Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο


          Το συνεχιζόμενο αδιέξοδο των Ελλήνων πολιτικάντηδων οδηγεί για ακόμη μια φορά σε εκλογές, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

     Καλείται ο αξιοθρήνητος αυτός λαός να επιλέξει και πάλι εκείνους που θα του βάλουν ακόμη πιο βαθειά την θηλειά στον λαιμό στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας…

     Γιατί δυστυχώς αυτός ο λαός έχει κοντή μνήμη ξεχνώντας τις διαδικασίες εντός του με έντονο άρωμα διαπλοκής κοινοβουλίου για τον τορπιλισμό της εκλογής προέδρου, προκειμένου να οδηγηθούμε εν μέσω χειμώνος σε εκλογές, που ανέδειξαν πρώτη δύναμη την συνασπισμένη (;!) αριστερά με δεκανίκι τους καλοβολεμένους «δεξιούς» των ΑΝΕΛ, κατά επιτυχή σύντμηση αμφοτέρων ΣΑΝΕΛ και συνειρμικά ΚΟΚΟΣΑΝΕΛ!! 

     Οι προοδευτικές αυτές δυνάμεις που προεκλογικά έσχιζαν τα μνημόνια, καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και υπόσχονταν επαναπρόσληψη καθαριστριών (λες και μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα της Ελληνικής Κοινωνίας) εγκλωβίζονταν (;!) ολίγον κατ’ ολίγον στις διαπραγματεύσεις των εταίρων, η οικονομική ασφυξία άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα, να την αισθανόμαστε όσο περνούσε ο καιρός, παρ’ ότι προειδοποιούσαμε (βλ. Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Πείτε την αλήθεια στον Λαό, Greek activity 7-3-2015)  έτσι ώστε ο πολύς Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς (μέχρι εκεί είναι δυστυχώς το εύρος των ικανοτήτων του!) να προκηρύξει δημοψήφισμα με ασαφές ερωτηματολόγιο στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ.

     Ο παραπλανημένος αυτός λαός μπήκε μεσοκαλόκαιρο(!) και πάλι σε εκλογική τροχιά και παρά την πλύση εγκεφάλου, από τα πολιτικά βαμπίρ, πολιτικούς τσαρλατάνους  και τυχοδιώκτες , έστειλε ένα ηχηρό ΟΧΙ στους Ευρωπαίους τοκογλύφους ενάντια τάχα στην υποδούλωση και στην υποτέλεια, με εθνική υπερηφάνεια (!) και ανεξαρτησία(!).

     Και πάλι όμως ο θλιβερός Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς και οι συν αυτώ  γλοιώδεις σκώληκες, μετάλλαξαν σε χρόνο ρεκόρ  το περήφανο ΟΧΙ σε εξαθλιωμένο ΝΑΙ, εσύρθησαν από τους αιμοβόρους εταίρους μας στην υπογραφή εντός τρίτου (!) σκληρότερου μνημονίου, το οποίο εκύρωσαν στην βουλή με συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών δυνάμεων.

     Και όλα αυτά γιατί; Κατά την μονότονη και θλιβερή επωδό, για να σωθεί η χώρα….!

     Όμως το πολιτικό τους αδιέξοδο δεν σταμάτησε εδώ. Οι «αφέντες» του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν παραίτηση οδηγώντας την χώρα ακόμη μια φορά σε ανούσιες και άνευ ελπίδας εκλογές. Σκοπός τους: να νομιμοποιήσουν τις αμαρτίες τους με ένα νέο αναβάπτισμα αυτο-κάθαρσης αλλά και εξιλέωσης στην εκλογική κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή να αποδράσουν με μια αναμενόμενη εκλογική αποτυχία τους από τις τεράστιες ευθύνες που έρχονται στο κεφάλι τους;!

