Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
ΚΑΙ ΟΧΙ «ΦΙΜΩΜΑ»
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ
DEBATE” ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
TOY NIKOY MIXΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


     Η ανακύκλωση των αχυρανθρώπων στην εξουσία είναι βασική αρχή ανανέωσης της εξακολούθησης της κυριαρχίας του δημοκρατικού συστήματος στις χειραγωγούμενες μάζες. Όταν οι αχυράνθρωποι της εξουσίας εναλλάσσονται οι μάζες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους προς το δημοκρατικό σύστημα το οποίο μπορεί να συνεχίσει να κυριαρχεί. Όταν τα πρόσωπα της εξουσίας δεν εναλλάσσονται τότε μιλάμε για δικτατορία και αυτό αποτελεί την πλέον επισφαλή εκδοχή του ίδιου δημοκρατικού συστήματος το οποίο, όμως, βρίσκεται σε εξουσιαστικό αδιέξοδο.

     Η Χρυσή Αυγή κατασκευάστηκε από το δημοκρατικό σύστημα ως μελλοντική «εφεδρεία ανάγκης» και διατηρήθηκε στη «κατάψυξη» επί πολλά χρόνια με την προοπτική ανάσυρσής του στην υπηρεσία του όταν οι καιροί θα ήσαν δύσκολοι για τη δημοκρατία. Εάν η Χρυσή Αυγή δεν είχε εξ αρχής αυτή τη χρηστική προοπτική το (τότε παντοδύναμο) δημοκρατικό σύστημα της δεκαετίας του ’80 δε θα της επέτρεπε να υπάρξει. Και, εάν η Χρυσή Αυγή ήταν όντως ένα κίνημα αγνών προθέσεων δίχα των συστημικών συμφερόντων, στα διαμεσολαβήσαντα από το 1981 χρόνια θα είχε καταφέρει όχι μόνον να είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και να είχε εδραιώσει έναν εθνικό χαρακτήρα στη πολιτική. Αντιθέτως! Ενώ η Χρυσή Αυγή είχε το πλεονέκτημα να μονοπωλεί επί 35 ολόκληρα χρόνια την εθνικιστική ιδέα με τη χώρα υφιστάμενη συνεχείς εθνικές ταπεινώσεις, με εθνικιστές πολιτικούς κρατούμενους στα κάτεργα μιας διεφθαρμένης και υπό συνεχή κατάρρευση δημοκρατίας, με χίλιες δυο αφορμές ηγετικής παρέμβασης στη πολιτική ζωή, η Χρυσή Αυγή όχι μόνον παρέστησε τη κότα επί σφαγή μη βγάζοντας τσιμουδιά αλλά και τόλμησε να εμφανισθεί, 35 χρόνια μετά, με τη κατώτερη σύνθεση «επιτελείου» στελεχούμενο από Γερμενήδες, Μπούκουρες και λοιπά περιθωριακά εκτρώματα, λες και δε διεκδικούσε την εξουσία αλλά μία μόνιμη θέση στο πλέον απεχθές περιθώριο! Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή, ενώ από το 2012 ήταν –θέλοντας και μη!- ο εκφραστής των προσδοκιών της μείζονος πλειονότητας των ψηφοφόρων δε προσπάθησε τίποτε περισσότερο από το να παραμείνει το «γαλάζιο Κ.Κ.Ε.» ρόλος στον οποίο όχι μόνον επιμένει αλλά δείχνει και να είναι ο πάγιος στόχος της, κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι αν ο αρχηγός της δε συνεχίζει το … «θεάρεστο» έργο του Κώστα Πλεύρη ο οποίος κατάφερε ακόμα και με 350.000 μέλη (τότε!) της «4ης Αυγούστου» να μη επιτρέψει στο κόμμα του τίποτα παραπάνω παρά να αποτελεί ένα προθάλαμο του χαφιεδίστικου δικού του γραφείου.

