Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ "EVENT":
"ATHENS MARATHON THE AUTHENTIC"


     Όχι μόνον ντροπή αλλά η καταισχύνη αξίζει στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ως διοργανωτή αλλά και, ως συνδιοργανωτές, στην Περιφέρεια Αττικής, στους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνος, αλλά και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την καταχρηστική και απατηλή εκμετάλλευση του ιερού ονόματος του ‘’Μαραθωνίου’’ προς τιτλοφόρηση μιας φιέστας η οποία, για πολλοστή φορά, εμπορικοποίησε εξευτελίζοντας την ίδια την Άθληση, κυρίως δε, το ηθικό δίδαγμα της μάχης του Μαραθώνος και του Ιερού δρόμου του ημεροδρόμου Φειδιππίδη ο οποίος δεν ήταν"δρομέας χωρίς σύνορα" αλλά υπερασπιστής συνόρων όχι μόνον Ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών!


     Οι διοργανωτές αυτής της ψευδεπίγραφης φιέστας θα έπρεπε να είχαν σεβαστεί την ιερή σημασία της μάχης του Μαραθώνος και του ημεροδρόμου Φειδιππίδη αποφεύγοντας να τους ταυτίσουν για να γεμίσουν τα θυλάκια τους με εισπράξεις προερχόμενες από την προβολή ξένων πολυεθνικών και Μ.Κ.Ο. Οι αισχροί και ανίεροι επίγονοι θα έπρεπε να είχαν υπόψη τους ότι οι Μαραθωνομάχοι δεν θυσιάστηκαν για τα διαφημιστικά συμφέροντα των τελευταίων μοντέλων της "Mercedes", της "Coca Cola" με 0% ζάχαρη και των σκοτεινών προθέσεων Μ.Κ.Ο. ‘’refuges welcome", αλλά θυσιάστηκαν για την υψηλή αξία της προασπίσεως των Ελλήνων  και ολόκληρης της Ευρώπης.


     Οι αξιοκατάκριτοι διοργανωτές θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον υπ' όψη ότι τα Ναζιστικά στρατεύματα τον Σεπτέμβριο 1941 ετίμησαν ως οφείλει κάθε Ευρωπαίος την μάχη του Μαραθώνος, με πλήρην ιστορικήν αναπαράσταση, χρησιμοποιώντας Γερμανούς στρατιώτες, αλλά και διοργάνωσαν διεθνούς κύρους αρχαιολογικό συνέδριο για να τιμήσουν τους Έλληνες Μαραθωνομάχους ως προστάτες των συνόρων της Ευρώπης. Εν αντιθέσει με τους σημερινούς ανάξιους διοργανωτές, οι Ναζιστές τότε δεν προέβαλαν πολυεθνικές ή άλλες εμπορικές εταιρείες ακόμη και δικές τους (ενώ οι ανάξιοι επίγονοι προέβαλαν σήμερα μέχρι και την ... Μερτσέντες) ούτε και διέπραξαν τότε οι Ναζί το έγκλημα καθοσιώσεως που διέπραξαν οι σημερινοί διοργανωτές, της εμπορικοποιήσεως της αθλήσεως δια της μιάνσεως της μάχης του Μαραθώνος με τα διαφημιστικά συμφέροντα ξένων πολυεθνικών.


     Εν ολίγοις, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ως διοργανωτής αλλά και, ως συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνος και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεικνύονται σήμερα ασυγκρίτως κατώτεροι των Ναζί μην αποδίδοντες τον οφειλόμενο σεβασμό στη μάχη  του Μαραθώνος και στον Μαραθώνιο δρόμο του Φειδιππίδη σε καμία έκφανση της κακίστης διοργανώσεως τους.  "ATHENS MARATHON THE AUTHENTIC" και με "ψιλά γράμματα" η αφιέρωση στην κομματική ...φαβορίτα Γρηγόρη Λαμπράκη, στον οποίο τίτλο η λέξης ‘’authentic’’ συνιστά ιταμή καταδολίευση όχι μόνον των Αθηναίων, όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και όλης της Ευρώπης αλλά και προσβολή της νοημοσύνης του παγκοσμίου κοινού όταν ο μόνος δικαιούμενος αφιερώσεως σε Μαραθώνιο αγώνα είναι ο ίδιος ο Φειδιππίδης ή αμέτρητοι άλλοι Έλληνες αθλητές οι οποίοι έχουν νικήσει σε παγκόσμιους αθλητικούς αγώνες!  ΑΙΣΧΟΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και ΑΙΣΧΟΣ! πολλαπλώς διότι η παρα-κομματική πονηριά σου προκαλεί το δημόσιο αίσθημα! 


