Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ




     Κάποιοι το γνωρίζουν, κάποιοι άλλοι το «οσμίζονται» ότι αυτό το Ιστολόγιο που αριθμεί μία ζωή μικρότερη του ενός έτους και έφτασε ακόμα και σε πενταψήφια ημερήσια επισκεψιμότητα αποτελεί την προς τα έξω έκφραση μιας συλλογικότητας η οποία, επί πολλά χρόνια, εκτελεί ένα έργο ‘πίσω από τη βιτρίνα’ το οποίο είναι και ο κύριος ‘άξονας’ του «Ελληνικού Εθνικού Κοινωνικού Καθιδρύματος».

     Με το παρόν Ιστολόγιο θελήσαμε να ασκήσουμε κριτική σε κάποιους οι οποίοι θέλησαν να προβοκάρουν υπέρ ψηφοθηρίας την έννοια του Εθνικού Κοινωνισμού και, στη σύντομη μέχρι σήμερα πορεία μας έχουμε αρκετά τεκμήρια που μας πείθουν ότι αυτό τον στόχο τον πετύχαμε. Όμως, τούτο δε μας είναι αρκετό.

     Στους μήνες της λειτουργίας αυτού του Ιστοτόπου ήρθαμε σε επαφή με αρκετούς αξιόλογους Συναγωνιστές (ή και Συντρόφους, μιας και δεν ενοχοποιείται κανένας όρος) οι οποίοι περιορίζονται να καταθέτουν κριτικές (ή και επικριτικές, μιας και εμείς σεβόμαστε το δικαίωμα αντιλόγου) απόψεις, παραλείποντας, όμως, να καταθέσουν ουσιώδεις θέσεις που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τόσον εμάς όσο και πολλούς ακόμα άλλους σε φωτεινότερους ιδεολογικούς ορίζοντες.

     Επί παραδείγματι, θα προτιμούσαμε αντί των διαξιφιστικών αντεγκλήσεων άνευ, μάλιστα, αιτίας, την συγγραφή ενός κειμένου για τον … «Κρατικό Παρεμβατισμό», ή την  «Μετοχοποίηση του Εργάτη στην εργασία του»  ή την «Διαχείριση της αναποτελεσματικότητας του Σωφρονιστικού Κώδικα»  ώστε να παραχθεί και μία προσδοκία οφέλους από το βάρεμα του πληκτρολογίου.

     Στο «Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα» μάθαμε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες επί ουσιαστικών κατευθύνσεων, πολυειδών μάλιστα, θεωρούμε δε ότι οι καιροί δε συγχωρούν το ‘χασομέρι’ και , ιδιαιτέρως, το διαδικτυακό που είναι και ο μεγάλος πειρασμός για την εποχή μας.

     Έτσι, θα παρακαλούσαμε ιδιαιτέρως τους πεπαιδευμένους Συναγωνιστές μας με δεδομένη επιστημοσύνη να συντελέσουν ώστε όλοι μας να γίνουμε σοφότεροι με ουσιαστικά κείμενά τους βασιζόμενα όχι, κατ’  ανάγκην, στο επιστημονικό, γνωστικό τους, αντικείμενο αλλά στη βεβαιότητά τους περί της ορθότητάς τους κι εμείς θα το θεωρήσουμε Τιμή να τα δημοσιεύσουμε αυτούσια, όπως αποδείξαμε ότι αναρτούμε, σεβόμενοι την ελευθερία λόγου των επισκεπτών μας.

     Ελπίζουμε, ότι είμαστε σαφείς και αυτή μας η «Σημείωση προς Συναγωνιστές» θα είναι όχι μόνον κατανοητή αλλά και υλοποιήσιμη γι αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Εκ της Σ.Ο.



Aκολουθούν σχόλια τα οποία λάβαμε στο e-mail μας:


23/9/2015, 23:38

Στην ευστοχη σημειωση σας για αποφυγη αντεγκλησεων και συνεργασια για γονιμο διαλογο συμφωνω ανεπιφυλακτα. Γιαυτο και καλω τον συναγωνιστη, αντε και συντροφο, Γ.Γιαννακοπουλο σε ιδεολογικη συμπραξη και εποικοδομητικη συνεργασια. Ως εκ τουτου παραθετω  το ηλεκτρονικο ταχυδρομειο μου iliakop@axd.forthnet.gr Mε ειλικρινεις  συναγωνιστικους, συντροφικους χαιρετισμους

Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.