Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΠΗΡΕ ΤΟ "ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ


«Να κάτσω στο Μέτωπο να κάνω τι; 
Να βλέπω την Ουρανία, τον Λάζαρο και τον Λύρη 
να κάθονται στις προεδρικές θέσεις;… 
Δεν μπορώ να ξέρω ότι άνθρωποι που είναι για τον 
ΜΠΟΥΤΣΟ
είναι από πάνω μου. 
Ουρανία über alles». 

     Είναι τα λόγια του Σωτήρη Δεβελέκου, πρώην επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και, "εξ απορρήτων", οδηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου που περιγράφει σε «συναγωνιστή» του αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της παρακρατικής οργάνωσης. Μέσα από τις αναφορές σκιαγραφείται το αρχηγικό προφίλ που λανσάρει η κόρη του αρχηγού, η οποία παραγκωνίζει παλαιότερα μέλη και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στο Μέτωπο Νεολαίας.

     Οπως αποδεικνύεται από τη συνομιλία που παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής», πολύ πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο εσωτερικό του παρακρατικού μορφώματος η οικογενειοκρατία αλλά και η… φαγωμάρα καλά κρατούν.

     Η τηλεφωνική συνομιλία, που συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για τη παρακρατική οργάνωση Χρυσή Αυγή, έχει καταγραφεί με νόμιμες διαδικασίες από τις Αρχές πριν από τον μοιραίο Σεπτέμβρη του 2013. Ο πρωταγωνιστής της είναι ακόμη και σήμερα υψηλό στέλεχος στη ΧΑ, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως πολυσέλιδο υπόμνημα των δικηγόρων που κατατέθηκε στο Εφετείο.

     Στο ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 13 περίπου λεπτών καταγράφονται, για ακόμη μία φορά, τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στο εσωτερικό της παρακρατικής οργάνωσης.

     Πρόκειται για την ίδια περίοδο που και ο τομεάρχης Πειραιά Γιάννης Λαγός εξανίσταται με τα «λαμόγια της Χρυσής Αυγής», όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τους βουλευτές που «τρελάθηκαν όλοι, δώσ” τους κάμερα, δώσ” τους κι ένα μικρόφωνο και τρέχουν όλοι…». Μιλώντας τηλεφωνικά με τον Σ. Δεβελέκο, το δεξί χέρι του αρχηγού, είχε ομολογήσει ότι «γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε έναν χρόνο στη Βουλή».

     Την ίδια εποχή, η Ουρανία Μιχαλολιάκου παραγκωνίζει το πενταμελές συμβούλιο του Μετώπου Νεολαίας, προκαλώντας τριβές στο εσωτερικό της παρακρατικής οργάνωσης. Η κόρη του αρχηγού αναλαμβάνει κληρονομικώ δικαίω επικεφαλής των νεαρών χρυσαύγουλων, μετατρέποντας το Μέτωπο Νεολαίας σε… «Μέτωπο Ουρανίας», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Σ. Δεβελέκος.

     Μαζί της έχει και τον Αλέξανδρο Λύρη, ο οποίος αργότερα θα απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από το Εφετείο, την ημέρα της απολογίας του Ν. Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που, παρά τον ντόρο που ακολούθησε, έχει προσληφθεί ως υπάλληλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον χρυσαύγουλο ευρωβουλευτή Λ. Φουντούλη που εξαργύρωσε το αίμα του δολοφονημένου παιδιού του με μία βουλευτική έδρα!

     «Εχουν κάνει κλίκα», λέει ο συνομιλητής στον Δεβελέκο. «Εχεις δει πώς πάει το Μέτωπο… Ασε να το καταστρέψουν», απαντά ο πρώην επικεφαλής, που προσπαθώντας ταυτόχρονα να «ψαρέψει» πληροφορίες από τον ομοϊδεάτη του τον ρωτά: «Η Ουρανία τι έλεγε; Το “παιζε γκαουλάιτερ;» σαρκάζοντας το Ναζισμό στον οποίο μέχρι λίγο καιρό πριν δήλωναν ...πίστη!

     Πάντως ο Σωτήρης Δεβελέκος θα πρέπει να γνωρίζει πολλά για το "βίο και τη πολιτεία" του αρχηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος, παρά το ότι μέχρι σήμερα έχει διώξει πολύ σημαντικά στελέχη της οργάνωσής του για εντελώς ασήμαντους λόγους, δε τολμάει να "αγγίξει" το Σωτήρη Δεβελέκο που μαζί με το Γιάννη Λαγό ούτε λίγο ούτε πολύ καλούν σε εξέγερση μέσα στη Χρυσή Αυγή τους οπαδούς της ενάντια στην "ηγεσία" της! 

ΒΙΝΤΕΟ εδώ.

     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.