Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Ιστορικές αναδρομές σε καίρια γεγονότα 
της 
21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

Στις μέρες μας η αλήθεια έχει διαστρεβλωθεί πολλές φορές μέσα στην ιδιόρρυθμη δημοκρατία της μεταπολίτευσης. Χρέος του ερευνητή και επιστήμονα είναι να προσεγγίσει με νηφαλιότητα και κάθε δυνατή αντικειμενικότητα γεγονότα που οι σύγχρονοι πολιτικάντηδες τα έχουν δαιμονοποιήσει ,τα έχουν κάνει ταμπού ,παρουσιάζοντας τα κάτι σαν έναν σύγχρονο εωσφόρο που αν τον προσεγγίσεις κινδυνεύεις κατ αυτούς να σε κολλήσει το μικρόβιο του πολιτικά μιασμένου και βαρέως πολιτικά ασθενούντος.

Ένα τέτοιο πολιτικό γεγονός υψίστης πολιτικής σημασίας για την ρημαγμένη πια αυτή χώρα, είναι η θύμηση της ιστορικής αυτής ημέρας και της επτάχρονης συνέχειάς της ,,δηλαδή η επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967.. Αναφέρεται ως επανάστασις και όχι ως δικτατορία ή πραξικόπημα ,γιατί κατά θεμελιώδη αρχή του Συνταγματικού Δικαίου "Επανάσταση επικρατήσασα δημιουργεί Δίκαιο" Η επί μακρόν χρονικόν διάστημα παραμονή της στην εξουσία, ήτοι επί επταετίαν, καταλύει οποιαδήποτε αμφιβολία περί ελλείψεως νομιμότητας της κατά την διακυβέρνηση της χώρας .Οι μαρτυρίαι άλλωστε όσων έζησαν τα πράγματα εκείνης της εποχής είναι αποκαλυπτικές, αφού ο λαός δέχθηκε με ανακούφιση την στρατιωτική διακυβέρνηση, αηδιασμένος από τις ασχημονίες και τις ιταμές ενέργειες όλων σχεδόν ανεξαιρέτως των τότε θλιβερών πολιτικάντηδων ,που σκύλευαν το πτώμα της Ελλάδας, όπως και σήμερα οι επίγονοι τους. Γι αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε αντίδραση από την ελληνική κοινωνία και η επαναστατική κυβέρνηση άσκησε εξ αρχής απόλυτον έλεγχον.