     Γενικώς η συγκεκριμένη φιέστα των κατακριτέων και αποδοκιμαστέων διοργανωτών χαρακτηρίστηκε από μια σειρά επιληψίμων πράξεων και παραλείψεων όπως η αδικαιολόγητη παρεμπόδιση των συγκοινωνιών και ο αποκλεισμός της ελευθέρας κινήσεως εποχουμένων πολιτών επί δύο ημέρες (!) στο κέντρο μιας ήδη "ψυχορραγούσης" πόλεως. 



     Μιας πόλεως στην οποία τα δένδρα, πλάι στο Καλλιμάρμαρο, στον λόφο του Αρδηττού, καταρρέουν απότιστα και αφρόντιστα από έναν μηχανισμό που καλοπληρώνεται χωρίς να εργάζεται!


     Και δοκιμασία ψυχής να παρακολουθείς όλην αυτή την χυδαία "αμερικανιά" με ξέφρενους τσιπαρισμένους διασκεδαστές να τρέχουν πλάι σε αμέτρητους αστέγους που στοιβάζονταν στα πεζοδρόμια της διαδρομής και ανασηκώνονται απορημένοι για να δουν το πλήθος να τρεχολογάει δίπλα τους αδιάφορο για το δράμα τους, όπως ο γέροντας της φωτογραφίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στη πρόσοψη του Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Αυτή είναι η δημοκρατία!


     Η για λόγους εισπρακτικούς και με έσοδα τα οποία προορίζονται για τσέπες τις οποίες αγνοούμε επαναλαμβανόμενη ψευδεπίγραφη ‘’Μαραθώνια φιέστα’’, ούτε ενθάρρυνση σε άθληση των Συνελλήνων αποτελεί, ούτε και σέβεται το συμφέρον της ευταξίας μιας κακοδιοίκητης πόλεως καθόλου φιλικής προς τους δημότες της, επιβαρύνοντάς την, κάτι για το οποίο ευθύνονται ομαδικώς οι διοργανωτές και περισσότερον ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.! Σε όλη την έκταση της φιέστας μόνον δύο κυριούλες είδαμε να χειροκροτούν τους δρομείς στα άδεια πεζοδρόμια που πλαισίωναν την διαδρομή.



     Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο πολυάνθρωπο πανηγυράκι του οποίου η "βρώμικη" δουλειά φορτώνεται στις πλάτες αφελών αμίσθων εθελοντών δεν περιλαμβάνει, όπως θα έδει καμία ουσιαστική παράμετρο προτροπής των συμμετεχόντων ώστε να αγωνιστούν σωστά αλλά και να κατανοήσουν την ‘’Μαραθώνια’’ διάσταση της όλης διοργανώσεως. Θα ήσαν άξιοι επαίνου οι διοργανωτές εάν στο πλαίσιο αυτής της φιέστας είχαν προβλέψει την λειτουργία ενός αθλητικού προπονητικού σχολείου το οποίο θα βοηθούσε τους μετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις δρόμου μακρών ή βραχέων αποστάσεων και να βελτιώσουν ανάλογες τεχνικές. Θα ήταν επιβεβλημένο μέσα στο πλαίσιο αυτής της διοργανώσεως να λειτουργήσει ένα σεμινάριο ή και συνέδριο (όπως οργάνωσαν οι Ναζί!) ενημερώσεως του αθηναϊκού, πανελληνίου, αλλά και πανευρωπαϊκού κοινού, περί της υψηλής ιστορικής σημασίας της μάχης του Μαραθώνος αλλά και του ηρωικού εγχειρήματος του ημεροδρόμου Φειδιππίδη. 



