώδαλα θα έπρεπε να έχουν έναν βουλευτή υπηρεσίας επί μονίμου βάσεως στην Θράκη, για να αφουγκράζεται και να ενημερώνει το κέντρο για τις αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες ,που πρέπει να γίνουν σε Εθνικό επίπεδο(πχ να μην χάσουμε τους Πομάκους) . Όχι να πίνουν καφεδάκια στο κυλικείο της Βουλής ή στο Κολωνάκι. Αν θέλεις να κρατήσεις τον τόπο σού στα σύνορα, τον εξοπλίζεις καλύτερα από την πρωτεύουσα. Τίποτε όμως απ όλα αυτά δεν γίνεται. Θα έπρεπε ακόμη η ζώνη αυτή να είναι σχεδόν αφορολόγητη κι όχι να ετοιμάζουν και αύξηση του ΦΠΑ σε 24% (έλεος πια) για να αποτελεί κίνητρο προσέλευσης νέων ανθρώπων με επιδοτούμενα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια, για να φτιάχνουν το σπίτι και την επιχείρηση τους εδώ, να έρχονται και όχι να φεύγουν ως και να μην γίνονται βορά στα χέρια της τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank Η τελευταία μεσουρανεί με τις ευλογίες της καθεύδουσας ελληνικής πολιτείας , παρ ότι όλοι γνωρίζουν στο παρηκμασμένο κέντρο, ότι από πίσω κρύβεται η επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Κανείς από τα πολιτικά ανδράποδα καριέρας δεν αναρωτήθηκε που βρίσκει χρήματα η παραπάνω τράπεζα και χορηγεί αφειδώς δάνεια εν καιρώ κρίσης, πρωτίστως σε μουσουλμάνους αλλά και σε Χριστιανούς, με σημαντική όμως υποθηκική δέσμευση. Φυσικά υπό τας περιστάσεις αυτάς θα έπρεπε να γίνει άμεση ανάκληση της αδείας της από την τράπεζα της Ελλάδος. Αλλά πως να γίνει αφού η τελευταία είναι μόνο κατ 'όνομα Ελληνική μια και οι μετοχές της είναι σε ξένα άφιλα χέρια!

      Πού αλήθεια είναι οι νέες θέσεις εργασίας; Μόνο HOT SPOTS προαναγγέλλονται ,μελλοντικά φυτώρια για τις υπό εξαγγελίαν ΕΟΖ. Μιζέρια και μόνο μιζέρια, αυτό εισπράττουν οι Θρακιώτες. Πού είναι οι επενδύσεις, που είναι η εκμετάλλευση εκείνου του ορυκτού πλούτου, φιλικού προς το περιβάλλον; Και σαν τέτοιος σε πρώτη γραμμή έρχεται ο Ζεόλιθος; Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η άφιλή πολιτεία έχει αποδεχθεί να μην πραγματοποιείται καμία απολύτως επεξεργασία του εξορυσσόμενου πετρώματος στην Θράκη, που θα είχε ωφέλεια για τον τόπο ,αλλά ο ζεόλιθος θα περνά μόνο αλαζονικά με τριαξονικά φορτηγά μέσα από το χωριό των Πετρωτών, μόνο σκόνη θα αφήνει και στην συνέχεια θα μεταφέρεται σε εργοστάσιο της εμπλεκόμενης στην εξόρυξη εταιρίας στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Δικαίως οι κάτοικοι της κοινότητας Πετρωτών αντιδρούν στον τρόπο εκμετάλλευσης του πολύτιμου αυτού πετρώματος, αφού μόνο ζημιά θα τους επιφέρει και κανένα κέρδος.