Παρά την λάσπη και την παραπληροφόρηση η επανάσταση της 21ης Απριλίου δεν ήταν ξενοκίνητη αλλά προερχόμενη από Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι θέλησαν να βάλουν τέλος στα μυσαρά σχέδια αριστερών πολιτικάντηδων που ονειρεύονταν την κομμουνιστική επιρροή στην ακόμη νωπή από τις πληγές του εμφυλίου Ελλάδα. Απόδειξη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρά την προσπάθειά τους να συλλέξουν πληροφορίες αιφνιδιάστηκαν παντελώς, εκείνο το βράδυ, δεν γνώριζαν αν το κίνημα προερχόταν από τον Βασιλιά ή ακόμη αν ήταν δεξιοί ή αριστεροί αυτοί που το επιχείρησαν. Άλλωστε και ο βασιλιάς Κων/νος δυσφορώντας με το κατάντημα των τότε πολιτικών κνώδαλων, προσπαθούσε ασθμαίνως να λάβει την έγκριση των Αμερικανών για εκδήλωση πραξικοπήματος από Στρατηγούς, κάτι το οποίο ποτέ δεν αποδέχτηκαν οι ΗΠΑ. Ελληνοκίνητη και μόνο τέτοια ήταν η επανάσταση των Συνταγματαρχών, γι αυτό και οι Αμερικάνοι συνομιλούσαν μόνο με τον Κων/νο ελπίζοντας να μπορέσουν να τους ελέγξουν μέσω αυτού ,κάτι που δεν έγινε βέβαια ποτέ, όπως προκύπτει από ιστορικές αναφορές των ηγετικών στελεχών της επανάστασης. Η διαπίστωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία ,γιατί είναι πολύ λίγες έως σπάνιες οι φορές που Ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εξαρτημένη από ξένους πάτρωνες. Φυσικά τούτο απορρέει και από το γεγονός, ότι στην εξουσία δεν ήταν κατάπτυστα αθύρματα πολιτικάντηδων αλλά μάχιμοι ένδοξοι στρατιωτικοί που είχαν πολύ ψηλά την ιδέα του Έθνους και της φυλής. Πάντοτε στις δύσκολες μέχρι τώρα ώρες του Ελληνισμού τις λύσεις τις έδιναν οι στρατιωτικοί και ποτέ οι ουτιδανοί πολιτικάντηδες!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αρνητικά προδιατεθειμένη στο καθεστώς της 21ης Απριλίου και γι αυτό επέβαλε αμέσως μετά την εκδήλωση της επανάστασης εμπάργκο στο 90% του βαρέως οπλισμού της δωρεάν αμερικανικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Το Εμπάργκο συνεχίστηκε με διπλωματικό μποϋκοτάζ και με σκληρή στάση απέναντι στους Συνταγματάρχες, απλούστατα, γιατί δεν μπορούσαν να τους ελέγχουν. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι ΗΠΑ προειδοποιούσαν, μέσω του θλιβερού και ανημέρωτου πρέσβη τους Τάλμποτ, το καθεστώς ότι η στάση τους θα εξαρτηθεί από το πως θα χειρίζονταν οι Συνταγματάρχες τις κατηγορίες εναντίον του "Αντρέα" στην δίκη για τον ΑΣΠΙΔΑ! Αυτό τους ένοιαζε, γιατί ήξεραν πως όταν θα ερχόταν η ώρα θα επένδυαν επάνω του το δήθεν "έξω από το Νάτο, "έξω οι βάσεις του θανάτου" και τα συναφή φληναφήματα για την αποβλάκωση των νεοραγιάδων, όπως και τώρα επενδύουν με τον καταστροφικό Αλέξη, τον οποίον ελέγχουν και στηρίζουν απόλυτα, γιατί τους υλοποιεί τα σκοτεινά σχέδιά τους. Τον Γ.Παπαδόπουλο όμως και τους λοιπούς συνεργάτες του δεν μπορούσαν να ελέγξουν ούτε να κατευθύνουν. Έτσι εξηγείται η ψυχρή έως και εχθρική στάση τους απέναντι στους Συνταγματάρχες! Οι Συνταγματάρχες όμως τελικά είχαν ψυχή και έτσι άντεξαν. Είπαν όχι στην εγκατάσταση υ2 αμερικανικών πυραύλων σε Ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία ουδέποτε παρέδωσαν, ενώ δεν "μάσαγαν" στις πιέσεις των αμερικανών να κάνουν εκλογές σύντομα στην Ελλάδα, γιατί οι Γιάνκηδες ονειρεύονταν να εκλεγούν μέσα από αυτές πειθήνια φερέφωνά τους, που θα ήταν και πάλι δουλικοί υπηρέτες τους. Η ιστορία έχει να καταδείξει εκείνα τα χρόνια μια περήφανη και ανεξάρτητη πολιτική, που ανάγκαζε τις ΗΠΑ να στέλνουν τον Οκτώβριο του 1971 τον Άγκνιου ,υπουργό εξωτερικών τους, για δήθεν εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, να παρακαλούν να μην φύγουν οι στρατιωτικές βάσεις τους από την Ελλάδα, από την άλλη να βολιδοσκοπούν μέλη της τότε κυβέρνησης κατά πόσο είναι πρόθυμα να ανατρέψουν τον Γ. Παπαδόπουλο!