     Όμως για τους επίμεμπτους διοργανωτές φάνηκε να προέχουν τα συμφέροντα αδιευκρίνιστων Μ.Κ.Ο. τα οποία είναι απολύτως αντίθετα με τις αξίες των Μαραθονομάχων.


     Και το οικτρό επίπεδο της όλης διοργανώσεως φάνηκε όταν κατά την πρώτην ημέρα οι χιλιάδες των δρομέων, πολύ, μετά από τη δύση του ηλίου, αναγκάστηκαν να ...σκουντουφλάνε ο ένας επάνω στον άλλο παίζοντας τις "τυφλόμυγες" στη διαδρομή επί της Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι το ύψος του Μνημείου του Ίωνος Δραγούμη, όπου ο δημοτικός φωτισμός παρέμεινε σβηστός.


     Οικτρή και η κακοποίηση σε τσαντηρομαχαλά του Καλλιμαρμάρου Παναθηναϊκού Σταδίου που εξαφανίστηκε πίσω από εντελώς άχρηστες και βαρβαρο-πομπικές υπερ-σιδηροκατασκευές αλλά και πλαστικά γυφτοτσάντηρα αγνώστου χρησιμότητος.  Μια τέτοια βεβήλωση ούτε σε υποσαχάριες πόλεις δεν έχει σημειωθεί.



     Ιδιαίτερη ντροπή για τους διοργανωτές αξίζει η, έργω, απαξίωση του αγάλματος του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, προ του οποίου πετάχτηκαν υλικά εργοταξίου από τα έργα του τσαντηρομαχαλά.



     Αλλά η βεβήλωση δεν σταματά εδώ.


     Το άγαλμα του εθνικού ήρωος Καραϊσκάκη εξαφανίστηκε ανίερα πίσω από τις διαφημίσεις των πολυεθνικών-ευνοουμένων των διοργανωτών που επέδειξαν ασύγγνωστην ασέβεια προς την ιστορία μας και έναν κορυφαίο πρωταγωνιστή της.


     Επίσης οι κακαίσθητοι διοργανωτές των οποίων η αισθητική δείχνει κατώτερη και εκείνης των ταλιμπάν, θεώρησαν καλό να πλαισιώσουν την κεντρική, αύλεια, είσοδο του μνημειακού Ζαππείου  με δυο ατελείωτες συστοιχίες πλαστικών τουαλετών και με το όχημα καθαρισμού των τουαλετών ακριβώς στην ευθεία της προσόψεως του Μεγάρου!



     Αλήθεια κ. Λίνα Μενδώνη, πόση ντροπή θα πρέπει να νιώθετε ως πολιτική προϊσταμένη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αποδεχόμενη την κάλυψη ενός τέτοιου μνημείου από ...συστοιχίες ...πλαστικών τουαλετών προς διαφημιστική προβολή της επιχειρήσεως που τις διαθέτει; Τι ΟΝΕΙΔΟΣ για τον δημοκρατικό "πολιτισμό" σας και τι σπίλος της, όποιας, "υστεροφημίας" σας...!


     Αυτό το ατόπημα εξευτελισμού του μνημειακού Ζαππείου που πλαισιώθηκε από τις πλαστικές τουαλέτες συγκεκριμένης εταιρείας δεν ήταν τυχαίο, αλλά σκοπούμενη πράξη προβολής αυτής της εταιρείας στο πλέον περίοπτο σημείο του χώρου ασχέτως αν όλη αυτή η εντυπωσιακή "παρέλαση" τουαλετών θα μπορούσε και να υπάρχει αλλά και να εξαφανισθεί στον  απέραντο εσωτερικό των παρτεριών του Ζαππείου. 