       Με τον τρόπο όμως αυτό η κεντρική εξουσία αδιαφορεί για την ανάπτυξη απομακρυσμένων χωριών, όπως τα Πετρωτά. Και ας γνωρίζουν όλοι ότι στα Πετρωτά υπάρχει η καλύτερη ποιότητα ζεόλιθου σε όλο τον κόσμο. Και τί μ’ αυτό; Πριν λίγα χρόνια επί Γιωργάκη Παπανδρέου, είχαμε φτάσει στο σημείο ως χώρα να εισάγουμε ζεόλιθο δευτέρας ποιότητας από την Βουλγαρία, παράλληλα 'όμως να βραχυκυκλώνει η περιφέρεια και το υπουργείο εξ Αθηνών την χορήγηση αδείας εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά σε ενδιαφερόμενη Ελληνική εταιρία. Κι όλα αυτά γιατί, όπως αποδείχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, που εισήγαγε τον δεύτερης ποιότητας ζεόλιθο από Βουλγαρία, συμμετείχε στενός συγγενής μεγαλοκλασσάτου υπουργού...Όλα τόσο τυχαία(;)αλλά σχηματίσθηκαν δύο δικογραφίες για το θέμα αυτό από τις αρμόδιες στην περιοχή εισαγγελικές αρχές-και προς τιμήν τους- στην συνέχεια απεστάλησαν στον εισαγγελέα Διαφθοράς στην Αθήνα, αλλά προς το παρόν" ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο" ! .Έτσι με όλα αυτά αναρωτιέται κανείς, ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός ο απέξω ή ο από μέσα;! Δυστυχώς αλλά η τακτική του άφιλου αυτού αθηνοκεντρικού κράτους χρόνια ολόκληρα στο ίδιο μοτίβο, υποτονθορύζει την επερχόμενη καταστροφή και ερήμωση της θρακικής γης. Πόσο αλήθεια όλοι αυτοί οι πολιτικοί μανδαρίνοι αγαπούν και νοιάζονται για την Θράκη; Αλλά μαζί μ αυτούς μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι τοπικοί οσφυοκάμπτες ,που θέλουν να είναι αρεστοί στην εκάστοτε κεντρική πολιτική εξουσία, θλιβερό κατάλοιπο ραγιαδισμού. Όμως ακόμη που είναι η υποτιθέμενη διαπρύσια φωνή των τοπικών βουλευτών για όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, θηλειά στον λαιμό της Θράκης; Η κατάσταση λοιπόν εξελίσσεται απερίγραπτα οδυνηρή, αφού θλιβερή είναι η Γραικία στην οποία εναποθέσαμε τις τύχες μας εμείς οι νεοέλληνες! Όλα δυστυχώς μη αναστρέψιμα. .Εκτός κι εάν ο πανάγαθος Θεός κάνει το θαύμα του!

ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 14/4/2016, 23:14 μ.μ.

Αγαπητέ μου Ηλία,εδώ θα διαφωνήσω σε δύο σημεία μαζί σου;

1. Η μετοχική σύνθεση της Ziraat ή και οποιασδήποτε άλλης εμπορικής τράπεζας δε θα έπρεπε να σε απασχολεί από τη στιγμή που η λειτουργία της καθορίζεται από κανόνες του ελληνικού αστικού δικαίου. Αρμόδια ελεγκτική αρχή είναι η ΤτΕ όπως και για κάθε άλλη. Το ύψος των χορηγούμενων δανείων καθορίζεται από τα διαθέσιμά της που πέραν των καταθέσεων οποιασδήποτε μορφής προσμετράται και το μετοχικό της κεφάλαιο. Τα στοιχεία αυτά μετά το 2010 ελέγχονται από... 1000 μεριές. Περίπτωση δανειοδοτήσεων στα πρότυπα της δεκαετίας 2000-2010 αποκλείεται.

2. Ζούμε σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας δηλ. ο κάθε επιχειρηματίας επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Το κόστος μεταφοράς του εργοστασίου απο τη Θεσ/κη στον Έβρο ποιός θα το καλύψει. Και άντε και το καλύπτουμε,οι ήδη εργαζόμενοι τι θα κάνουν? Θεωρείς ότι η εσωτερική μετανάστευση θα λύσει κανένα πρόβλημα ή μήπως η Θεσ/κη αντιμετωπίζει μικρότερο πρόβλημα ανεργίας από τον Έβρο? Το πρόβλημα δεν είναι η αναδιανομή του πενιχρού παραγωγικού πλεονάσματος της χώρας αλλά η αύξησή του. Αύξηση που μπορεί να προκύψει μόνο εντός μιάς σοσιαλιστικής οικονομίας όπου και θα προβλέπεται, πέραν όλων των άλλων, η απαλοιφή του φαινομένου της οικονομικής ανοϊσομέρειας.