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η υποκριτική τότε Ευρώπη, αφού παρά την διαφάνεια που παρείχε η επανάσταση στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ,το τελευταίο προευτρέπιζε την αποβολή μας μετά από αναμενόμενη καταδίκη μας για δήθεν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μόνο που η τότε ελληνόψυχη κυβέρνηση αιφνιδίασε τελικά την άφιλη Ευρώπη, αφού δια στόματος του τότε υπουργού εξωτερικών Π.Πιπινέλη στις 12 Δεκεμβρίου 1969 κατήγγειλε το καταστατικό του Συμβουλίου της Ευρώπης αποχωρώντας μονίμως από το Συμβούλιο, ταπεινώνοντας όμως εμείς λόγω της απαράδεκτης στάσης των τους αποκρουστικούς Ευρωπαίους και όχι αυτοί εμάς!

Απαιτείται όμως ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση στο κεφάλαιο των εκλογών, που απασχολεί τον ερευνητή κατά την διάρκεια της επταετίας. Οι Έλληνες δεν ήθελαν τα πρώτα χρόνια εκλογές. Τόσο πολύ είχαν αηδιάσει με όλους αυτούς τους χαμερπείς πολιτικούς! Η αλήθεια είναι, πως κάπου εδώ άρχισαν τα λάθη των Συνταγματαρχών. Παρ’ ότι ειδικοί και έμπειροι σύμβουλοι -κι αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι από συζητήσεις που είχα την τύχη να κάνω σχετικά πρόσφατα με ειδικούς της εποχής- τους είχαν προτείνει να δημιουργήσουν νέα κόμματα βγαλμένα από τα σπλάχνα της επαναστάσεως, εν τούτοις ο Γ.Παπαδόπουλος δίσταζε και συνεχώς ανέβαλε την διεξαγωγή των εκλογών. Ως ένα σημείο ενομιμοποιούντο στην διακυβέρνηση από το Σύνταγμα του 1968, που είχαν ψηφίσει. Αυτή η αναβλητικότητα όμως υπήρξε αχίλλειος πτέρνα της επαναστάσεως ,που εκμεταλλεύτηκαν κατά τον χειρότερο τρόπο οι αριστεροί σκώληκες της αμφισβήτησης, αυξάνοντας τεχνηέντως ολίγον κατ ολίγον την δυσφορία του εμμονικού σε κίβδηλες ιδέες λαού!

Όσοι ζήσαμε εκείνη την εποχή συγκρίνοντας την με την σημερινή οδηγούμεθα στην θλιβερή διαπίστωση, πως ο αχάριστος Έλληνας τότε ζούσε καλά, υπήρχε ανάπτυξη, υπήρχε έλεγχος, για όλους δουλειά, μηδενικό χρέος η περιφέρεια ανθούσε, αλήθεια στον Έβρο για παράδειγμα μετά τα έργα υποδομής, τα εργοστάσια ζάχαρης κλπ τι πραγματικά καλό έκαναν οι δημοκράτες πολιτικάντηδες; Καταθέτω την προσωπική μαρτυρία μου μέσα από σχολική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας, πως εκείνη την εποχή μάθαμε γράμματα, κάναμε σοβαρό αθλητισμό, ναρκωτικά δεν υπήρχαν στα σχολεία αλλά ούτε σ όλη την Ελλάδα. Η επανάσταση χάρισε χρέη στους αγρότες, είχε τον πλήρη έλεγχο στην χώρα, θέσπισε νόμους που ισχύουν ακόμη και σήμερα, φρόντισε για το γενικότερο καλό. Άλλωστε γι αυτό η κυβέρνηση της Επανάστασης τιμήθηκε συνεχώς για έξι συναπτά έτη με βραβεία από την Ακαδημία Αθηνών Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα θετικά για την κυβέρνηση των Συνταγματαρχών , η προς τα πίσω μετάθεση των εκλογών αποτέλεσε το προπέτασμα για την αποδόμηση της επαναστάσεως. Στην πραγματικότητα οι Συνταγματάρχες, φλογεροί και ανιδιοτελείς πατριώτες, στέκονταν αξεπέραστο εμπόδιο στα σκοτεινά σχέδια των ΗΠΑ. Δεν τους άφησε τα αεροδρόμια, ούτε την βάση της Σούδας κατά την διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου, λέγοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στα σχέδια υποτέλειας που εξύφαιναν οι ΗΠΑ. Γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως η διάβρωση της απριλιανής επανάστασης άρχισε για τα καλά ,όταν ο Παπαδόπουλος με διαπρύσιους λόγους και νομοθετικές πράξεις στην συνέχεια ,ανακοίνωσε την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο συστήνοντας την Εταιρεία "Ελληνικά πετρέλαια" Μετά από λίγο ήλθε η αναταραχή στην Νομική και μετά έσκασε και το πυρίκαυστο πολυτεχνείο.