     Ας σημειωθεί ότι οι διοργανωτές, προφανώς, τελούν σε παραπληροφόρηση νομίζοντας ότι οι δρομείς μακρών αποστάσεων προσέρχονται στη γραμμή εκκινήσεως έχοντας προηγουμένως καταναλώσει ο καθένας δυο καφάσια της προβεβλημένης τους "Coca Cola" με την ανάλογη ποσότητα ...πιττόγυρου.  Για αυτό και φρόντισαν να έχουν κατακλύσει το Ζάππειο και τους περιβάλλοντες χώρους με αμέτρητες χέστρες δίνοντας μια αίσθηση φαιδρότητος περίσσειας ...αφεδρώνων ίσως συγχέοντας τον άθλο του ημεροδρόμου Φειδιππίδη με το γνωστό ‘’τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλος’’, υπό το κράτος, πιθανώς, κάποιας νεότερης δηλώσεως του γείτονος Προέδρου Ερντογκάν.


     Είναι πολύ λογικό σε μια μαζική διοργάνωση και λόγω προσελεύσεως μεγάλου κοινού να τίθεται ασφαλώς και ανάγκη υπάρξεως αφοδευτηρίων, πλην όμως αυτά δεν θα έπρεπε να προσβάλλουν την πρόσοψη του μνημειακού Ζαππείου και το προ αυτής πεζοδρόμιο Βασιλίσσης Όλγας αλλά μια σοβαρή διοργάνωση θα είχε τοποθετήσει τις ατομικές τουαλέτες στο εσωτερικό του κήπου του Ζαππείου και σε σημεία που δεν θα προσέβαλαν το κυρίως κτήριο, όπως στους χώρους μεταξύ της πίσω πλευράς της καφετέριας της Αίγλης (όπου άλλωστε υπάρχουν και οι κάδοι σκουπιδιών) και της πίσω πλευράς του γυμναστηρίου του Φωκιανού. Δυστυχώς όμως, τόσον όμως ‘’η αισθητική’’ όσο και η ευαισθησία των διοργανωτών προς την ιστορικότητα των μνημείων "διέσπειρε" τις αμέτρητες χέστρες εκεί που δεν έπρεπε.


     Τέλος, είναι υβριστική εναντίον των Ελλήνων και της Ιστορίας μας, η ταύτιση του αμφιλεγόμενου και πατροναρισμένου από την ντόπια εγκληματικήν αριστερά Γρηγόρη Λαμπράκη με τον Μαραθώνιο δρόμο ύβρη στην οποία ο ΣΕΓΑΣ επιμένει υποτροπιαστικά συνδέοντας τον Μαραθώνιο με τους δολοφόνους του Κ.Κ.Ε., τους δολοφόνους της Ελένης Παπαδάκη, του Θάνου Αξαρλιάν των θυμάτων της Μαρφίν κλπ κλπ! Συμπλέοντας με την αριστερά η οποία αρνείται την έννοια της Πατρίδος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν έχει καμία σχέση με τον Μαραθώνιο δρόμο ο οποίος ήταν μια πράξη πατριωτικής γενναιότητος προς ενημέρωση της στρατιωτικής νίκης του Ελληνισμού προασπιζομένου την Πατρίδα του, οπότε είναι απαράδεκτη η κομματικών επιταγών "αφιέρωση" ενός Μαραθωνίου στον αμφιλεγόμενο Γρηγόρη Λαμπράκη, όπως ανίερα διέπραξαν και φέτος οι διοργανωτές της ψευδεπίγραφης φιέστας! Εν τοιαύτη περιπτώσει και εις απάντηση και αυτής της βεβηλώσεως της Ιστορίας μας, οι Έλληνες αφιερώνουμε τον μαραθώνιο δρόμο στην δολοφονημένη από τους ομοϊδεάτες του Γρηγόρη Λαμπράκη, κομμουνιστές, μεγάλη τραγωδό μας Ελένη Παπαδάκη την οποία κατέσφαξαν στα διϋλιστήρια της ΟΥΛΕΝ αυτοί για τους οποίους ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. καταπίνει τη γλώσσα τουκαι μετατρέπει τους ανυποψίαστους δρομείς μιας φιέστας σε "παραγέμισμα" ενός κομματικού εξαγνισμού!