ΥΓ: Σχετικά με σχόλιο κ.ΑΝΤΩΝΗ Π. σε προηγούμενο άρθρο για  ΠΕΚΛΑΡΗ, θα ήθελα να του υποβάλω το εξής ερώτημα: Aναφέρεστε στο ιστολόγιο του Μαύρου Κρίνου απαξιώνοντάς το ως Εθνικομπολσεβικικό και, ας πούμε, ότι πολύ καλά κάνετε. Ο Εθνικομπολσεβικισμός συνιστά ,όπως γνωρίζετε(ή όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε,μιάς και αναφέρεστε σε αυτόν) διακριτό πολιτικό-ιδεολογικό ρεύμα, Θεμελιώνεται ,όπως και κάθε άλλο, στη βάση  καθορισμένων(ή και σύνθετα επικαθοριζόμενων) ερμηνευτικών αντιλήψεων του κοινωνικού γίγνεσθαι. Φορέας-είς αντιλήψεων αποτελούν το-α φυσικό-ά πρόσωπο-α ,δηλ. ο-οι δημιουργοί της ιδεολογίας. Ελπίζω λοιπόν να αντιλαμβάνεστε ότι το θεωρητικό περιεχόμενο της ιδεολογίας του Εθνικομπολσεβικισμού αποτελεί προϊόν φυσικών νοητικών λειτουργιών ήτοι νοητική εκροή συγκεκριμένου-ων ατόμου-ων. Εν προκειμένω ,σας καλώ να μας υποδείξετε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ άρθρο ,ανάμεσα στα εκατοντάδες δημοσιευθέντα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο, το οποίο να αναφέρεται σε εκπρόσωπο της Εθνικομπολσεβίκικης ιδεολογίας ή έστω στις βασικές θεωρητικές της θέσεις!! Όπως καταλαβαίνετε κ.ΑΝΤΩΝΗ Π. καλό θα ήταν να αναφέρεστε σε πράγματα που γνωρίζετε, ειδάλλως μοιραία θα εισπράττετε τη διαρκή χλεύη. Δε σκοπεύω να σας παραπέμψω σε αντίστοιχη βιβλιογραφία ,γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να καταλάβετε αυτά τα οποία θα διαβάζετε.Αφήστε  το Μαύρο Κρίνο στην ησυχία του και αναλωθείτε στο Στόκο, την Ελεύθερη Μπόχα, το Πλεύρη κτλ. Περαστικά σας....

_________________________________________________________________________________

Μεν. Γ. Π. 15/4/2016, 01:55 π.μ.


Πίκρα μαύρη να βλέπεις τους Πεκλάρηδες να νικάνε στα σημεία  με δουλειά που σαρώνει και να τους βγάζεις το καπέλο, άντε και να βλέπεις τους Μιχαλολιάκους να παρασύρουν κοσμάκη από πίσω τους έστω και με την εύνοια της εποχής και να βλέπεις και τους Μαύρους Κρίνους να βαράνε πλήκτρα νομίζοντας ότι υπάρχουν. Και όχι μόνο αλλά γράφοντας και παραμυθάκια που νανούριζαν σοβιετικούς. Τι γράφετε κ. Γιαννόπουλε για «εθνικομπολσεβικισμούς» και άλλες π@π@ριές για παπούδια σε καπη σε ένα σάιτ που δε δείχνει και πολύ αλληλέγγυο με σκεπτικά πλειοψηφιών και μειοψηφιών. Καλά δε καταλάβατε ότι γράφετε σε ένα χώρο που έχει κλάσει τη πλειοψηφία και τη μειοψηφία σαν έννοιες; μείνατε πολύ πίσω και έχουμε 21 αιώνα. Για ξυπνάτε εσείς οι μαυροκρινίτες και θυμηθείτε ότι οι αδελφοί Στράσερ έχουν πεθάνει πολλά χρόνια πριν. Ξυπνάτε αδέρφια και νυχτωθήκατε βαθια η μήπως ήταν βαριά η φορμόλη; Άντε γιατί θα βγει και το φάντασμα του Ρεμ. Αυτή η ΣΟ τι κάνει;


Απάντηση Σ.Ο.:

Αγαπητέ Φίλε, αν υπαινίσσεσθε λογοκρισία, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε! Άλλωστε καθείς με τα βιώματά του και τις διατυπώσεις του εκτός κι αν παραβιάζουν την αισθητική ή την παραδεδεγμένη δημοσιογραφική δεοντολογία. Σε μας καλοδεχούμενοι τόσο οι μπολσεβίκοι του κ. Γιαννακόπουλου, όσο και οι δικοί σας ...μενσεβίκοι! Μέχρι και ο Πεκλάρης μας είναι καλοδεχούμενος, αμάν πια!