Η Κύπρος είναι μία ακόμη χαίνουσα πληγή, όπου την καταστροφή της πρέπει να την αναζητήσουμε στους δορυάλωτους πολιτικάντηδες ,Καραμανλή και Παπανδρέου ,που πήραν το εισιτήριο της επιστροφής και την νομή της εξουσίας με αντάλλαγμα το ξεπούλημα και την προδοσία της και λιγότερο στις άστοχες κινήσεις των Συνταγματαρχών!.


Η ιστορική αυτή ημέρα, που πέρασε σιωπηλά από το ημερολόγιο μας , πριν λίγο, διδάσκει και προκαλεί ερεθίσματα για σκέψεις. Η Ελλάδα δεν χωρεί αμφιβολία, ευτύχησε μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών διακυβερνήσεων. Το ΟΧΙ τον Οκτώβριο του 40 υλοποιήθηκε μέσα από μια καλοκουρδισμένη διοικητική και στρατιωτική μηχανή με εμπνευστή τον στρατιωτικής προέλευσης πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Την στάση αυτή συνέχισε και η ελληνόψυχη και όχι ξενόδουλη κυβέρνηση της απριλιανής επανάστασης. Στην πλήρη τωρινή εξαθλίωση μας προερχόμενη από την κυν-οβουλευτική αβελτηρία δεν θα μπορούσε να βάλει φρένο άραγε μια κυβέρνηση Αρίστων στρατιωτικών, η οποία μεθοδικά και έντιμα θα επεδίωκε την ορθή τήρηση του Συντάγματος Κι αν χρειαζόταν ας τους ξανάπιαναν στον ύπνο τους προδότες του κατάπτυστού πολιτικαντισμού, (θαυμάστε την κατάντια μας μετά από έξι χρόνια μνημόνια με τον Γιωργάκη να δίνει συνεντεύξεις!) ας τους μάζευαν και πάλι κι ας τους παρέδιδαν εν τέλει στον λαό για δίκη. Αυτή την φορά όμως να μη γίνει το ίδιο λάθος. Για τους κύριους υπαίτιους των μνημονίων, της εθνικής και οικονομικής μας καταστροφής ο δρόμος περνά υποχρεωτικά απ το Γουδί!

ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Μ.Χ. 24/4/2016, 22:01 μ.μ.
Πως σχολιάζετε κ. Ηλιακόπουλε το γεγονός ότι εκτός από τους αναρχοαριστερούς βρίζουν την 21 Απριλίου και οι εθνικοσοσιαλιστές του Μαύρου Κρίνου και της Χρυσής Αυγής και οι διάφοροι εθνικιστές αναφερόμενοι σε ένα μήνυμα που έστειλε στην 21 Απριλίου το ΚΙΣ κατηγορώντας την ως υποταγμένη στους Εβραίους;


Aπάντηση Σ.Ο.:
Οι ποιοί ..."εθνικοσοσιαλιστές" είπατε; Οι εθνικομπολσεβίκοι και λοιποί ακροδεξιοί κ. Μ.Χ., κάθε άλλο παρά Εθνικοσοσιαλιστές είναι! Πιπέρι στο στόμα! Στον αγαπητό κ. Η. Ηλιακόπουλο η συνέχεια.

