Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

BEAT THE CLOCK...


     Ο ρόλος των παρακρατικών γκροπούσκολων, ανεξαρτήτως της "ιδεολογικοπολιτικής" ετικέτας υπό την οποία αφορμώνται, είναι λίγο-πολύ γνωστός: λειτουργούν ως "ρεσεψιόν" της κάθε ανώριμης νεανικής tabula rasa για να χαραχθεί επάνω της η ψυχοπάθεια κάθε ημιπαράφρονα αρχηγίσκου που αγωνιά για την απόκτηση προσωπικής "αυλής". Διότι, όλα τα παρακρατικά γκροπούσκολα "εκπηγάζουν" από κάποιον ελαττωματικό και ανασφαλή αρχηγίσκο ο οποίος μέσω της ανυποψίαστης "αυλής" του επιχειρεί, ανεπιτυχώς κατά κανόνα, την ψυχοθεραπεία του.

     ία από τα ίδια" υπήρξε η Χρυσή Αυγή σε όλη τη διάρκεια του βίου της, με έναν, κατά κανόνα, κοινό παρονομαστή όσων πέρασαν το κατώφλι της: την, κατά διάφορες διαβαθμίσεις, διαμόρφωση ψυχοπαθητικών συμπεριφορών, κυμαινόμενων κατά την ένταση αναλόγως του χρόνου παραμονής τους στην αμφιλεγόμενη χρυσαυγίτικη "αγοροπαρέα", μέσα στην οποία ουδεμία ουσιαστική ιδεολογικο-πολιτική διεργασία υπήρχε εκτός από την τρελή απόλαυση του αρχηγού να μετατρέπει σε ομοίους του όσους ατυχείς ..."έβλεπαν φως κι έμπαιναν"!

     Στα χρόνια που μεσολάβησαν σφυγμομετρήσαμε στατιστικά τις συμπεριφορικές αλλοιώσεις των θαμώνων της Χρυσής Αυγής μιας κι εμείς ουδέποτε είχαμε ίδια εμπειρία του εσωτερικού της και μας ενδιέφερε να ερμηνεύσουμε τις επιπτώσεις του "κλίματός" της σε νέους Συνέλληνες και, δη, σε όσους επικαλούνται την ιδιότητα του Εθνικιστή, ορμώμενοι από κοινωνιολογικό κίνητρο. Από ένα σημείο και πέρα, αρχίσαμε να επιμένουμε σε ένα κρίσιμο ερώτημα: "Πόσο  κ α ι ρ ό" παρέμεινες στη Χρυσή Αυγή;" Έτσι, συναρτώντας τον χρόνο παραμονής στη Χρυσή Αυγή και την ένταση των συμπεριφορικών αποκλίσεων του ερωτωμένου, καταλήξαμε ότι μετά τη δεύτερη επίσκεψη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής η βλάβη του αφελούς είναι ανεπανόρθωτη. Και, δυστυχώς, τα πλέον ακριβή "αντίτυπα" του ιδανικού προφίλ χρυσαυγίτη, μετά την τελειοποίησή τους απεδείχθη ότι εγκατέλειψαν το γκροπούσκολο για να στήσουν ένα πανομοιότυπο νέο, πλάι στο παλιό αφού, η παραμονή στο αρχικό είχε διαμορφώσει στις συνειδήσεις τους την αδήριτη ανάγκη εξάρτησης από το συγκεκριμένο, άρρωστο, "κουκούλι".

     Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε μία πλήρη διατριβή επάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο... Αμέτρητα θλιβερά περιστατικά που μετέτρεψαν νεανικούς (κυρίως) χαρακτήρες σε δυσφορικές έως και διπολικές προσωπικότητες. Και ο κανόνας επαυξάνεται με ολοένα και περισσότερες ατυχείς περιπτώσεις που συναντούμε καθημερινά στο χώρο των αυτο-αποκαλουμένων "Εθνικιστών" όπου, πλέον, ανθεί το ψυχικό πρόβλημα σε μαζικό επίπεδο διαμορφώνοντας ιδανικό πεδίο ομαδικής ψυχανάλυσης που θα έκανε ευτυχή τον ... Sigmund Freud.

