Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ 15-4-2016
Πραγματικότητα ή ουτοπία ;


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο


     Στην Ελληνική πραγματικότητα έχουν μπεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Η δράση τους έχει συνδεθεί με αδιαφάνεια, με διαφθορά και με κραυγαλέες αυθαιρεσίες. Ο λόγος για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις(ΜΚΟ).Μέχρι τώρα γίνεται πάρτι εκατομμυρίων από την ανέλεγκτη λειτουργία τους. Είναι βέβαια κοινό μυστικό στους ρημαγμένους από τα μνημόνια Έλληνες, πως οι ημέτεροι των εκάστοτε κυβερνήσεων έστηναν τις μυσαρές ΜΚΟ προκειμένου να απομυζούν τον κόπο και ιδρώτα του αποπροσανατολισμένου λαού, υφαρπάζοντας κονδύλια με αστεία έως γελοία προγράμματα ,τάχα για να διεκπεραιώσουν κάποια σπουδαία αποστολή που αποδεικνυόταν την δεδομένη στιγμή πομφόλυγες και βαρύγδουπα λόγια. Όλα όμως δικαιολογούντο και κανείς δεν μίλαγε, αρκεί το παραδάκι να έρεε από τα κονδύλια του δημόσιου κορβανά. Δεν ήταν άλλωστε λίγοι που επωφελούντο από αυτό...Γιατί στην συνέχεια το μαύρο αλλά και βρώμικο χρήμα από τέτοιες δραστηριότητες ακολουθούσε και ακολουθεί υπόγειες διαδρομές μέσω υπεράκτιων εταιρειών για να ενθυλακωθεί από λογής λογής ουτιδανούς πολιτικάντηδες, που παρείχαν αφειδώς τις υπηρεσίες τους για τις άνευ δημόσιας ωφέλειας κατά την συντριπτική πλειοψηφία διαπλεκόμενες ΜΚΟ.

     Με την αθρόα είσοδο παρανόμων λαθρομεταναστών από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια απροσδιόριστης προέλευσης ΜΚΟ με πολλούς "αλληλέγγυους",με τέρατα και σημεία, επιδιώκοντας να εμφανίζουν τους οθνείους επήλυδες ως πρόσφυγες. Όχι βέβαια για τις ευαισθησίες τους γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά γιατί γνωρίζουν πως οι σκοτεινοί πάτρωνές τους πληρώνουν αδρά. Το κράτος άρχισε να παίζει ως κομπάρσος σε μία απερίγραπτη φαρσοκομωδία, αφού όλοι πια αντιλαμβάνονται, πως οι σύγχρονοι δουλέμποροι και διακινητές 'έχουν ενδυθεί την λεοντή της "συμπάσχουσας" ΜΚΟ.

     Έτσι λοιπόν με απόλυτη νομιμοφάνεια και χωρίς να ρισκάρουν τίποτε μέσα σε πακτωλό χρημάτων και με αρωγό την κροκοδείλια για την κατοχύρωση ή μάλλον απεμπόληση των δικαιωμάτων των  πολιτών της,  κοινοβουλευτική διακυβέρνηση, οι" αλληλέγγυοι "και οι δουλέμποροι συνεχίζουν να κάνουν μπίζνες με πρόσχημα την τάχα ορθή αντιμετώπιση του προσφυγικού.

     Εμπρός στην γενική αυτή κατακραυγή, μια που οι υπερβολές και ο πυρετός του "χρήματος" έχουν παρενέργειες, τα κνώδαλα και αθύρματα της κυβερνητικής εξουσίας αποφάσισαν να εισάγουν προς ψήφιση νομοσχέδιο με το οποίο τάχα θα θεσμοθετηθούν αυστηροί κανόνες στη δράση των ΜΚΟ. Το νομοσχέδιο προβλέπει υποβολή αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη ΜΚΟ στο υπουργείο προστασίας του πολίτη με επισύναψη λίστας μελών, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς. Η ΜΚΟ θα υποχρεώνεται επίσης να καταθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει αλλά και ποιό είναι το αντικείμενο δράσης της και ποιός ο υπεύθυνος έναντι του νόμου. Μόνο μετά από χορήγηση αδείας θα μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η επίδοξη ΜΚΟ και στην περιοχή που θα της υποδεικνύεται..

     Πιστεύετε, ότι η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ γενικότερα αλλά τώρα και σε σχέση με επήλυδες και λαθρομετανάστες θα μπορέσει να αντιμετωπισθεί με τέτοιου είδους νομοσχέδια ,που το πιθανότερο είναι να γίνονται για τι θεαθήναι και δεν θα ψηφισθούν ποτέ;! Η δορυάλωτη αυτή κυβέρνηση σε απόλυτη εναρμόνιση με την αδιάφορη Ευρώπη δεν θα βραχυκυκλώσει ποτέ τα σκοτεινά συμφέροντα των κοσμοεξουσιαστών! Τα εωσφορικά σχέδια του R. Coudehove Kalergi πρέπει να υλοποιηθούν, όπως απαιτούν οι πάτρωνες! Η νέα τάξη πραγμάτων σχεδιάζεται!

     Κι εμείς, Νομικοί και μη, βλέπουμε τους κοινοβουλευτικούς ασπάλακες να παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μας χωρίς να εξεγειρόμεθα, χωρίς να ελέγχουμε την βδελυρή εξουσία με επιτροπές Ν.Π.Ι.Δ., όπως και ο φίλτατος Αριστοτέλης Καλέντζης προτείνει. Μόνο που οι Νομικοί στον κλινόν Άστυ περί άλλων τυρβάζουν!


      Γιατί στις ΜΚΟ είναι η μεγάλη «κονόμα»  και φυσικά η κατάλυση του οποιουδήποτε κράτους Δικαίου! Το χρήμα ξεπλένεται μετά τις υπόγειες διαδρομές , καταλήγει στα χέρια ολίγων, που με την σειρά τους ως οικονομικά εύρωστοι θα ελέγχουν κοινοβούλιο, ΜΜΕ και τράπεζες! Είδατε τι ωραία που παίζεται το παιχνίδι; Δημοκρατικά και με τον Νόμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.