     Και είναι προφανές ότι ο κομμουνιστοκρατούμενος Σ.Ε.Γ.Α.Σ, ελεγχόμενος κι αυτός όπως όλα τα συνδικάτα ως "συνδικάτο αθλήσεως" από το Κ.Κ.Ε., εξαπάτησε τους δρομείς και αυτού του ψευδεπίγραφου event γράφοντας με πολύ "μικρά γράμματα" ότι ήταν ...αφιερωμένο στον πατροναρισμένο από την αριστερά Γρηγόρη Λαμπράκη και κομματικοποιώντας, έτσι, μιαν δήθεν αθλητικήν εκδήλωση. Διότι αν τολμούσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να εμφανίζει  ε υ δ ι ά κ ρ ι τ α  την υβριστικήν αυτή "αφιέρωση" είναι προφανές ότι ούτε το πολιτμπιρό του Περισσού δεν θα εμφανίζονταν στην αφετηρία λόγω ...γήρατος! 



     Το δε βράδυ της Κυριακής του ψευδεπίγραφου event, οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές του απέδειξαν το πόσο περιφρονούν το περιβάλλον και την πόλη που τους φιλοξένησε, πετώντας στα παρτέρια της πλατείας Ραλλούς Μάνου, απέναντι από το Ζάππειο, τα αποξηλωμένα υλικά της διοργανώσεώς τους! Αυτό είναι το "επίπεδο" των καταχραστών του άθλου του Φειδιπίδη υπό τις "ευλογίες" του Υπουργείου "Πολιτισμού" και της υπουργού Λίνας Μενδώνη! Η πλατεία Ραλλούς Μάνου ...σκουπιδότοπος!


     Ευτυχώς όμως που στο περιθώριο όλης αυτής της "οργανωτικής" βαρβαρότητος απέναντι στην ιστορία, στην άθληση και στην αισθητική των Ελλήνων, κάποια νεαρά Ελληνόπουλα γυμνάζονται κατά μόνας, χωρίς σπόνσορες τις πολυεθνικές και χωρίς βαρύγδουπες καλοπληρωμένες "οργανωτικές επιτροπές". διατηρώντας την αρχαία ελληνική παράδοση των ταυροκαθαψίων παρά τις σύγχρονες επιγραφικές εκδοχές τους.


     Δίπλα στους αφελείς δρομείς της Βασιλίσσης Σοφίας οι οποίοι μας θύμισαν το ‘’όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια’’, τα νεαρά αυτά ελληνόπουλα σήμερα μας έδωσαν την καλύτερη και υγιέστερη εικόνα αθλουμένων που δεν μας έδωσαν ούτε οι διοργανωτές ούτε οι "τρεχάμενοι" στην ψευδεπίγραφη διοργάνωση κάποιων αετονύχηδων που υπό το πρόσχημα της Αθλήσεως εισπράττουν συμμετοχές, διαφημιστικές προβολές, χορηγίες και, εν τέλει, προωθούν Μ.Κ.Ο. εχθρικές προς το πνεύμα των Μαραθωνομάχων και του Μαραθωνίου!


     Αυτά τα νεαρά ελληνόπουλα τα οποία όπως μας διευκρίνισαν ανήκουν σε ομάδα που την διευθύνει συνομήλικος τους Συνέλληνας ο οποίος έχει τιμηθεί και με πρώτο παγκόσμιο βραβείο, ήταν και η μόνη και η καλύτερη ανταμοιβή μας για το χάσιμο χρόνου δημοσιογραφικής παρακολουθήσεως ενός ψευδεπίγραφου event. Άλλωστε, η φιέστα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όχι μόνον δεν φάνηκε να ωφελεί τα αθλητικά ήθη των κατοίκων αυτής της χώρας αλλά και παρά τις άπειρες πλαστικές τουαλέτες που κακοποίησαν το Ζάππειο, οι γραικύλοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται όπως τους ντρεσάρισε η τυραννική και βάρβαρη δημοκρατία την οποία οι ίδιοι "οικοδόμησαν" χτίζοντας γύρω τους "τείχη"! Διότι, όσες πλαστικές ατομικές τουαλέτες στήσεις για νά ανθρωπομάζωμα που θεωρεί τους Μαραθωνομάχους "δρομείς χωρίς σύνορα" το ανθρωπομάζωμα θα κατουράει ...δημοκρατικότατα, ο ένας στη μούρη του άλλου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.