     Στον εξαχθέντα κανόνα μας συνυπολογίσαμε το ποσοστό λάθους και παρέμενε σε εκκρεμότητα ένας μονοψήφιος αριθμός "πιθανής" εξαιρέσεως, μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Προσφάτως, και αυτός ο μονοψήφιος αριθμός ...συρρικνώθηκε ακόμη κατά δύο μονάδες, τείνοντας να παραδεχθούμε ότι , τελικά, μπορεί ο κανόνας της Χρυσής Αυγής να μην έχει καν εξαίρεση...

     Παρατηρώντας τις ψυχοπαθητικές συμπεριφορές των χρυσαυγιτών δεν απαισιοδοξούμε. Αντιθέτως, αισιοδοξούμε ότι η μελέτη και κατανόηση των παραμέτρων του θλιβερού κανόνα μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα. Υπόθεση σπουδής είναι και αυτή τη σπουδή εμείς δε τη παραλείπουμε!

     Δυστυχώς στη δημοκρατία, υποτίθεται ότι απαγορεύεται η είσοδος ανηλίκων σε κέντρα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, αλλά ουδεμία απαγόρευση για όσους ανύποπτους ανηλίκους εισέρχονται σε άντρα ψυχικής ανωμαλίας μασκαρεμένα κάτω από κομματικές ταμπέλες! Η δημοκρατία έχει τους λόγους της να εξαχρειώνει κοινωνίες και μάλιστα το πλέον άλκιμο και ελπιδοφόρο μέρος τους, τη νεολαία! Καθήκον μας η εγρήγορση! 


ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


Ε.Θωμ. 22/4/2016, 00:54 π.μ.

Το κείμενο σας είναι το σενάριο της δικής μου σχέσης με τη Χρυσή Αυγή και των χρόνων της εφηβείας μου που σπατάλησα ανάμεσα σε ψυχοπαθείς που νόμιζα ότι τους είχα ανάγκη για να νιώσω κάποιος. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και μου φαίνεται πως το γράψατε για μένα και θυμάμαι με πόση αγωνία έβλεπα το ρολόι για να ξεκινήσω από τα Πατήσια με τα πόδια και να βρεθώ στα γραφεία της Κεφαληνίας μέσα στο "δικό" μου περιβάλλον όπου κατάλαβα πολύ οδυνηρά ότι τελικά όχι μόνο δικό μου δεν ήταν αλλά με έβλεπε και για σκουπίδι ή μάλλον για μια γεμάτη καρέκλα παραπάνω στις συγκεντρώσεις του αρχηγού. Μερικούς μήνες έμεινα στο περιβάλλον αυτό και μετά ξεκίνησα στην επαρχία τις σπουδές μου. Όταν τους είπα ότι φεύγω για να παρακολουθήσω το πανεπιστήμιο μόνο που δε με δείρανε. Μου είπανε ότι είμαι κότα που παρατάω τον αγώνα και κάποτε θα κάνω παρέα με το ...πτυχίο ενώ θα έχω χάσει το στήριγμά μου που ήταν το κίνημα. Ήταν αυτό που μου έδωσε τη κλοτσιά φύγω για την επαρχία χαλαρωμένος γιατί ομολογώ ότι η ΧΑ μου είχε γίνει "πρέζα".. Όταν ξαναγύρισα μετά από κάποιους μήνες ούτε λίγο ούτε πολύ δε μου μίλαγαν και μου έλεγαν ότι πρέπει να νιώθω προδότης, Ένας πολύ "γνωστός" (Σ.Ο.: κατονομάζεται στο μήνυμα) κάποιο βράδυ με πήρε βίαια μαζί με άλλους πέντε δικούς του και με πήγανε σπίτι του για να με ανακρίνουν. Μου έκαναν κάποιες χειρονομίες που ντρέπομαι και να τις πω, άσχετες βέβαια με κάθε "ανάκριση". Με άφησαν να φύγω το επόμενο ξημέρωμα λέγοντάς μου ότι αν μιλήσω θα βρεθώ σκοτωμένος. Ευτυχώς που έγιναν έτσι και ξαναγυρίζοντας στο πανεπιστήμιο ούτε που σκέφτηκα να ξαναγυρίσω στο τρελοκομείο. Ο μύθος του "κινήματος" είχε καταρρεύσει μέσα μου και όταν διάβασα αργότερα και το βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή κατάλαβα το τι εννοούσε και μάλιστα βλέποντας το έγγραφο της ΚΥΠ είχα τηλεφωνήσει στον κ. Καλέτζη για να τον ρωτήσω τη γνώμη του πάνω σε αυτό και θύμωσα όταν μου είπε ότι είναι πλαστό νομίζοντας ότι ο κ. Καλέτζης προσπαθεί να καλύψει το Μιχαλολιάκο. Σήμερα κατάλαβα αρκετά και σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση του κειμένου Beat the clock.