     Ακόμα και με τις οπερετικές προσαγωγές, συλλήψεις και προφυλακίσεις τους οι χρυσαυγίτες απέδειξαν ότι παίζουν έναν τελείως διαφορετικό ρόλο  από εκείνο των διεκδικητών της εξουσίας, συμπεριφερόμενοι προς τους διώκτες τους ψοφοδεώς, σα βρεγμένες γάτες, μουγκοί κι εμπερίστατοι, εγκαταλελειμμένοι πλήρως από τους άλλοτε θερμούς οπαδούς τους που άγγιξαν το μισό εκατομμύριο και βρέθηκαν μόνον διακόσια άτομα έξω από τη Γ.Α.Δ.Α. όταν μέσα βρίσκονταν κρατούμενη όλη η ηγεσία του κόμματος.

     Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι προφανέστατος; «συνεμορφώθη πλήρως προς τα υποδείξεις» των συστημικών αφεντικών της να μην αρθρώνει λόγο με το αντάλλαγμα της (καιρώ δέοντι…) ανόδου της στην εξουσία! Όμως, η Χρυσή Αυγή αγνοεί ότι ο ρόλος της είναι αυτός του χρήσιμου ηλίθιου διότι το σύστημα την προωθεί πράγματι προς την εξουσία αλλ΄ ως «σάκο του μποξ» ώστε, ο εθνικισμός, να αποτελέσει το λαμπρό παράδειγμα προς αποφυγή για τους Έλληνες και η πολιτική κατάσταση να παγιωθεί για πολλές ακόμα δεκαετίες στην αναγκαιότητα των παλαιοκομματικών αχυρανθρώπων οι οποίοι είναι και πιστοί υπηρέτες του συστήματος και έμπειροι πολιτικοί απατεώνες που μπορούν να πείσουν τις μάζες. Διαμετρικά αντίθετη, η Χρυσή Αυγή και, δη, η ηγεσία της, μπορεί να είναι πιστότατος υπηρέτης του συστήματος υπακούοντας στις υποδείξεις του από το 1981, αλλά ουδεμία χρησιμότητα πέραν της ηλιθιότητάς της παρέχει στο σύστημα το οποίο θα την θυσιάσει «στεγνά» και θεαματικά στην επικείμενη ώρα της πολιτικής κάθαρσης, όπως διαγράφεται το σχέδιό του. 

     Ωστόσο, οι χρήσιμοι για το σύστημα ηλίθιοι χρυσαυγίτες διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του Μιχαλολιάκου από το προεκλογικό …”debate” των αρχηγών κομμάτων και απειλούν με …κατάληψη του studio της κρατικής τηλεόρασης! Μα είναι τόσο ηλίθιοι…! Τον Μιχαλολιάκο, το σύστημα τον προστατεύει ώστε να μην «αδειάσει» από τώρα αποκαλύπτοντας δημόσια τη πολιτική κενότητά του, κάτι το οποίο θα τον αχρήστευε από τώρα ως μέλλοντα χρήσιμο ηλίθιο! Τον Μιχαλολιάκο δε τον φιμώνουν αποκλείοντάς τον από το προεκλογικό …”debate” των κομματικών αρχηγών αλλά του δίνουν παράταση πολιτικής «ζωής», διότι αν τον στήσουν εν μέσω των αετονύχηδων του κομματισμού, μάλλον ως φασουλής επαρχιακού μπουλουκιού θα βγει από το studio. Kαι, ακριβώς αυτό δε θέλει το σύστημα τούτη τη στιγμή για το Μιχαλολιάκο, επιφυλάσσοντάς του το σε πολύ βαρύτερη μορφή για το αμέσως προσεχές μέλλον.


     Γι αυτό, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής ας αποφύγουν τις …καταλήψεις του studio της κρατικής τηλεόρασης και ας προτιμήσουν κανένα μπυρόνι στο γνωστό στέκι τους της πλατείας Βικτωρίας! Το σύστημα εξακολουθεί να προστατεύει το Νίκο Μιχαλολιάκο μέχρι την, οσονούπω, στιγμή της χαριστικής βολής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.