_______________________________________________________________________________________

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΟΣ.25/4/2016, 10:50 π.μ.
.
Εγκυρη και ευσυνοπτη η ερμηνευτικη προσεγγιση του ιστορικου Κεφαλαιου 21 Απριλιου 1967 του συναγωνιστου Ηλια. Θα μου επιτρεψετε να προσθεσω ορισμενες προσωπικες εμπειριες ,απο συναντησεις που ειχα με τους πρωτουργους του Κινηματος της Επταετιας. Πιστευω ειναι χρησιμες για την αντληση συμπερασματων..με την υστερον Γνωσιν τους.. 

Τον Μαιο του 1993,στο πλαισιο επισκεψεως μου στις Φυλακες Κορυδαλλου, μαζι με αποστρατους Αξιωματικους εκ Μαγνησιας,συναντησα τον Γεωργιο Παπαδοπουλο στο Κελλι του. Απο την συνομιλια με αυτον τον εντιμο Πατριωτη, κρατησα τις τελευταιες λεξεις του,κατοπιν σχετικης υποβληθεισης ερωτησεως απο τον Συνταγματαρχη ε.α Αποστολο Π. στον Παπαδοπουλο.. Και τωρα τι πρεπει να κανουμε..κ.Προεδρε; ;Η Απαντηση του ηταν αποκαλυπτικως αφοπλιστικη....Να ασχολειθειτε μονον  με τις οικογενειες σας.....
.
Και το ερμηνευσα ως μια εκφραση Πικριας αλλα και στιβαρας ρεαλιστικης Επιγνωσεως...Δεν αξιζει να ασχολειθειτε με τα..κοινα..ενος Λαου αχαριστου....Και ειχε Δικαιο..Κατα την εκτιμηση μου οι Δημιουργοι της 21ης Απριλιου ηταν ανυστεροβουλοι Πατριωτες,προσεφεραν οικονομικη ευημερια και χρηστη Διοικηση στο Ελλαδιτικο Κρατος ,με δεδομενες τις εκ γενετης του ,Παθογενειες  και υποτελειες..Αλλα δεν ηταν Επαναστατες,οπως θα επρεπε να ηταν για να εδραιωσουν μια διαδοχη,πολιτειακη Κατασταση ,διαφορετικη απο την επιστροφη στον κυνοβουλετισμο....
.
Μαρτυρια δευτερη..Ιουνιος 1995 Αγρια Μαγνησιας. .Οικια του Αειμνηστου Στρατηγου Πορφυρη..Συναντηθηκα με τον Νικολαο Μακαρεζο,οπου παραθεριζε,αποφυλακισθεις λογω ανηκεστου Βλαβης Υγειας..παρουσια αποστρατων Συναδελφων  του..Ο Μακαρεζος ,μας διηγηθηκε τις εσωτερικες εριδες της επαναστατικης Ομαδος,με την αφηγηση ενος περιεργου περιστατικου στα 1971,οπου κατα την συναντηση τους,απεφασισαν να απομακρυνουν τον Παπαδοπουλο.. Απαντες εδεχθησαν..ο Παπαδοπουλος δεν εφερε αντιρρησεις, αλλα ο μονος που αντεταχθη ηταν ο..Ιωαννιδης ...με συνεπεια να ακολουθησει βιαιη εμπλοκη του Ιωαννου Λαδα,ο οποιος επετεθη κατα του Ιωαννιδου.....Το επεισοδιο επιβεβαιωσε και ο Λαδας..στον Γραφοντα και σε Ομηγυρη ,επισκεφθεισα την Οικια του..το 1993..και  πολλα αλλα τραγικως ευτραπελα...
.
