Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τα άδεια ταμεία και τα ψέματα  πάνε μαζί…



Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής ,Δικηγόρο


     Μετά την γιορτή των Αρλεκίνων στο προεδρικό μέγαρο οι  κυν-οβουλευτικοί απατεώνες  των «Συριζανέλ»  σκέφθηκαν  μέσω υπουργικού Συμβουλίου να μοιράσουν ψίχουλα κοινωνικής ελεημοσύνης στον χειμαζόμενο από φτώχεια ,ανεργία και εξαθλίωση λαό  για να  τον παραπλανήσουν για πολλοστή φορά, πιστεύοντας ,ότι τα κυβερνητικά σόου που δίνουν  με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη θα αποκαταστήσει την φθαρμένη εικόνα της συγκυβέρνησης.

     Ο θλιβερός  εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργός προανήγγειλε συσσίτια για τις φτωχοποιημένες  εξ αιτίας της δορυάλωτης  πολιτικής του κοινωνικές ομάδες χαρακτηρίζοντας τα ,«μέτρα κοινωνικής Δικαιοσύνης»!Πως αλήθεια  όμως μπορούν να πείσουν οι «αριστεροί» απατεώνες και ψεύτες ,όταν η ανεργία καλπάζει και τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης συρρικνώθηκαν;!

     Ωραία λόγια ακούσθηκαν πάλι στο κυβερνητικό Συμβούλιο  κυβερνητικής πολιτικής με ένα θεωρητικό σχεδιασμό –στα λόγια μόνο, αφού δικαίως  ο χαμερπής και  καλοθρεμένος  Αλέξης φέρει και το προσωνύμιο  «Τσιπρανδρέου»- για δήθεν ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους ,για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την στεγαστική πολιτική και την δύσμοιρη και χιλιοβιασμένη  παιδεία !

     Αλήθεια τι μπορούν να πετύχουν τα εξαγγελθέντα μέτρα εμπρός σε αυτό που βιώνει η εξαθλιωμένη κοινωνία από την εξουθενωτική εφαρμογή των εθνοκτόνων μνημονίων;
Που  στην ευχή είναι η περιβόητη ανάπτυξη, την οποία εξήγγειλαν όλοι οι πολιτικοί  θεομπαίχτες μετ την σειρά τους εξαπατώντας στυγνά το δυστυχώς καθεύδον πλήθος;!
Υπόσχεται δωρεάν γεύματα  σε μαθητές , δωρεάν ρεύμα σε φτωχοποιημένα νοικοκυριά, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες καθώς και προστασία πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, Αλήθεια από πού θα ξεφυτρώσουν αυτά τα χρήματα και από ποιών την καμπούρα θα βγουν, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια;

     Πως θα πάρει μέτρα για την ιατρική κάλυψη  και την παροχή δωρεάν φαρμάκων, αφού είναι γνωστό πως ο τομέας της υγείας με αιχμή του δόρατος τα υπολειτουργούντα Νοσοκομεία καταρρέει; Πως θα  προστατευθούν οι κύριες συντάξεις και θα κατοχυρωθεί εθνική σύνταξη, αφού τα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων είναι άδεια;

     Αυτό δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο ψέμα αυτής της άθλιας και μυσαρής συγκυβέρνησης! Προσπαθεί να γεμίσει τα άδεια ταμεία με νέο εξοντωτικό Ενφια, με νέους δυσβάσταχτους φόρους, με νέες εισφορές με  αύξηση του ΦΠΑ εκεί που άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον μειώνουν, Ψέμα στο ψέμα. Δεν θα πετύχει τίποτε όμως.

      Ένα παράδειγμα από την καθημερινή πραγματικότητα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο και θα αποκαλύψει το μεγάλο ψέμα αυτών των εμετικών κυν-οβουλευτικών κνωδάλων. Το επικουρικό κεφάλαιο(ΕΚ) είναι ένας ασφαλιστικός  φορέας, που συστήθηκε διά νόμου για να καλύπτει την ασφαλιστική αποζημίωση τρίτων  σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εταιρείες είτε πτώχευσαν είτε ανακλήθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας τους ,είτε το εμπλακέν σε τροχαίο όχημα ήταν ανασφάλιστο ή ακόμη γιατί ήταν άγνωστος ο υπεύθυνος από το ατύχημα. . Όλοι  όσοι έχουμε αυτοκίνητο ή τροχοφόρο με την ασφαλιστική μας κάλυψη στις ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουμε και ένα μέρος εισφορά για τα  αποθεματικά και κεφάλαια του επικουρικού κεφαλαίου. Δηλαδή  με απλά λόγια χρηματοδότες του περιβόητου ΕΚ είναι οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμη και τα θύματα από τα τροχαία! Παρ ότι το Νομικό πρόσωπο με δομή ιδιωτικού Δικαίου  ελέγχεται άμεσα από το κράτος που έχει και την μέριμνα να ικανοποιούνται περιπτώσεις από βαριά θανατηφόρα τροχαία ,εν τούτοις  ο πιο πάνω ασφαλιστικός φορέας με κάλυψη  του αποκρουστικού και αντισυνταγματικού νόμου 4092/2012  πληρώνει με καθυστέρηση ετών (!)από την τελεσιδικία της Δικαστικής απόφασης! Κι αυτό γιατί  με τον πιο πάνω νόμο ανεστάλη κάθε αναγκαστική εκτέλεση  σε βάρος του Επικουρικού κεφαλαίου είτε εις χείρας αυτού είτε εις χείρας τρίτου μέχρι τις 31-12-2016 και αναμένεται παράταση της ισχύος του… Πέραν του γεγονότος ότι το ύψος αποζημίωσης  για τον ψυχικό πόνο που αισθάνθηκαν οι άμεσοι συγγενείς του θύματος έχει υποβιβασθεί  σε επίπεδα αφρικανικών χωρών και ίσως ακόμη πιο κάτω, αφού το Επικουρικό κεφάλαιο υποχρεούται να καταβάλει μόνο 6000 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για τον θάνατο  άμεσα στενού  μέλους της οικογένειάς του. ενώ για τις άλλης φύσεως απαιτήσεις προβλέπεται κλιμακωτή  προς τα κάτω κάλυψη ,η τεράστια χρονική μετάθεση της ασφαλιστικής υποχρέωσης για καταβολή του οφειλομένου ποσού στερεί  και την  έστω κατ  ελάχιστον κατ επίφαση  λειτουργία ενός  κοινωνικού κράτους.   

     Η  κατάσταση έχει χειροτερεύσει επικίνδυνα ,αφού  υπεύθυνος του επικουρικού μου είπε για   σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο  πριν από λίγες ημέρες, ότι δεν υπάρχουν χρήματα και προγραμματίζουν να πληρωθεί η χαροκαμένη οικογένεια  που συνεθλίβη στη κυριολεξία ,όπως και τόσες άλλες, περί το τέλος του 2018! Με αγανάκτηση ανακύπτει το ερώτημα Που πήγαν τα χρήματά μας λεχρίτες;


     Αυτή είναι η πραγματικότητα και η σκληρή απάντηση  για τους  ψεύτες και επίορκους της παρά φύσει συγκυβέρνησης των Συριζανέλ και  ας παύσουν επί τέλους να εξαπατούν δήθεν με εγκαθίδρυση κοινωνικού κράτους το αποπροσανατολισμένο  πλήθος ,το οποίο φέρει και αυτό το τεράστιο μερίδιο της ευθύνης του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.