     Τα τελευταία ψυχογραφήματα των περισπούδαστων πολιτικάντηδων όλου του θλιβερού κοινοβουλευτικού φάσματος καταδεικνύουν πως τα έχουν και τα δυο στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

     Ακόμη λοιπόν μια φορά αυτός ο άφρων και ευκολόπιστος σε φρούδες ελπίδες  λαός σύρεται στις κάλπες μετά το αδιέξοδο του πολιτικού μας συστήματος ( βλ. Η. Ν. Ηλιακόπουλος, Το πολιτικό μας σύστημα σε αδιέξοδο, Ελληνικό Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα 16-6-2015 και GREEK ACTIVITY 16-6-2015).
 
     Αναλυτικά τότε παρέθετα την παθογένεια σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού μας συστήματος που νομοτελειακά θα οδηγούσε στην σημερινή κατάσταση.

     Η είσοδος μας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας χωρίς ίχνος αναπτυξιακής πολιτικής, η υπερφορολόγηση που γονάτισε τους υποταγμένους στην μοίρα τους νεοέλληνες, η στενή σχέση Τραπεζών- Αθηναϊκών ΜΜΕ και αχρείων πολιτικάντηδων που συνθλίβει τις ελπίδες αυτού του λαού, το τεράστιο καρτέλ εγχώριων εργολαβικών εκδοτικών- οικονομικών συμφερόντων που ελέγχει πλήρως όλους τους κρατικούς μηχανισμούς (βλ Η. Ν. Ηλιακόπουλος, Η Διγλωσσία και η εξάρτηση του πολιτικού μας συστήματος Ελεύθερη Θράκη 21-11-2014), η αδιαφορία της φαύλης πολιτείας για πραγματικό έλεγχο στις λίστες της ντροπής (Λαγκάρντ- Φαλτσιάνι- Νικολούδη), η απραξία στην οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) ενάντια στις επιταγές του Συντάγματος (Αρθ 106 παρ. 1), η αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών στα νησιά μας, αλλά και απανταχού στην χώρα, προάγγελος δημιουργίας θλιβερών ειδικών οικονομικών ζωνών (ΕΟΖ) που θα επιφέρουν μαρασμό στην χώρα, η ψήφιση εθνοκτόνων νόμων όπως του νέου νόμου για την ιθαγένεια (βλ άρθρο μου Ο  Νόμος για την ιθαγένεια και το μεταναστευτικό…. Ελληνικό Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα 29-8-2015, GREEKACTIVITY 29-8-2015, ΠΑΛΑΪΘΕΛ 30-8-2015) αλλά κυρίως το ψέμα των πολιτικάντηδων σε όλο του το μεγαλείο συνάμα όμως και ο φόβος που ενσπείρουν στο τριφηλό και ψοφοδεές πλήθος, είναι οι κύριες αιτίες που οδήγησαν τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο. Αυτό που όλοι οι θλιβεροί πολιτικάντηδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τώρα με μια ακόμη εκλογική παρωδία…

     Μια που είναι ολοφάνερο πια πως δεν λειτουργεί το πολίτευμα. Αφού όλο το πολιτικό σύστημα παραβιάζει εξόφθαλμα και ηθελημένα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος. Που είναι άραγε η λαϊκή κυριαρχία που πομπωδώς διακηρύσσει το άρθρο 1 παρ 1 του Σ ως θεμέλιο του πολιτεύματος; Πόσο αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του λαού η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία που καθιερώνει το άρθρο 1 παρ 1 του Σ;

     Πως αλήθεια διαφυλάττεται η παρ 3 του άρθρου 1 του Σ που ορίζει ότι όλες οι εξουσίες έχουν ως μοναδική πηγή τον λαό ταυτόχρονα υπάρχουν υπέρ αυτού;

     Το έμαθαν καλά το «παραμύθι» τους όλοι οι πολιτικάντηδες όλου του θλιβερού κοινοβουλευτικού φάσματος, (Προκαλεί θυμηδίαν η διάκριση Συνταγματικού και Αντισυνταγματικού τόξου!) άλλες προεκλογικές δηλώσεις να κάνουν και άλλα να εφαρμόζουν μετά. Το «λεφτά υπάρχουν» (Παπανδρέου) συνεχίσθηκε με τα παραμύθια για την «συγκράτηση των μισθών και συντάξεων» (Σαμαράς),  για την μη αύξηση της φορολογίας, με το σκίσιμο των μνημονίων – με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με τις φοροελαφρύνσεις (Τσίπρας). Όλοι αυτοί και η κουστωδία τους έκαναν, όταν ήλθαν στην εξουσία ακριβώς τα αντίθετα!