_________________________________________________________________________________

H.H. 22/4/2016, 08:13 π.μ.

Κάτι ανάλογο με αυτό που γράφει ο Ε. Θωμ. ξέρουμε ότι είχε συμβεί με το μικρό το Κώστα Β... (το επίθετο αναφέρεται πλήρως) που ο ξανθός είχε απαγάγει με τη παρέα του και τον είχε πάει στο γκαράζ του σπιτιού του και του κάνανε άσεμνες χειρονομίες. Τελειωμό δεν έχει η ανωμαλία στη Χρυσή Αυγή. Το χούφτωμα λέγονταν ανάκριση,

_________________________________________________________________________________

Κ.Βασ. 22/4/2016, 08:54 π.μ.

Εγώ πήγα κάποτε στη Σωκράτους και νόμισα ότι μπήκα σε σοβιετική φυλακή με βλέπανε με καχυποψία με την άκρη του ματιού τους και παρακολουθούσα ότι όλοι θέλανε να μου μιλήσουν αλλά το απόφευγαν. Σηκώθηκα να φύγω και ο Γιάνναρος με ρώτησε που πάω και του είπα να αγοράσω τσιγάρα. Έφυγα και δε ξαναπάτησα. Πήγα για να ακούσω ομιλία αλλά τα δέκα λεπτά που έμεινα ήταν σα να με είχαν κλείσει σε θάλαμο με τοξικομανείς.

Απάντηση Σ.Ο.:

Αγαπητέ μας Φίλε, επειδή είστε ο πρώτος με τον ελάχιστο χρόνο των 10 λεπτών παραμονής στη ΧΑ παρακαλούμε, όποτε θέλετε, να μας αφιερώσετε μία συνάντηση που θα ήταν πολύ χρήσιμη στη μελέτη μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας απαντήσαμε και με εσωτερικό προσωπικό μήνυμα.

_________________________________________________________________________________

Π.Λ. 22/4/2016, 11:46 π.μ.

Πολύ στοχευμένες οι αναρτήσεις σας και χρήσιμες για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις επόμενες εκλογές. είχε δίκιο δηλαδή ο λαγός που είπε ψυχανώμαλους τους χρυσαυγίτες.
_________________________________________________________________________________

Γ.Κα. 22/4/2016, 13:52 μ.μ.

Προσπαθώ να φαντασθώ πόσα υβριστικά σχόλια σας στέλνονται κάθε μέρα από τους γνωστούς θιγόμενους.

Απάντηση Σ.Ο.:

Θα σας φανεί παράξενο αλλά τα υβριστικά τα δημοσιεύουμε όλα εκτός εκείνων με τα οποία μας βομβαρδίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα γνωστή ακροδεξιά φιγούρα η οποία αυτοξεκατινιάζεται έχοντας φθάσει μέχρι σημείου να εξευτελίζει και τον πατέρα της που εμείς σεβόμαστε... Ειδικώς τα επικριτικά σχόλια μας ενδιαφέρουν περισσότερο διότι μας υποδεικνύουν πιθανές αδυναμίες προς βελτίωση.
_________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.