Απο την  παραθεση αυτων των  προσωπικων μου εμπειριων και ως αποτοκος της μελετης μου για το φαινομενο της 21ης Απριλιου,καταληγω στο ακολουθο γενικο συμπερασμα ...Οι Αξιωματικοι ηταν εντιμοι,ανιδιοτελεις Πατριωτες..αλλα ιδεολογικα ανεπαρκεις για ενα γνησιο επαναστατικο ρηξικελευθο Εγχειρημα,με αποτελεσμα την αυτοδιαλυση του Καθεστωτος,την δολια παρεισφρηση των πολιτκαντηδων,οι οποιοι εκμεταλλευομενοι την ανεκδιηγητη Αβελτερια του Ιωαννιδου τον Ιουλιο του 1974,,με προθυμους Συμμαχους τον Μακαριο και τους προδοτες Στρατηγους Αραπακη,Μπονανο κτλ,χρησιμοποιησαν την κυπριακη Κριση,ξεπουλησαν το Νησι στους Τουρκους ,για να επαναφερουν στην Ελλαδα την Σαπιλα του Παλαιοκομματισμου,που μεχρι και σημερα διαβρωνει τον Τοπο...Για αυτο αλλωστε ουδεποτε εγινε Δικη για την προδοσια της Κυπρου..και ουδεποτε δυστυχως δεν αντεδρασε στους Εκμαυλιστες του ,ο ελλαδιτικος ασυνειδητος κουτοπονηρος Οχλος....
.
Η 21η Απριλιου ηταν Επανασταση μιας Νυχτας..Μετα ακολουθησαν οι δολιχοδρομιες και οι Συμβιβασμοι..Η δραματικη πολιτικη αποτυχια εγκειται στην ελλειψη σαφους ιδεολογικου προσαντολισμου του Παπαδοπουλου  και της ομαδος του,η επιμονη στην εκδοχη της παρενθεσεως ,η αβουλια για δρομολογηση πολιτικου Φορεως και Οργανωσεως της Νεολαιας και ασαφαλως η μικροψυχια και ανωριμοτητα των ελλαδιτικων Μαζων,να αντεξουν.. Εντιμους Διαχειριστες της Μοιρας τους....εναβρυνομενες ασμενως, μονον, με ατιμους Αλητες της Δημοκρατικης τους..Εκφρασεως.
.
Η προσωπικη Στασις του Παπαδοπουλου,του Αγγελη, του Ντερτιλη στα καραμανλικα Κατεργα  ,μετα την μεταπολιτευση μεχρι το φυσικο τους τελος,καταδεικνυει την ελληνικη ψυχικη τους Ανωτεροτητα και Ανδροπρεπεια,αρνουμενοι πεισματικως να αιτηθουν αποφυλακιση απο τους Βασανιστες τους,ουδεποτε αναγνωριζοντες την..νομιμοτητητα της σαφως πολιτικης τους Διωξεως και Εξοντωσεως..Και σε αυτη την ηρωικη τους Μαρτυρια,υποκλινομεθα..Ομως δεν πρεπει να λησμονουμε οτι κυριως ο Παπαδοπουλος ειναι Υπολογος στην Ελληνικη Ιστορια,οχι για αυτα που επραξε..αλλα για εκεινα που επρεπε να πραξει ..και  τελικως δεν επραξε..με συνεπεια και σημερα η Ελλαδα να πνιγεται στην Δυσοδια της κυνοβουλετικης Κοπριας..των πολιτικων Δυναστειων,τις οποιες..επρεπε αδιστακτως να ..καθαρισει.....
.
Εν κατακλειδει...Ο συναγωνιστης Ηλιας ορθως ομιλει για ..Γουδη...Ομως απο εκει πρεπει να περασουν,πριν απο τα πολιτικα Καθαρματα της Δημοκρατιας,η πλουτοκρατικη Μαφια..αλλα πρωτιστως και εκατομμυρια διεφθαρμενων Ελλαδοραγιαδων,οι οποιοι στηριξαν και στηριζουν την πολιτειακη Σαπιλα...διοτι ειναι ο Καθρεπτης τους....
.