_________________________________________________________________________________

Η. ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 15/4/2016, 01:59 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)

Αγαπητέ Γιώργο Γιαννακόπουλε, στο πλαίσιο λόγου αντιλόγου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω , στα σημεία που ασχολήθηκες. Η Ziraat Bank δεν είναι μια οποιαδήποτε τράπεζα. Είναι τουρκικών συμφερόντων ,έχει υποκατάστημα στην νευραλγική  περιοχή της Κομοτηνής δίνει αφειδώς δάνεια εν καιρώ κρίσης και σίγουρα δεν ελέγχεται από 1000 μεριές. Γιατί αλήθεια τα ενημερωτικά της φυλλάδια τα εκδίδει μόνο εις την Τουρκική και εις την Αγγλική; Δεν σημαίνει τίποτε αυτό; Γιατί δεν επέλεξε άλλη πολη να δραστηριοποιηθεί π.χ Εδεσσα και πήγε Κομοτηνή; Γιατί δίνει τόσο χαμηλότοκα δάνεια και ποιός κρύβεται από πίσω; Καμιά εμπιστοσύνη στην Τράπεζα της Ελλάδος ,αφού και μόνο Ελληνική δεν είναι! Με την ρευστότητα που δείχνει ότι έχει η τράπεζα των τουρκικών συμφερόντων, έλληνες επιχειρηματίες εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την Ziraat ,αφού εκδίδουν τις εγγυητικές επιστολές τους από την παραπάνω, η οποία (τράπεζα) εγγυάται το χρέος τους προς το Ελληνικό Δημόσιο! Δυστυχώς αλλά η απίστευτη επιρροή της στην Κομοτηνή εντάσσεται στον  στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας για την περιοχή της  Θράκης. Οταν λοιπόν σε μια τέτοια ευαίσθητη  περιοχή κάνει κουμάντο  μια τουρκική τράπεζα, δεν αποτελεί αυτό εγκατάλειψη της Θράκης από την καθεύδουσα πολιτεία; Πού είναι οι ελληνικές, γιατί ειδικά στην Θράκη δεν δανειοδοτούν; Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας ,δεν αντιμετωπίζει όμως τόσο φθίνουσα πορεία σε πληθυσμό ,όπως η ακριτική Θράκη.Πως αλλιώς λοιπόν θα κρατήσεις στα χωριά τους τον κόσμο, αν δεν δημιουργήσεις θέσεις εργασίας με αφορμή το προϊόν της περιοχής, δηλ. τον ζεόλιθο; Ασύμφορο για τον τόπο να κουβαλάνε τον ζεόλιθο στην Θεσσαλονίκη. Ασε όμως να δούμε, θα γίνει η εξόρρυξη; Είκοσι χρόνια κρατάει αυτή η ιστορία. Τι λές δεν είναι αυτό εγκατάλειψη και αδιαφορία;


Aπάντηση Σ.Ο.:

Η "Ζiraat Bank" όχι μόνον "δεν είναι μια οποιαδήποτε τράπεζα" αλλά στοχεύει στη δανειοδότηση ενός λίαν "ευπαθούς" Ελληνικού target group, όπως οι στρατιωτικοί, δικαστικοί και αστυνομικοί στους οποίους προσφέρει (με όλη τη σημασία της λέξεως) αφειδώς "δάνεια"!

