Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ!



    Την παραίτησή του υπέβαλε προς την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ο μέχρι σήμερα Διοικητής της 114 Πτέρυγος Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας Σμήναρχος (Ι) Γιάννης Κυρίου.


     Ο μέχρι σήμερα Διοικητής της Τανάγρας είναι ένας άριστος αξιωματικός, παλαιός αναχαιτιστής στα μαχητικά αεροσκάφη Mirage-2000 και Mirage 2000-5, με χιλιάδες ώρες πτήσεως στο ενεργητικό του και εκατοντάδες αναχαιτίσεις Τούρκων πάνω από το Αιγαίο, και ήταν στο δεύτερο χρόνο στη συγκεκριμένη κρίσιμη θέση και οπωσδήποτε η παραίτησή του έχει προκαλέσει αίσθηση. 


     Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

     Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

     Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέσκειά του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.