Για ολα αυτα, τα λογια του Παπαδοπουλου.αντηχουν ακομα στα αυτια μου,απο εκεινην την επισκεψη στο Κελλι του,τον Μαιο του 1993....Ασχολειθειτε με τις Οικογενειες σας...Σαν να ..σκυλομετανοιωσε που θυσιαστηκε για εναν αγνωμονα Λαο,στον οποιο εδωσε Ψωμι,Φως,Νερο,Εργα..και αυτος ο βρωμολαος, τον ανταμειψε με την περιφρονητικη του αδιαφορια ....σε εναν Ανθρωπο,που δεν ταιριαζε τελικα για Κυβερνητης του,διοτι δεν ηταν Σαπιος,ατιμος,διεφθαρμενος....οπως ο ιδιος ..πλην ελαχιστων εξαιρεσεων...

_______________________________________________________________________________________

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 28/4/2016, 16:28 μ.μ.

Προσωπικά  μου είναι αδιάφορες οι πολιτικές ταμπέλες περί αναρχοαριστερών ,εθνομπολσεβίκων, ακροδεξιών  και λοιπής κοπής. Με ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων και όχι το κουτσομπολιό των ανωνύμων και θλιβερά κρυπτομένων χρηστών του διαδικτύου. Περίμενα τοποθετήσεις και εκτιμήσεις,ακόμη και αντίθετες θέσεις  στις δικές μου προσεγγίσεις, γιατί πράγματι έτσι προάγεται ο διάλογος και η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Γύμνια όμως απερίγραπτη στον τομέα αυτόν, πλην του φιλοσοφικά σκεπτομένου και εμβριθούς συναγωνιστή Απόστολου Λαγού, που με τις εύστοχες κριτικές και χρονικές του αναφορές  έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα  της Απριλιανής επανάστασης. Μιάς επανάστασης που έχασε την δυνατότητα να ανοίξει νέους ανεξάρτητους ορίζοντες ,μακριά από τους ξένους πάτρωνες για μια αυτοδύναμη Ελληνική πολιτική σε όλους τους τομείς. Και με την ευκαιρία, για να γνωρίζει αυτό το παραπλανημένο πλήθος, η επανάσταση της 21 Απριλίου έχει κριθεί και νομολογιακά με την υπ αρ.2684/68 απόφαση του ΣτΕ-Ολομέλεια, με ποίον πρόεδρον του ΣτΕ τότε παρακαλώ; Τον μετέπειτα προέδρον της δημοκρατίας, Στασινόπουλον! Η απόφαση αυτή απεφάνθη σε προσφυγή  κατά του συγκεκριμένου καθεστώτος, πως υπάρχει νόμιμη επαναστατική μεταβολή διακυβέρνησης. Υπάρχουν και άλλα πολλά ευτράπελα στο χρονικό αυτής της απόφασης, που αναδεικνύουν τον νεοραγιά σε όλο του το μεγαλείο. Αυτά  όμως σε αργότερο χρόνο. Θαυμάστε λοιπόν ανώνυμοι χρήστες του διαδικτύου, ποιός έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά για την νομιμοποίηση της Απριλιανής Επανάστασης. Εν καιρώ θα παρουσιάσω την απόφαση αυτή ,εάν μπορέσω, για να σας αποδείξω μεταξύ άλλων, ποιοί είναι οι τιμητές της επαναστάσεως, που αργότερα άλλοι έγιναν αντιστασιακοί  και άλλοι έλαβαν ύπατα αξιώματα στην γεμάτη διαφυλικότητα δημοκρατία μας. Τότε ίσως αναρωτηθείτε, πόσοι άντρες απέμειναν άραγε στην Ελλάδα! Ακόμη, άν με τέτοιες συνθήκες ,γνωστές λίγο πολύ σε όλους μας,μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος...Και μέχρι νεοτέρας, εύχομαι πραγματική Ανάσταση Κυρίου και συνάμα Ανάσταση του Έθνους!

_______________________________________________________________________________________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.