_________________________________________________________________________________

X. Tεμπ. 15/4/2016, 09:56 μ.μ.

Πολύ στραβός είναι ο γιαλός με τους εγχώριους εθνικιστές στη χώρα του πουθενά και ότι δηλώσεις. Ακόμα μια πρόσκληση για γέλιο αυτός ο όρος "εθνικομπολσεβικισμός" μετά τους λογής-λογής "εθνικιστές" που σφάζονται μεταξύ τους και που δε προφταίνουμε να μετράμε ταμπέλες σφραγίδες και ιστολόγια. Σοβαρολογείτε κύριε Γιαννακόπουλε ότι στο ελλάντα υπάρχουν και "εθνικομπολσεβίκοι" όταν όλα μαζί τα εθνικιστικά παραμάγαζα δε γεμίζουν ούτε ταξί; έλεος πια με τους "εθνικομπολσεβίκους" κρίνους που ξέραμε ότι ο εξής ένας υπάρχει μόνο για να τρώγεται με το Ξηρόκωστα που υπάρχει για να τρώγεται με το Μιχαλολιάκο που υπάρχει για να τρώγεται με όλους μαζί. Τέτοιο τσίρκο ούτε το Μεντράνο.


Απάντηση Σ.Ο.:

Λίγα λόγια για το Μεντράνο! Μακάρι να είχαν την οργάνωσή του αυτοί που αναφέρεστε.
_________________________________________________________________________________

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 15/4/2016, 14:41 μ.μ.


Επειδή απ΄ότι βλέπω τα σχόλιά μου αντιμετωπίστηκαν καλόπιστα αλλά και κακόπιστα από αναγνώστες με στόχο -των δεύτερων-τη δυσφήμιση του ιστότοπου του Μαύρου Κρίνου(αδιάλειπτη λειτουργία από το 2007, με περίπου 2300 άρθρα) θα απαντήσω ,λίαν συντόμως, συνολικά μέσα από τις στήλες του.

_________________________________________________________________________________

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 16/4/2016,  10:11 π.μ.


Αγαπητέ Γιώργο, θα προέτρεπα την απάντηση σου να την έδινες καλύτερα μέσω καθιδρύματος για να την διαβάζουν άμεσα  οι αναρχοάπλυτοι, μια που η επισκεψιμότητα στο Καθιδρυμα είναι πολύ μεγάλη. Με την ευκαιρία για όλους αυτούς τους αναρχικούς μπολσεβίκους, που λοιδωρούν τους Εθνικιστές για την πολυδιάσπασή τους, έ τί να κάνουμε οι Εθνικιστές δεν είναι δικτατορία του προλεταριάτου ,όπως οι κομμουνιστές, που ξέρουν μόνο ένα δρόμο , κι αν δεν τους αρέσεις να σου παίρνουν το κεφάλι. Γι αυτό λοιπόν αφήστε τους εθνικομπολσεβίκους ήσυχους  και κοιτάξτε τα χάλια σας αναρχοαυτόνομοι, ορφανά του Στάλιν και του Λένιν, που τον ταριχεύσατε κιόλας για να τον βλέπετε ακόμη-τέτοια ψυχική διαστροφή έχετε!-και αναλογιστείτε, πως και σείς στον χώρο σας πρέπει να αποκληθείτε “χαφιεδομπολσεβίκοι” Το γιατί, το ξέρετε καλύτερα από μας. Πρώτα λοιπόν κάνετε την αυτοκριτική σας, μια που οι σύντροφοι σας σε λιγότερο από χρόνο ισοπέδωσαν ο,τι είχε απομείνει από την Γραικία και μετά τα αριστερά φληναφήματα, πως ο Πεκλάρης έχει δράση και τα τοιαύτα. Και πως να μην έχει, ο όταν το παραδάκι ρέει αφθονο από τους πάτρωνες του. Τους ξέρετε δεν είναι έτσι ,αριστεροαυτόνομοι; Ποτέ άλλωστε ο μπολσεβικισμός δεν έκρυψε την δυνατή του έλξη και ροπή προς τον σιωνισμό!

_________________________________________________________________________________

Ζ.ΖΑΤ. 16/4/2016, 22;49 μ.μ.

Εδώ καράβια χάνονται που θα εξομολογηθεί καθένας τη πίκρα του για το μαύρο κρίνο ή τη παρδαλή γλαδιόλα θα σκοτιζόμαστε. ΣΟ χάνεις τη σοβαρότητα σου σύνελθε.

_________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.