     Εκτός από το γεγονός πως η συμπεριφορά τους αυτή είναι και ποινικά κολάσιμη, αφού η εξαπάτηση εκλογέα για την μεταβολή του εκλογικού φρονήματος σε κάποια από τις εκλογές του άρθρου 161 ΠΚ (κοινοβουλευτικές- αυτοδιοικητικές) τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή (162 ΠΚ)- θα μου πείτε τι λες τώρα, ψιλά γράμματα….. – είναι ολοφάνερο, όπως προαναφέρθηκε, πως δεν λειτουργεί πια το πολίτευμα (βλ. Η. Ν. Ηλιακόπουλος , Λειτουργεί άραγε το πολίτευμα μας, Με αφορμή τις κατά καιρούς εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων και την κατ’ επίφασιν Δημοκρατία, Ελεύθερη Θράκη 16-2-2013).

     Και δεν λειτουργεί, γιατί αυτή η κατ’ επίφασιν Δημοκρατία είναι στηριγμένη στο ψεύδος (δεν παθαίνει άλλωστε και τίποτε!) και στον φόβο που ενσπείρει στους ολιγόνοες υπηκόους της, πώς θα πάθουν πολλά, αν την αμφισβητήσουν και επιχειρήσουν να φύγουν από αυτήν!!!

     Σ’ αυτές τις άθλιες συνθήκες μιας νέας εκλογικής απάτης, καλό είναι να ανατρέξουμε στον σοφό Πυθαγόρα ο οποίος στα αποφθέγματα του μας συμβουλεύει «Κυάμων απέχετε»  Βλέπετε τα κουκιά (κύαμοι) εκτός από την αναμφισβήτητη δυσπεψία που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό, ήταν και ο τρόπος που ψήφιζαν στην αρχαιότητα, συνδεδεμένες τότε και εκείνες οι εκλογές με απάτες, ψεύδη και διαφθορά…..

     Να ανατρέξουμε όμως και στο Σύνταγμα μας, το ακροτελεύτιο άρθρο 120 παρ 4 του Σ ορίζει «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία» Και επειδή το Σύνταγμα μας έχει καταλυθεί από όλους τους θλιβερούς πολιτικάντηδες, ανεξαιρέτως τοποθέτησης και χρώματος, εντός της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας μας, με μνημόνια, με υπερφορολόγηση, με περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και με ξεπούλημα και εγκατάλειψη της δημόσιας περιουσίας,(βλ. VIDEO για την εγκατάλειψη Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Ιππικού Κέντρου με σχόλια Α. Καλέντζη Ελληνικό Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα από 14-9-2015) δεν μένει τίποτε άλλο στους συνειδητοποιημένους πολίτες παρά να απέχουν από την εκλογική αυτή παρωδία, εκφράζοντας με την παθητική τους αυτή στάση, πως αντιστέκονται σε όλον αυτόν τον εσμό αλητών, που έχουν καταλύσει το Σύνταγμα με την βία. Γιατί βία δεν είναι μόνον η σωματική αλλά και η ψυχολογική, η ψυχική, η βία που ασκούν επάνω σε έναν λαό, όλοι αυτοί οι σφετεριστές της εξουσίας, με τον φόβο πως αν δεν ψηφίσουμε, θα έλθουν δήθεν χειρότερα…. 

     Γιατί όλοι μα όλοι οι πολιτικάντηδες, αν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου αντιστέκονταν με πράξεις και με ακτιβισμό ενάντια στην επιχειρούμενη με κάθε τρόπο κατάλυση του Συντάγματος – κάτι που δυστυχώς δεν μπορούν λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που έχουν ενσπείρει στον λαό-  εύκολα λοιπόν οι κοινοβουλευτικοί αυτοί σκώληκες, θα πέταγαν λάσπη και την κατηγορία πως επιχειρούν οι αντιστεκόμενοι Έλληνες κατάλυση του ήδη καταλυθέντος  Συντάγματος! Στην διαφύλαξη πια του Συντάγματος, βάσει του άρθρου 120 παρ 4 θα χρησίμευε ως αντίδοτο  η επαπειλούμενη ποινική δίωξη!  Όπως και μέχρι τώρα γίνεται καθιστώντας για τους ψοφοδεείς και ανασφαλείς νεοέλληνες την διάταξη του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος, 120 παρ 4, γράμμα κενό! Αφού οι νεοέλληνες δεν μπορούν να αντισταθούν με ενεργητικό τρόπο στην κατάλυση του Συντάγματος, ας το πράξουν λοιπόν τώρα  έστω παθητικά…

     Έτσι με μια αποχή που αγγίζει το 51% και πλέον απονομιμοποιούνται τόσο οι έχοντες αριστερή ψευτοκουλτούρα αλλά «δεξιές τσέπες», όσο και οι κακέκτυποι, αξιοθρήνητοι εθνικιστές, ακροδεξιάς κοπής, που αναμασούν την καραμέλα ,πως επιχειρούν να κτυπήσουν τάχα με την εκλογή τους ,το σύστημα από μέσα;;!! Για τους αξιοθρήνητους κεντρώους- ποταμίσιους και θλιβερούς δεξιούληδες, ουδείς άξιος λόγου σχολιασμός…. Οι του ΚΚΕ εκτός τόπου και χρόνου, απολιθωμένοι με την Οκτωβριανή επανάσταση.

     Έτσι θα μπορούσε πραγματικά να αξιοποιηθεί η περίφημη διάταξη του άρθρου 120 παρ 4 (παλαιό 114, της γενιάς των Λαμπράκηδων) αντίσταση σε όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που δεν επιχειρούν(!) , αλλά ήδη έχουν καταλύσει το Σύνταγμα!

     Για να ανοίξει ο δρόμος των ΑΡΙΣΤΩΝ, αυτών που οραματίσθηκε ο φιλόσοφος Πλάτων στην πολιτεία του, αυτών που υπάρχουν στον Ελλαδικό και όχι μόνον χώρο, προκειμένου να περισώσουν την χώρα από το σημερινό πολιτισμικό και οικονομικό «ναδίρ» της (βλ άρθρο της Σ.Ο. Στο Ελληνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα, Η αποχή από τις εκλογές παραμένει η μόνη λύση 29-8-2015). Πως ; Με τροποποίηση των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος. Κάτι που σημαίνει αλλαγή του πολιτεύματος.

     Αποκοπή λοιπόν της εκλογής των αρίστων από τον ομφάλιο λώρο του θλιβερού εκλογικού σώματος. Γιατί διαφορετικά είμεθα υποχρεωμένοι να θυμίζουμε την διαχρονικά επίκαιρη ρήση του στωικού φιλοσόφου Χρύσιππου «ει τις πονηρά πολιτεύεται τοις θεοίς απαρέσκει, ει δε χρηστά τοις ανθρώποις…. Βίοι φιλοσόφων, Διογένης Λαέρτιος»

     Μακριά όμως από τις συνεχιζόμενες εκλογικές απάτες…!!!!!

     Υ.Γ. Με το άρθρο αυτό ίσως δεν θα υπάρξουν επιστημονικές επικρίσεις που μέχρι τώρα όμως δεν είχαν αντιπρόταση, που απορρέουν από τον χαρακτήρα και τις νευρώσεις των Ελλήνων (βλ. ομώνυμο πόνημα) γιατί κινούμαι εντός του δικού μου γνωστικού αντικειμένου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.